Autor Tema: Završeni pregovori s EU!  (Posjeta: 343700 )

0 Članova i 14 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Završeni pregovori s EU!
« Odgovori #285 : Prosinac 16, 2011, 11:25:38 poslijepodne »
Meni je poznato da BMW, primjerice, kad izvozi u državu sa visokim PDVom (Danska primjerice), spusti cijenu svoje robe (auta), kaj znači sebi smanji maržu (čak možda i do boli, znači do razine troška vlastite proizvodnje te konkretne robe), i to samo iz jednog razloga - da se njegovi auto mogu prodavati sa konkurentnom cijenom na tom ciljanom tržištu.

Bilo je negda, čini mi se, v novina napisano za ford mondeo da je negova cena proizvodnje bila oko 5700 DEM (materijal,ruke,struja,amortizacija,transporti...) a cena v salonu oko 35000 DEM.
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #286 : Prosinac 17, 2011, 02:18:40 prijepodne »
Što donosi EU - Publikacija o pregovaračkim poglavljima
http://www.zupanja.hr/images/dokumenti/2011/20111213_eu.pdf
wwwg tablice

Bilaj

• Gost
« Odgovori #287 : Prosinac 18, 2011, 06:20:49 poslijepodne »
Što donosi EU - Publikacija o pregovaračkim poglavljima
http://www.zupanja.hr/images/dokumenti/2011/20111213_eu.pdf

Jeste vidjeli ovo:

Televizijske reklame
Usklađivanjem nacionalnog zakonodavstva s europskim na području medija također je stvoren moderan pravni okvir koji štititi interese gledatelja. Trajanje reklamnih spotova unutar pojedinog sata u udarnom terminu na javnoj televiziji ne smije prijeći 4 minute. Prijenos pak filmova snimljenih za javnu televiziju može se prekidati oglašavanjem tek jednom u razdoblju od 30 minuta.

Ja ne znam što je tu dobro?
Ako ograničimo reklamiranje onda će automatski pretplata ići gore ili kvaliteta programa dole. Ja bi to ostavio HRT-u neka napračuje kako hoče.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #288 : Prosinac 19, 2011, 11:34:06 prijepodne »
10 Razloga za ne EU!  (a takvih listi po deset se može dati još sto puta, i da su sve različite)

1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu
2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna godišnje
3.) Poskupljenje duhanskih i naftnih derivata vjerovatno i alkoholnih proizvoda
4.) Ograničavanje proizvodnje na normu koju će odrediti EU parlament (npr. u Slavoniji postoje tri šećerane koje će svoju proizvodnju morati smanjiti za 35% što znači zatvaranje jedne od tri šečerane)
5.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru (talijani imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga, napomenimo da su svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu i najmoderniju brodicu na mediteranu)
6.) Hrvatska se obvezuje na izgradnju i dodjelu stanova onima koji su 1991. godine napustili Hrvatsku i sudjelovali u agresiji na nju
7.) Pristanak na pretvaranje velikosrpske agresije u građanski rat i s tim u vezi odustajanje od ratne odštete
8.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja ili predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima, otvaranje tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju poljoprivrednog zemljišta i dr.)
9.) EU fondovi financiraju što je u interesu EU, a ne što je u interesu RH
10.) Za Hrvatsku su predviđeni višestruko manji iznosi EU fondova za RH u odnosu na zemlje koje su nedavno postale nove članice.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #289 : Prosinac 19, 2011, 11:44:41 prijepodne »
http://www.advance.hr/vijesti/eu-danas-stupila-na-snagu-zabrana-prodaje-ljekovitog-bilja-i-cajeva/

EU: danas stupila na snagu zabrana prodaje ljekovitog bilja i čajeva

Uz ljekovito bilje, vitamini, minerali, dodaci prehrani, tradicionalni prirodni lijekovi, uglavnom sva sredstva alternativne medicine i prirodnog liječenja, morat će osigurati certifikat koji će trebati biti vidljivo istaknut na ambalaži.
Da bi se došlo do certifikata trebat će nekoliko godina kontrole i znanstvenog istraživanja. Istraživanje za svaki pojedini proizvod stoji oko 100 000 eura.

Zakon o hrani, tzv. Direktivu 2004/24/EC potpisalo je 120 zemalja svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Iz Zelene liste pribojavaju se da će se u Hrvatskoj odluka o zabrani donijeti po hitnom postupku što će biti pogubno za male proizvođače biljnih preparata, koji neće moći plaćati istraživanje da bi dobili certifikat.

"Ovo je udarac na alternativnu medicinu i ustupak farmaceutskim kompanijama koje ulažu milijune u sintetičke lijekove. To znači kraj travara i medara. Budući da je Hrvatska odavno uvrstila Codex alimentarius u svoju pravnu legislativu, može se očekivati da će se brzo donijeti propis u skladu s Direktivom 2004/24/EC, koja oduzima pravo na alternativno liječenje.
To je ideja farmaceutskih multikompanija koje žele uništiti konkurenciju ." izjavila je Vlasta Toth, supredsjednica Zelene liste za jutarnji.hr
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #290 : Prosinac 19, 2011, 11:45:30 prijepodne »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #291 : Prosinac 19, 2011, 11:47:32 prijepodne »
Tko ima znanja da si prevede i mozga da shvati što se govori, više mu ne treba - analiza ljudi koji su u tome, no ne žele šutjeti na takav kriminal...

THE SHOCKING TRUTH OF THE PENDING EU COLLAPSE!

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #292 : Prosinac 19, 2011, 11:52:02 prijepodne »
10 laži o EU sa kojima nas intenzivno šopaju, a iste nemaju veze s istinom i zdravim razumom...

http://www.bojovnik.org/politika/385-10-lai-o-europskoj-uniji

1.Laž je da je Europska unija demokratska zajednica zemalja.

Ona nije parlamentarna demokracija, ondje vlada izraziti demokratski deficit. Europski parlament ne donosi zakone. Sve akte predlaže isključivo neizabrano izvršno tijelo: Europska komisija! Europljani biraju samo zastupnike u Europarlamentu, ali oni ne smiju predlagati zakone, samo o njima raspravljaju i daju svoje mišljenje!

Sva je vlast u rukama neizabranih moćnika, europskih komesara. Gdje je tu vladavina prava i pravna država koju tako lako prevaljuju preko usana? Ne zaboravimo: uvijek kada izvršnu vlast prestane kontrolirati volja naroda – demokracija se pretvara u diktaturu! Europska unija istinski je karneval demokracije.

2. Laž je da bismo iz EU „povukli“ ogromna novčana sredstva.

Nismo ni dosad u tome bili naročito uspješni, dapače dokazali smo da smo na tom polju totalne trube. EU, s druge strane, nije dobrotvorna ustanova, a uz to ondje vlada spektakularna rastrošnost! Najniža početna plaća stalno zaposlenog asistenta iznosi 2654 eura, najviša predviđena službenička plaća je 18.370 eura. Europarlamentarci zarađuju do 14.727 eura mjesečno, komesari Europske komisije i 23.000 eura, a predsjednik Europskog vijeća (preračunato) čak 234.480,30 kuna!

Eurokrati su 5,25 milijuna eura spiskali na službene aute, a 300.000 zapili na koktel-zabavama! Mislite li da će nam takva superdržava financijski pomoći? Sigurno je, međutim, da će Hrvatska morati plaćati „članarinu“ od 600 milijuna eura godišnje! Prema projekcijama EU-a, Hrvatska bi trebala povući iz EU-a 170 milijuna eura za 2012. i samo 32 milijuna za 2013. u sklopu pomoći za novčani tok svježoj članici ošamućenoj skupoćom članstva. Tko tu dobiva? Tko tu „povlači“ sredstva?

3. Laž je da je Unija pravedna prema svim svojim članicama.

Nisu svi jednaki - u Uniji ima i jednakijih! Kao primjer uzmimo famoznu „UK-korekciju“: nju plaćaju zbog dogovorenog smanjenog doprinosa Ujedinjenog Kraljevstva sve zemlje-članice. Slovenija će, tako, u proračun EU 2011. godine uplatiti 14,3 milijuna eura za Ujedinjeno Kraljevstvo. Znamo li koliko će milijuna eura plaćati Hrvatska uđe li kojom nesrećom u Uniju?

A tu su i „duboki ekonomski misteriji“ poljoprivredne politike EU. Pune poticaje u poljoprivredi poljoprivrednici će ostvariti tek za 7-10 godina. Je li ih itko o tome obavijestio? Je li im itko rekao da bogatije i starije članice dobivaju veće poticaje? Ako je godišnji poticaj po hektaru u Letoniji 83 €, a u Belgiji 447 €, kako bi uopće letonski seljak mogao biti konkuretan belgijskom? I što mislite, hoće li hrvatski poljodjelac dobivati poticaje slične belgijskima ili možda ipak prije one sličnije letonskima?

4. Laž je da je EU uređena asocijacija koja se uspješno bori protiv korupcije.

Ona je pretjerano birokratiziran (i zbog toga veoma skup) mehanizam. Europska je unija korumpirana do srži, računi joj nisu potvrđeni 17 godina zaredom zbog milijardi izgubljenih u prijevarama i rasipnosti.

Prema službenim podacima, samo u Europskoj komisiji radi oko 38.000 ljudi. U Europskom parlamentu koji broji preko 700 zastupnika (a svaki zastupnik ima i svoje osoblje) radi još i oko 6000 ljudi u njegovu Generalnom sekretarijatu. U Generalnom sekretarijatu Vijeća EU radi preko 3500 djelatnika. A to je samo dio cijele te birokratske vojske koja građane Europe stoji čak 1.147.885.101.616 eura godišnje! Ne varajte se: to ne plaćaju dobre vile, nego građani Europske unije. Želimo li im se pridružiti?

5. Laž je da bismo ravnopravno sudjelovali u krojenju političke sudbine Europe s drugim zemljama-članicama.

Koliko bi bilo hrvatskih zastupnika u Europarlamentu? Imali bismo dvanaest zastupnika, ili 1,6% od Europskog parlamenta koji broji 736 zastupnika, slijedom čega bismo bili u Uniji utjecajni manje od obične statističke pogreške! Pod pretpostavkom da se u EU-parlamentu uopće o nečem odlučuje (a ne odlučuje se). Uz to, otegotna je okolnost što bi hrvatski zastupnici u parlamentu zastupali nadnacionalne europske partije kojima pripadaju (tako je propisano).

Zastupnici SDP-a zastupali bi interese Partije europskih socijalista (PES) jer je SDP pridružena članica te stranke. Zastupnici HDZ-a zastupali bi interese Europske pučke partije (EPP), jer je HDZ pridružena članica te stranke. HNS je, kao i HSLS i IDS, članica Europske liberalno-demokratske i reformske stranke (ELDR), pa bi - logično - HNS zastupao interese te stranke. Stoga opravdano pitamo: Tko bi zastupao nas?

6. Laž je da bi bilo dobro za našu zemlju kad bi nam Unija omogućila slobodno kretanje i školovanje mladih.

Unija bi ih obrazovala zbog svog probitka, iskoristila sve što vrijedi od takvih „intelektualnih resursa“, vratila nam ih pred penziju, a nas pretvorila u zemlju neobrazovane radne snage nesposobne upravljati vlastitom državom. To je plan! Put u Europsku uniju zapravo je put u zaostalu Hrvatsku.

7. Laž je da svi žele u EU i da nitko iz nje ne bi van.

Čak 79,8% Norvežana je po istraživanju od 6. prosinca 2011. protiv pripajanja EU, pa nakon dva pokušaja ('72. i '94) više ne planiraju referendum. Više od pola Islanđana povuklo bi aplikaciju za pridruživanje Uniji, dok bi ih preko 57% glasalo protiv. Polovica Britanaca bi rado da njihova zemlja istupi iz Unije, tek 32% vjeruje kako je članstvo u Uniji pozitivno za Ujedinjeno Kraljevstvo. Prije zaoštravanja krize i dolaska neizabranog gubernatora Montija, 63% Talijana željelo je da njihova zemlja odmah napusti Uniju.

8. Laž je da su Europa i Europska unija isto.

Nisu. Europa je prekrasan kontinent, a Europska unija je nedemokratska federacija koja služi interesima krupnog kapitala. Nema ništa lošeg u europskoj suradnji, ali je mnogo toga lošeg u Europskoj uniji. S cijelim se svijetom može lijepo surađivati na ekonomskom, kulturnom i svakom drugom planu, bez da se ulazi u sumnjive (ali skupe) političke asocijacije. U tom smislu, laž je i da Unija nema alternative, a tvrdnja da ako ne uđemo u EU moramo ući u nekakvu balkansku uniju – potpuna je glupost. Dodatno, takvo je što izričito zabranjeno hrvatskim Ustavom, pa je tako ta papirnata babaroga razobličena.

9. Laž je da Europska unija brine o građanima svojih zemalja-članica.

Ona brine o svojim interesima koji su premreženi interesima krupnog kapitala koji ih je i postavio na njihove funkcije (korporatizam). Europska je unija neoliberalna federacija korporativno-bankarskih interesa. Poslušajte unijske dužnosnike: uvijek govore o saniranju dugova, izvlačenju država iz kriza, spašavanju banaka i investicija – ali nikad ne govore o ljudima! Osim kad im spremaju mjere drastične štednje, bolne rezove, stezanje remena, smanjenja plaća i uvođenje novih poreza!

10. Laž je da je Europska unija jamac stabilnosti i razvoja demokracije u Europi.

Ona je meka diktatura u kojoj vlast ne proizlazi iz naroda. Ni više, ni manje. No, u posljednje vrijeme zapaža se i sve jasnije skretanje u totalitarizam: Unija posve otvoreno za premijere Grčke i Italije bez slobodnih izbora postavlja svoje ljude iz Družbe Bilderberg i Trilaterale.

Po principu „problem-reakcija-rješenje“ unijsku krizu (koja predstavlja „problem“) namjerno se produbljuje kako bi se izazvao zahtjev naroda da se nešto učini (što je očekivana „reakcija“) te potom ponudio izlaz: sveopće ujedinjenje, jedinstvena svjetska vlada, vojska i banka, potpuni nadzor, Novi svjetski poredak (kao „rješenje“ koje je zamišljeno od početka). Ne, to nije teorija zavjere, nego njena praksa. I upravo se zbiva pred našim očima. Tko ima oči neka vidi.

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #293 : Prosinac 19, 2011, 12:14:08 poslijepodne »
... što nisi napisao da je ovaj genijalac na portalu "Bojovnik" to prepisao s drugog portala "www.europskaunija.yolasite.com
(Preneseno s www.javno.ba)"  ? 

Napisali su pun kufer podataka i pokušavaju uvjeriti ljude da je to istina ...
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #294 : Prosinac 19, 2011, 01:29:41 poslijepodne »
10 Razloga za ne EU!  (a takvih listi po deset se može dati još sto puta, i da su sve različite)

1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu
2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna godišnje
3.) Poskupljenje duhanskih i naftnih derivata vjerovatno i alkoholnih proizvoda
4.) Ograničavanje proizvodnje na normu koju će odrediti EU parlament (npr. u Slavoniji postoje tri šećerane koje će svoju proizvodnju morati smanjiti za 35% što znači zatvaranje jedne od tri šečerane)
5.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru (talijani imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga, napomenimo da su svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu i najmoderniju brodicu na mediteranu)
6.) Hrvatska se obvezuje na izgradnju i dodjelu stanova onima koji su 1991. godine napustili Hrvatsku i sudjelovali u agresiji na nju
7.) Pristanak na pretvaranje velikosrpske agresije u građanski rat i s tim u vezi odustajanje od ratne odštete
8.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja ili predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima, otvaranje tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju poljoprivrednog zemljišta i dr.)
9.) EU fondovi financiraju što je u interesu EU, a ne što je u interesu RH
10.) Za Hrvatsku su predviđeni višestruko manji iznosi EU fondova za RH u odnosu na zemlje koje su nedavno postale nove članice.

Tu bi se dalo puno toga diskutirati. Nije sve baš taka kak ovdje piše, tu su i poluinformacije u svrhi manipulacije mišljenja. A to je podlo i to treba optužiti. Osim toga brka se između problema koji nastaju ulaskom u EU, i problema koje smo si sami skrojili, a koji se ulaskom u EU tek počinju vidjeti. Bar se tada zapaze, a to kaj ih nismo prije zapazili... opet smo si sami krivi.

Da malo relativiziram:
1) Na prvi pogled to zvuči jezivo loše. Nameće se mišljenje da kaj nemamo bar 50% glasa? Pitanje je na čemu je pravo glasa osnovano? Ako je po broju stanovnika, kaj ja smatram da bi bilo pošteno, i ako mi nemamo ni 1 % stanovnika gledano na cijelu EU, onda zakaj bi trebali imati više posto glasa? Jer smo pametniji od drugih pa možemo bolje odlučivati (to bi moglo biti samo vic)? Jer smo važniji od drugih (sami sebi definitivno jesmo, ali su sebi i drugi "važniji")?

2) Pitam se kak se to izračunalo? Kolko je to od BDP Hrvatske? Kolko mi možemo profitirati financijski gledano od članstva u EU (teoretski, a kolko nemremo od naše vlastite nesposobnosti članstvo u EU iskoristiti)?

3) Da cigarete i alkohol poskupe - tu nema problema. I tak bu se pilo i pušilo, pa ak koji prestane piti i pušiti bar bu manje bolesnih i time manje izdataka za zdravstveno osiguranje. Znači sve ok. A glede benzina - pa kak to onda Slovenija može sa tim EU troškovima imati istu, ak ne i nižu cijenu benzina? Tu neko očito dobro mlati pare. A tu na m EU nije niš kriva.

4) Vjerujem da to vrijedi ak bi mi prodavali šećer samo unutar EU, no ako nađemo kupca negdje van EU, onda ta norma ne vrijedi za te kupce, tak da je i to za mene poluistina.

5) E to je za mene katastrofa. Tu ne znam kaj da velim. Ak smo to potpisali, onda u k...c!

6) Je, a ti bivši stanovi tih, nazovimo izbjeglica, kaj se s njima dogodilo? To je opet poluistina. Ja sam da se prvo neko optuži i osudi, pa ga tek onda možeš kazniti, a ne odma mu uzeti stan ili kuću. Ili mu ju zapaliti? Ta obaveza ima neku priću iza toga, nije to sam tak, pa se zato niti nemre sam tak prezentirati. Manipulacija.

7) Tu sam protiv. Nek se sude i nek se točno sve raspetlja kak je bilo, pa onda možemo vidjeti ko kome ima kaj oprostiti ili dati kakvu odštetu. Ja ne bi ništa a priori oprostil. Niti bi odustal od odštete.

8.) Kad su budale pristale na ucjene samo da se mogu kititi time da su oni uveli Hrvatsku u EU. Kreteni.

9) Tu za mene nema nikakve kontradikcije. Zakaj nekaj kaj je interes EU nemre biti i interes Hrvatske? Zašto bi se moralo financirati samo ono kaj je u interesu Hrvatske? Ak uđeš u neku zajednicu, onda moraš znati da nemreš samo uzimati, nego da moraš i davati. Pitanje je samo kad se sve zbroji i oduzme kolko imamo prednosti i koristi od EU? Znači - ne samo izolirano svaki pojedini interes gledati, nego tek na kraju, kao zbroj svega.

10) Tu bi mi također trebalo malo više podataka da mogu reći jel to kaj lošeg ili jel to normalno. Ovak je to za mene čista propaganda.
« Zadnja izmjena: Prosinac 19, 2011, 01:32:05 poslijepodne BobRock »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #295 : Prosinac 19, 2011, 02:04:11 poslijepodne »
... što nisi napisao da je ovaj genijalac na portalu "Bojovnik" to prepisao s drugog portala "www.europskaunija.yolasite.com

Opet lupetaš... kao prvo, nije ništa prepisao, nego prenio, i za to je na stranici dan link (baš kao što sam i ja dao - jer prepisati podrazumijeva ukrasti u ovom slučaju!). Prema tome kenjaš i optužuješ bezveze.

Kao drugo, to je istina - no ako ti znaš da nije, slobodno nas sve ovdje informiraš zašto to nije istina, te kako prava istina izgleda, jer ti očito "znaš" da su to laži... a laži nisu, nego je istina - a tvoj jedini problem je što se tebi istina ne sviđa, no da je to jedina istina koja se tebi ne sviđa, to ti i ne bi bio neki problem... tvoj problem je što tih istina, koje ti se ne sviđaju, ima podosta.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #296 : Prosinac 19, 2011, 02:16:50 poslijepodne »
4) Vjerujem da to vrijedi ak bi mi prodavali šećer samo unutar EU, no ako nađemo kupca negdje van EU, onda ta norma ne vrijedi za te kupce, tak da je i to za mene poluistina.

Ali Bobe, gledaj situaciju ovako.
Sada se proizvodi šečer i izvozi u Uniju i na tome Hrvatska zarađuje.
I sada se odjednom se određuje da više ne smije toliko izvoziti, nego to tržište koje ima mora prepustiti nekome drugome, a svoju proizvodnju pokušati prodati negdje van EU.

Znači tršište i kupce koje imaš sada moraš potezom pera zamijeniti nekim drugim kupcima koje nemaš i to na tršištu koje je puno konkurentije jer je brazilski šečer šuno konkurentniji nego naš.

To je dobro samo nekim drugim proizvođaćima šećera iz EU ili EU uvoznicima a ne nikako Hrvatskoj. Zašto ne bi bila slobodna trgovina ili kvote koje su bile do sada.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #297 : Prosinac 19, 2011, 02:22:06 poslijepodne »
Tu bi se dalo puno toga diskutirati. Nije sve baš taka kak ovdje piše, tu su i poluinformacije u svrhi manipulacije mišljenja. A to je podlo i to treba optužiti. Osim toga brka se između problema koji nastaju ulaskom u EU, i problema koje smo si sami skrojili, a koji se ulaskom u EU tek počinju vidjeti. Bar se tada zapaze, a to kaj ih nismo prije zapazili... opet smo si sami krivi.

Da malo relativiziram:

1) Na prvi pogled to zvuči jezivo loše. Nameće se mišljenje da kaj nemamo bar 50% glasa? Pitanje je na čemu je pravo glasa osnovano? Ako je po broju stanovnika, kaj ja smatram da bi bilo pošteno, i ako mi nemamo ni 1 % stanovnika gledano na cijelu EU, onda zakaj bi trebali imati više posto glasa? Jer smo pametniji od drugih pa možemo bolje odlučivati (to bi moglo biti samo vic)? Jer smo važniji od drugih (sami sebi definitivno jesmo, ali su sebi i drugi "važniji")?

2) Pitam se kak se to izračunalo? Kolko je to od BDP Hrvatske? Kolko mi možemo profitirati financijski gledano od članstva u EU (teoretski, a kolko nemremo od naše vlastite nesposobnosti članstvo u EU iskoristiti)?

3) Da cigarete i alkohol poskupe - tu nema problema. I tak bu se pilo i pušilo, pa ak koji prestane piti i pušiti bar bu manje bolesnih i time manje izdataka za zdravstveno osiguranje. Znači sve ok. A glede benzina - pa kak to onda Slovenija može sa tim EU troškovima imati istu, ak ne i nižu cijenu benzina? Tu neko očito dobro mlati pare. A tu na m EU nije niš kriva.

5) E to je za mene katastrofa. Tu ne znam kaj da velim. Ak smo to potpisali, onda u k...c!

6) Je, a ti bivši stanovi tih, nazovimo izbjeglica, kaj se s njima dogodilo? To je opet poluistina. Ja sam da se prvo neko optuži i osudi, pa ga tek onda možeš kazniti, a ne odma mu uzeti stan ili kuću. Ili mu ju zapaliti? Ta obaveza ima neku priću iza toga, nije to sam tak, pa se zato niti nemre sam tak prezentirati. Manipulacija.

7) Tu sam protiv. Nek se sude i nek se točno sve raspetlja kak je bilo, pa onda možemo vidjeti ko kome ima kaj oprostiti ili dati kakvu odštetu. Ja ne bi ništa a priori oprostil. Niti bi odustal od odštete.

8.) Kad su budale pristale na ucjene samo da se mogu kititi time da su oni uveli Hrvatsku u EU. Kreteni.

9) Tu za mene nema nikakve kontradikcije. Zakaj nekaj kaj je interes EU nemre biti i interes Hrvatske? Zašto bi se moralo financirati samo ono kaj je u interesu Hrvatske? Ak uđeš u neku zajednicu, onda moraš znati da nemreš samo uzimati, nego da moraš i davati. Pitanje je samo kad se sve zbroji i oduzme kolko imamo prednosti i koristi od EU? Znači - ne samo izolirano svaki pojedini interes gledati, nego tek na kraju, kao zbroj svega.

10) Tu bi mi također trebalo malo više podataka da mogu reći jel to kaj lošeg ili jel to normalno. Ovak je to za mene čista propaganda.

Pa problem je u tome što tako pametnih i "logičkih" (kao što si ti ovdje), koji bi u ime nekih bezveznih principa koji rade PROTIV Hrvatske, mi trebali izručiti Hrvatsku u nečije ruke i pljugati mu karu, za što bismo trebali dobiti pohvalnicu, a ti duševnu satisfakciju jer "znaš" da je sve "principijelno dobro". Ukoliko je nešto protiv Hrvatske, i nešto što umanjuje značaj, utjecaj i sve ostalo Rešublike Hrvatske i njezinih građana, onda me uopće ne zanimaju matematički ispravni principi, nego me zanimaju nacionalni interesi Hrvatske. Ta šuga od EU reklamira ulazak kao partnerski odnos - u kojemu ti pristaješ da nemaš pravo ni usta otvoriti, jer si, eto, "mali", pa je "u redu" da drugi potpuno o tebi odlučuju i da nemaš pravo glasa.

To se inače zove veleizdajničko ponašanje i u specifičnim vremenima se rješava vrlo brzo i po kratkom postupku. Svi vode računa o nacionalnim interesima prije interesa EU, jedino bi mi trebali skinuti gaće, naguziti se neka nam ga trpa kome se svidi, jer eto - mi smo mali, i imamo brdo prokleto iskomplekseranih ljudi sa kompleksom manje vrijednosti, koji se sa time mire i to im je u redu! I Britanija okreće - ako treba zaštititi VLASTITE interese - leđa cijeloj EU, i tako rade svi pametni. Činjenica je da mi većinski nismo nikada bili pametni, možda i zbog plitkog i jadnog stava kojeg ti ovdje prodaješ.

Činjenica je i da princip veličine zemlje NIJE točan i ne primjenjuje se u EU. No ako mi idemo u nešto, što se reklamira partnerstvom i savezom, onda je sigurno i neophodno da mi imamo i pravo biti ne 1%, nego ipak više, jer u protivnom sve to nema nikakvog smisla (a to je samo jedna mali dio razloga zašto ta EU uopće nema smisla).

Pa visina članarine je već određena. Bilo je i za pročitati ovdje - naravno, pod uvjetom da čitaš ono što objavljujem.

Ti cijelo vrijeme proturaš teoriju da nam nitko nije za ništa kriv - u redu, ako nije, zašto misliš da će to EU riješiti?? Jer NEĆE, njoj i nije u interesu da podiže hrvatsko gospodarstvo i da isto bude konkurentno njezinom gospodarstvu u bilo kojem pogledu. No to ti tek trebaš shvatiti.

Za sve ostalo mi se uopće neda gubiti vrijeme na tebe i tvoje "poluistine", "manipulacije" i slične etikete. Tko neće shvatiti - kao ti i još neki ovdje - taj neće to prihvatiti sve da mu i atomskim topom to ulijevaš u tikvu, jer to i nije stvar toliko gluposti, koliko tjeranja principa kojih se nitko pametan danas ne drži, i to i javno i zakonski iskazuje.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #298 : Prosinac 19, 2011, 02:24:51 poslijepodne »
slažem se sa Sleđem.

Mnogi u hrvatskoj zaboravljaju da je EU prvenstveno ekonomska unija a tek onda sve ostalo. Sve rasprave sada u uniji su oko ekonomije i prvenstveno svaka zemlja se birne za sebe, pa tek onda za EU.

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #299 : Prosinac 19, 2011, 03:25:26 poslijepodne »

Opet lupetaš... kao prvo, nije ništa prepisao, nego prenio, i za to je na stranici dan link (baš kao što sam i ja dao - jer prepisati podrazumijeva ukrasti u ovom slučaju!). Prema tome kenjaš i optužuješ bezveze.

Kao drugo, to je istina - no ako ti znaš da nije, slobodno nas sve ovdje informiraš zašto to nije istina, te kako prava istina izgleda, jer ti očito "znaš" da su to laži... a laži nisu, nego je istina - a tvoj jedini problem je što se tebi istina ne sviđa, no da je to jedina istina koja se tebi ne sviđa, to ti i ne bi bio neki problem... tvoj problem je što tih istina, koje ti se ne sviđaju, ima podosta.

Vidiš, razlika  je u tome što si ti euroskeptik, stalno gledaš i prognoziraš crno, a ja ne. 
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.