Autor Tema: Završeni pregovori s EU!  (Posjeta: 343784 )

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Završeni pregovori s EU!
« Odgovori #255 : Prosinac 11, 2011, 02:43:27 poslijepodne »
Neki su tražili, pa evo nekoliko dobrih stvari za početak:
http://www.portaloko.hr/clanak/saznajte-deset-dobrih-stvari-u-eu/0/23538/

Kaj je to vic?

Citat:
petak, 3.8.2007.
TRŽIŠTE
LIKA JE META MNOGIH KUPACA NEKRETNINA
ZBOG JOŠ UVIJEK NISKIH CIJENA KUĆA I ZEMLJIŠTA
Rusi vole srpska sela
Rado kupuju kad čuju da je to pravoslavno mjesto. Najviše ipak traže ono čega u Lici nema - vile s bazenima. Zanimaju ih i poljoprivredna zemljišta
...
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20070803/stil-design01.asp
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #256 : Prosinac 11, 2011, 03:28:22 poslijepodne »

http://www.portaloko.hr/clanak/saznajte-deset-dobrih-stvari-u-eu/0/23538/

Deset praktičnih odredaba kojima će se olakšati svakodnevni život hrvatskih državljana nakon ulaska u EU:

1. Za ulazak hrvatskih građana u države članice EU-a bit će dovoljno predočiti osobnu iskaznicu, a nakon uvođenja Hrvatske u schengenski granični režim, više neće biti graničnih prijelaza i kontrola na granicama prema Sloveniji i Mađarskoj.

2. Carina na kupljenu robu u EU-u neće se plaćati, dok će se PDV plaćati samo jednom, i to u državi u kojoj je roba kupljena. To bi najviše moglo pogodovati hrvatskim građanima koji u državama članicama Unije budu kupovali automobile.

3. Hrvatski jezik postaje jedan od službenih jezika Unije, pa će svi službeni akti EU-a biti objavljivani i na našem jeziku. No, to će se primjenjivati i na deklaracije na različitim proizvodima, poput tehničkih uputa za elektroničke uređaje.

4. Hrvatski državljani moći će potpuno legalno raditi u ostalim članicama EU-a bez posjedovanja radnih dozvola. Iako postoji mogućnost privremenih ograničenja toga prava, ono neće smjeti biti duže od sedam godina.

5. Studenti iz Hrvatske moći će bez ikakvih prepreka studirati na fakultetima u državama EU-a, naravno ako ostvare uvjete za upis. Takvi preduvjeti osigurani su i provedbenim dokumentima Bolonjske reforme obrazovnog sustava.

6. Osiguranici HZZO-a moći će se liječiti i u ostalim članicama Unije, a za tu svrhu će im se izdavati posebna Europska kartica zdravstvenog osiguranja. Time će biti pokrivene osnovne medicinske usluge, dok će se više razine liječenja posebno naplaćivati.

7. Obiteljska poljoprivredna i stočarska gospodarstva moći će zaštititi svoje proizvode i njihovo porijeklo, te će ih pod tim prepoznatljivim brendovima moći plasirati na tržište država EU-a. To će bi se moglo pozitivno odraziti na tržište dalmatinskog pršuta, neretvanskih mandarina, ličkog krumpira, dalmatinskih i istarskih vina, slavonske šljivovice...

8. Iako su vodeći mobilni telefonski operateri u Hrvatskoj u vlasništvu inozemnih kompanija, realno je očekivati snižavanje cijena poziva u inozemstvo, jer su nadležne ustanove u EU-u ograničile cijenu odlaznih poziva u roamingu na oko 3 kune po minuti, a cijena minute dolaznih poziva ne smije prelaziti jednu kunu.

9. Hrvatski građani moći će potpuno slobodno kupovati i prodavati nekretnine u drugim državama Europske unije. Članice pri tome zadržavaju svoje pravne propise kojima se regulira promet nekretnina.

10. Uvjerenja o ostvarenim obrazovnim kvalifikacijama (diplome, svjedodžbe, certifikati...) u hrvatskim ustanovama bit će potpuno ravnopravna na europskom tržištu rada. To se odnosi i na sve naše građane koji su svoje kvalifikacije stekli u bivšoj SFRJ, a Hrvatska ih je već ujednačila sa suvremenim dokumentima.

Moraš biti malo veća iskompleksirana budala - uz to ide, ruku pod ruku, neinformiranost o stvarnom stanju stvari - da bi prodao krvavo izborenu samostalnost i neiovisnost države za udovoljavanje marginalnim glupostima. Žalosno je da ne može pronaći niti jedan BITAN argument za prodaju vlastite zemlje od sitnica koje najčešće nisu važne, ne odnose se na većinu građana i koje postoje i sada, samo ih se - kao otkrivanje tople vode - želi upakirati i nešto "novo", što mogu pušiti samo neinformirani tupani (zato nas i žele držati u neznanju, jer glupanu možeš prodavati štogod poželiš).

1. Za ulazak hrvatskih državljana u EU ne treba niti sada više od osobne iskaznice, no nije dozvoljeno kretanje po svim članicama bez putovnice - što nikom normalnom nije nikakva prepreka. Imam  putovnicu i ŽELIM ju koristiti.

BTW, ulazak u Schengen nije isto kao i članstvo u EU - mi ne moramo biti članovi EU da bi bili u Schengenu!! Znači, krupna laž za bedačiju...

2. Carina na kupljenu robu u EU neće se plaćati, jer će ista već biti - plaćena! I uključena u cijenu roba. BTW, roba porijeklom iz EU ni sada nije ocarinjena - znači, još jedan čorak i pucanj u prazno...

3. Da li će hrvatski jezik biti služben nekom Poljaku, baš me briga. A odredbama Zakona o potrošačima deklaracije za sve proizvode su već godinama obvezno na hrvatskom jeziku, ne smije ići u prodaju bez toga.

4. Hrvatski državljani neće NIKADA smjeti raditi nigdje bez radnih dozvola, jer to ne smiju niti sami državljani EU. BTW, samo budale smatraju da je to neko pravo samo po sebi, no to je temeljno netočno - i tamo ćeš posao dobiti po isključivo tržišnim uvjetima, plus brdo uvjeta koji se ne smiju reći, ali se itekako primjenjuju, jer nitko neće moći prisiliti poslodavca da te primi ako on to ne želi. Taj princip će prije ugroziti i ovo malo radnih mjesta u Hrvatskoj, jer ima onih koji će rado raditi i za manje negoli hrvatski građani - no naši građani neće dobiti posao adekvatan ovoj plaći nigdje, ili će biti 500% potplaćeni.

5. To za studiranje mogu i sada - preko studentskih razmjena, preko AIESECa, preko dozvola za školovanje (ima naših i sada koji bez problema upisuju strane fakultete i škole - no i sada imaju uvjete, kao i brdo love u džepu da plate školarinu). Jer vani školarina nije besplatna, a EU će to i ovdje ukinuti. Pa ne da nećeš studirati vani, nego nećeš nigdje, jer kada usklade cijene, nećeš se ni ovdje upisivati jer će ti ta mjesta pozauzimati stranci kojima će tu biti možda jeftinije ili egzotilčnije studirati.. Ili barem dobar dio ove naše sirotinje neće studirati jer neće imati novca.

6. Osiguranici HZZO se mogu vani liječiti i sada uz dopunsko osiguranje, kao što u HAKU možete doplatiti međunardonu potpunu pomoć na cesti.

7. To bi se moglo pozitivno odraziti - no ne znači da i bude! Jer EU sigurno neće dozvoliti neku veliku ili bitnu konkurenciju. A brdo toga kaj navodiš već su stranci pisali na sebe kao nacionalno blago.

8. To je glupost, koja ogromnoj većini građana uopće ne treba. BTW, svi oni koji zovu rodbinu u Americi ili Australiji odavno to čine preko Skypea, ili putem video-telefonije na računalu i putem flat-rate interneta. Tako da je taj "dobitak" uvelike promašaj i nula bodova u praksi. BTW, nema garancije da će to tako biti - T-Com ili VIP su tvrtke iz EU, pa ne poštuju te norme, a i INA plinski biznis ima cijene plina preko 50% cijene litre BS95 benzina.

9. I ta prodaja nekretnina je "jako velika korist" - što misliš, koliko Čeha hoće kuću na Jadranu, a koliko Hrvata hoće kuću u Českoj??

10. Postoji nostrifikacija koja se može provesti, a onaj koji stvarno vrijedi ne rade mu probleme nigdje.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #257 : Prosinac 11, 2011, 03:41:51 poslijepodne »
Accession Treaty with Croatia signed - Dobrodošli!
http://pl2011.eu/en/content/accession-treaty-croatia-signed-dobrodosli?gclid=COqa56ic-qwCFYlG3god6EgnUA

Tržimo utakmice za "dve črvene"-gleč kak nas si voliju.
V mp3...

Dobrodošli - Greetings for Croatia from Poland / Polacy witają Chorwację

Citat:
-Po komentarima je jasno da su mnogi emotivno dirnuti i razdragani (stekne covik dojam da EU samo nas ceka da nas zagrle , paze i maze i jer je u EU lipo i "Tu pripadamo")
Dok se jasno i u potpunosti "narodu" ne objavi analiza bitnih cinjanica, svih uvjeta i obveza o tome sto dobivamo i sto gubimo ulaskom u EU... do daljnjega ostaje jedno odlučno: NE u EU! :)

-Hvala puno.. ali (nažalost) cijela ova video-dobrodošlica je ustvari plačena kreacija u sklopu EU reklamne kampanje. (što je jednostavno vidljivo jer se link na ovaj video ovih dana redovito pojavljuje pod Google-ovim oglasima)
wwwg tablice

Jaguar

• Gost
« Odgovori #258 : Prosinac 11, 2011, 06:32:56 poslijepodne »
.......

Obzirom da si ti veliki euroskeptik ne iznenađuju me tvoji komentari.
No ajmo argumentima, pogledajmo jednu Poljsku gdje je bila prije a gdje je danas?
Dakle 1000 puta do sada je naglašeno EU je jedna šansa koliko budemo pametni iskoristiti tu šansu.
U tom smislu je jako dobro da je došlo do promjene vlasti u pravom trenutku.
Jer s HDZ-om naše šanse su bile ravne 0, sada se stvari mijenjaju bitno drugačije u tom pogledu.

No na kraju sam uvjeren kako ćeš među prvima pohitati put Deutchlanda kako bi kupio neki dobar auto za relativno malo novaca, jer ćeš proći jeftinije za carinu i porez a to nije malo novaca na cijeni auta. ;D
« Zadnja izmjena: Prosinac 11, 2011, 06:38:59 poslijepodne Jaguar »

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #259 : Prosinac 11, 2011, 07:04:51 poslijepodne »
.......

Obzirom da si ti veliki euroskeptik ne iznenađuju me tvoji komentari.
No ajmo argumentima, pogledajmo jednu Poljsku gdje je bila prije a gdje je danas?
Dakle 1000 puta do sada je naglašeno EU je jedna šansa koliko budemo pametni iskoristiti tu šansu.
U tom smislu je jako dobro da je došlo do promjene vlasti u pravom trenutku.
Jer s HDZ-om naše šanse su bile ravne 0, sada se stvari mijenjaju bitno drugačije u tom pogledu.

No na kraju sam uvjeren kako ćeš među prvima pohitati put Deutchlanda kako bi kupio neki dobar auto za relativno malo novaca, jer ćeš proći jeftinije za carinu i porez a to nije malo novaca na cijeni auta. ;D

Rado bi komentirao ovaj post zajedno sa tobom za par godina, ako to doživimo. Ne vidim izvor tvoje takove optimističke prognoze?! Promjena vlasti ne nosi sobom i poboljšanje života i životnih uvjeta, koji su posljedica složenijih društvenih promjena i pozitivnih pomaka u društvu, privredi, gospodarstvu itd. Poljaci su barem za sada "uspjeli" jer su postavili - postavili i ostvarili - svoje pregovaračke uvjete za ulaz u EU, za razliku od Hrvatske koja ide gologuza među kurjake.
To kaj bu šaćica prodanih duša imala koristi, nama kao narodu ništa ne koristi.

Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Jaguar

• Gost
« Odgovori #260 : Prosinac 11, 2011, 07:15:52 poslijepodne »

Rado bi komentirao ovaj post zajedno sa tobom za par godina, ako to doživimo. Ne vidim izvor tvoje takove optimističke prognoze?! Promjena vlasti ne nosi sobom i poboljšanje života i životnih uvjeta, koji su posljedica složenijih društvenih promjena i pozitivnih pomaka u društvu, privredi, gospodarstvu itd. Poljaci su barem za sada "uspjeli" jer su postavili - postavili i ostvarili - svoje pregovaračke uvjete za ulaz u EU, za razliku od Hrvatske koja ide gologuza među kurjake.

Pričekajmo onda par godina, neka nam Bog podari zdravlje i život do tada.
Nemojmo unaprijed ni tvrditi da neće biti bolje, onda jer neznamo točno, jel tak?
A što se tiče svih ovih promjena koje ste nabrojali, o da itekako ima veze promjena vlasti.
Vidjeli smo kako je bilo do sada. No neznamo kako će biti u budućnosti.
Ja sam optimista i uvjeren da će biti bolje, jer gore nije moglo nego što je do sada.
Nova vlast, što god da napravi biti će bolje, za mene je samo pitanje hoće li napraviti više ili manje, ja želim više i nikako manje, imam pravo to očekivati od njih, ukoliko to ne naprave, prvi ću ih pozvati.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #261 : Prosinac 11, 2011, 07:41:05 poslijepodne »

Pričekajmo onda par godina, neka nam Bog podari zdravlje i život do tada.
Nemojmo unaprijed ni tvrditi da neće biti bolje, onda jer neznamo točno, jel tak?
A što se tiče svih ovih promjena koje ste nabrojali, o da itekako ima veze promjena vlasti.
Vidjeli smo kako je bilo do sada. No neznamo kako će biti u budućnosti.
Ja sam optimista i uvjeren da će biti bolje, jer gore nije moglo nego što je do sada.
Nova vlast, što god da napravi biti će bolje, za mene je samo pitanje hoće li napraviti više ili manje, ja želim više i nikako manje, imam pravo to očekivati od njih, ukoliko to ne naprave, prvi ću ih pozvati.

Ma bravo!!
Prozovimo ih odmah sada i to zajedno!!!!

Neka nam vrate banke koje su nam prije nekoliko godina prodali,a koje smo mi sanirali svojim novcima.

Prozivam ih neka pokažu dobru volju i neka odmah vrate ukradeno!! Jer to su stvarali Hrvatski državljani, a ne nikakva vlast!

Ili sam ja možda ipak u krivu??

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #262 : Prosinac 11, 2011, 07:49:15 poslijepodne »

Neću komentirati prethodni tvoj post, jer se ponavljaš, a zaključak je kako nemaš blage veze sa ekonomijom, dapače nemaš pojma o njoj.

BTW, pitaj svoje "ekonomske stratege" iz stranke da ti odgovore.

A ja po auto u Njemačku neću ići jer mi je ovdje - jeftiniji. I to bez EU!
« Zadnja izmjena: Prosinac 11, 2011, 07:53:16 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #263 : Prosinac 11, 2011, 07:52:38 poslijepodne »
Ajde bre Jaguare da nam malo objasniš - gde je bolje da se mi svrstamo? Levo - ili levo??  >:D >:D >:D

http://www.hkv.hr/izdvojeno/komentari/d-dijanovi/9914-summit-eu-sve-izglednija-podjela-na-dva-bloka.html

Summit pokazao podijeljenost EU

Angela MerkelSummit Europske unije koji je u petak održan u Bruxellesu, na isti datum kad je prije točno dvadeset godina napisan prvi nacrt sporazuma iz Maastrichta, još je jednom potvrdio ono što svi zapravo već znademo: Europska unija vrlo je daleko od jedinstvene ekonomsko-političke zajednice. Ni nakon burne rasprave duge gotovo deset sati nije postignut dogovor svih 28 zemalja članica oko prijedloga Njemačke i Francuske. Taj prijedlog predviđa mijenjanje ugovora i sporazuma EU, čime bi se uvele automatske sankcije za one zemlje članice koje bi kršile odredbe o maksimalnom deficitu u euro zoni,Europska unija osim ako se 3/4 četvrtine država izjasne protiv toga. Promjene uključuju i to da novo fiskalno pravilo o uravnoteženim proračunima bude uneseno u nacionalne ustave. Sporazum predviđa i nadziranje nacionalnih proračuna, tako da deficit neće smjeti premašiti 3 % BDP-a.

Moguća dva bloka u EU

Njemačko-francuski prijedlog prihvatilo je 17 zemalja članica eurozone te 6 članica koje ne pripadaju zoni.Nicolas Sarkozy Lideri Mađarske, Češke i Švedske odlučili su da će se o (ne)prihvaćanju prijedloga očitovati nakon što o tome rasprave njihovi nacionalni parlamenti. Jedina zemlja članica koja se je eksplicite izjasnila protiv prijedloga je Velika Britanija. Britanci se protive sporazumu i promjeni pristupnih ugovora jer EU planira uvesti i veći nadzor nad financijskom industrijom, što bi moglo smanjiti moć najvećega europskoga financijskog središta London Cityja. Međutim, i izjave lidera ostalih država članica EU koje ne pripadaju eurozoni pokazuju da je među zemljama članicama Europske unije sve manje suglasnosti, i da postoje realne šanse da se unutar EU oforme dva suprotna bloka.

Dogovor nužan za financijsku pomoć

Dogovor o fiskalnoj disciplini smatra se ključnim korakom prije nego što Europska centralna banka (ECB), Međunarodni monetarni fond (MMF) i drugi pristanu na veću financijsku pomoć Grčkoj, Italiji i Španjolskoj, koje imaju velike dugove i neodržive troškove zaduživanja.

Fiskalna unija

Šef središnje banke Mario Draghi odluku je nazvao korakom naprijed prema potezima koji su nužni za jačanje eurozone.

„Mi ćemo ostvariti fiskalnu uniju. Imat ćemo euro kao valutu u okviru stabilne unije. Imat ćemo jača pravila za proračunski deficit članica eurozone", rekla je njemačka premijerka Angela Merekel. „Uvijek sam govorila da je potrebno da 17 država eurozone povrate kredibilitet. Mislim da se to može dogoditiDavid Cameron i da će se dogoditi s današnjim odlukama".

„Nije Europa podijeljena nego Britanci. Uostalom, oni su izvan procesa odlučivanja. Europa je ujedinjena", rekla je predsjednica Litve Dalia Grybauskaite prije dolaska na drugi dan summita o krizi, što je osmi takav sastanak na vrhu u ovoj godini. Jedan od europskih diplomata prozvao je pregovaračku taktiku britanskog premijera Davida Camerona „šeprtljavom".

Je li Britanija odbila prijedlog Njemačke i Francuske samo zbog razloga koje su naveli njezini lideri, ili i radi procjene da predložene promjene imaju za stvarni cilj polako utirati prema EU kao unitarnoj državi – o čemu je 2009. opširno kritički pisao britanski „Daily Telegraph" – jedno je od pitanja koje se s pravom može postaviti na kraju ovoga osvrta. Jer, da će određene silnice unutar EU potrebu za snažnijom financijskom kontrolom država članica nastojati iskoristiti kao paravan za jačanje EU kao unitarne države, u to uopće ne trebamo sumnjati.

Davor Dijanović

Jaguar

• Gost
« Odgovori #264 : Prosinac 11, 2011, 08:51:52 poslijepodne »
Ajde bre Jaguare da nam malo objasniš - gde je bolje da se mi svrstamo? Levo - ili levo??  >:D >:D >:D

Iz priloženog se vidi kako tebi najbolje leži Balkan, jednom balkanac uvijek balkanac. ;D

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #265 : Prosinac 11, 2011, 09:58:24 poslijepodne »
...
Sve je to pre malo za cijenu koja je vjerojatno puno, puno veča ,a mi to još ni približno ne znamo!!

A osnovno je, znati uvjete pa da se može odlučivati.
Gospon Mlačanin, kaj baš morate cijeli post citirati? Pa dost bi bila uvodna rečenica, kaj ne? To bi vrijedilo i za druge kolege forumaše.

A glede te cijene koju plaćamo... cijena koja je vjerojatno puno veća? A mi je ne znamo? Onda kak sad? Ne znamo je, ali znamo da je prevelika? To je malo puno kritike za nekaj kaj ne znamo, kaj misliš? Ak znaš, onda navedi jer inače su to samo priče i propaganda.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #266 : Prosinac 11, 2011, 10:09:47 poslijepodne »
A glede te cijene koju plaćamo... cijena koja je vjerojatno puno veća? A mi je ne znamo? Onda kak sad? Ne znamo je, ali znamo da je prevelika? To je malo puno kritike za nekaj kaj ne znamo, kaj misliš? Ak znaš, onda navedi jer inače su to samo priče i propaganda.

Pa cijena je navedena već puno puta - samo je trebalo čitati sve one materijale koji su u ovoj i u onoj mojoj temi bili iznijeti, članci koji su citirani, mjere i odredbe koje su tražene (i dobivene) od Hrvatske - ako to nije nekome razumljivo, onda neka i dalje sve uvjerava kak je to samo propaganda. BTW, a kaj bi komunisti i znali drugo nek lepiti plakate i šarati fasade po noći, i lepiti etikete krivnje po danu?? Pa to delaju od Oktobarske revolucije, bar su to naučili raditi...

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #267 : Prosinac 11, 2011, 10:36:17 poslijepodne »
Ovak, ja sam emocionalno protiv ulaska u EU. Ono dobro smo već večim dijelom i dobili, ali ovo kaj ti pišeš baš i ne štima. Idem obrazložiti:
1. Za ulazak hrvatskih državljana u EU ne treba niti sada više od osobne iskaznice, no nije dozvoljeno kretanje po svim članicama bez putovnice - što nikom normalnom nije nikakva prepreka. Imam  putovnicu i ŽELIM ju koristiti.
Ne interesira me kaj ti želiš ili ne, to nije ovdje ni pitanje, tak da se glede svojih želja možeš drugdje izjašnjavati, ovdje to nikamo ne vodi.

A hrvatski državljanin mora imati putovnicu za ulazak u EU (Šengenski prostor). Gle kaj, među ostalom, piše na stranici Ministarstva vanjskih poslova:
Ulazak državljana Republike Hrvatske na Šengenski prostor, sukladno odredbama Zakonika o šengenskim granicama, mora biti evidentiran, tj. granična policija koja obavlja kontrolu prilikom prelaska šengenske granice obvezna je unijeti u putovnicu ulazni štambilj.
To kaj (ako) se za ulazak u Sloveniju još uvijek smije imati samo osobna je bilateralna stvar između Slovenije i Hrvatske, a ne između Hrvatske i EU. E sad kaj time ulaziš u EU, to je pak rupa u propisima. Izuzetak.
Citat:

BTW, ulazak u Schengen nije isto kao i članstvo u EU - mi ne moramo biti članovi EU da bi bili u Schengenu!! Znači, krupna laž za bedačiju...
Ovo nis znal, ali sad vidim da Švicarska, Island i Norveška nisu u EU, ali su u Šengenskom području. Zanimljivo.
Citat:

2. Carina na kupljenu robu u EU neće se plaćati, jer će ista već biti - plaćena! I uključena u cijenu roba. BTW, roba porijeklom iz EU ni sada nije ocarinjena - znači, još jedan čorak i pucanj u prazno...
Nije više niti jedna vrst robe iz EU podložna carini? Si siguran?
Citat:

3. Da li će hrvatski jezik biti služben nekom Poljaku, baš me briga. A odredbama Zakona o potrošačima deklaracije za sve proizvode su već godinama obvezno na hrvatskom jeziku, ne smije ići u prodaju bez toga.
Ma i meni ovo nije nikakav argument. Jedino ak nekaj kupim van Hrvatske... kaj bi i to moralo imati uputstvo na HR?
Citat:
4. Hrvatski državljani neće NIKADA smjeti raditi nigdje bez radnih dozvola, jer to ne smiju niti sami državljani EU. BTW, samo budale smatraju da je to neko pravo samo po sebi, no to je temeljno netočno - i tamo ćeš posao dobiti po isključivo tržišnim uvjetima, plus brdo uvjeta koji se ne smiju reći, ali se itekako primjenjuju, jer nitko neće moći prisiliti poslodavca da te primi ako on to ne želi. Taj princip će prije ugroziti i ovo malo radnih mjesta u Hrvatskoj, jer ima onih koji će rado raditi i za manje negoli hrvatski građani - no naši građani neće dobiti posao adekvatan ovoj plaći nigdje, ili će biti 500% potplaćeni.
Radne dozvole uvijek trebaju, slažem se. Samo kaj bu se onda mogle dobiti radne dozvole bez problema. Sad se nemreju dobiti, čak ako te poslodavac u EU želi zaposliti. To je velika i prije svega bitna razlika! Mada i tu ima izuzetaka, ako si npr. specijalist, ili otvaraš svoju firmu.

Ostatak ne bi komentirao - idem spat.  :)

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #268 : Prosinac 12, 2011, 07:57:51 prijepodne »
Citat:
A glede te cijene koju plačamo... cijena koja je vjerojatno puno veća? A mi je ne znamo? Onda kak sad? Ne znamo je, ali znamo da je prevelika? To je malo puno kritike za nekaj kaj ne znamo, kaj misliš? Ak znaš, onda navedi jer inače su to samo priče i propaganda.
.

Ne treba iznositi nikakve posebne argumente za potvrdu vjerodostojnosti kritike. Banke su sanirane našim novcem, da bi nakon toga bile prodane. Oduzima nam se suverenitet za koji smo nedavno vodili rat, uvode se nova pravila i propisi koji nas stavljaju u dužnički  (robovski) odnos prema „drugim“ narodima, ma sve je već objašnjeno , pravo ti je rekao Sledgehammer.
Na temelju svih tih „sitnica“ i propagande , kak ti veliš, najviše će profitirati naši rodoljubi koji su si već u samim počecima osigurali siguran posao u raznim evropskim službama, a sve u svrhu da nama osiguraju Bolju budućnost.
Glupo je ne prihvatit priliku i uvjete za bolji život pojedinca, pa i naroda, ali kad se nakaj tak jako nudi, kad se o tome kokodače na sva usta, a sve u superlativima, ja sam radije oprezan!
Ne vjerujem, jer me tome uči životno iskustvo! Odmah se sjetim one poslovice „ Čuvaj se Danajaca i kad darove nose“.
A nama se darovi jako nude !!
Ne treba tu uniju niti zanemariti i sasvim je odbijati, ali ti mi postaješ već pomalo neozbiljan sa svojim primjedbama jer mislim da si dobro razumio smisao ali se praviš grbav.

« Zadnja izmjena: Prosinac 12, 2011, 10:08:15 prijepodne Mlačanin »

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #269 : Prosinac 12, 2011, 09:21:44 prijepodne »
Citat:
Mlačanin

Na temelju svih tih „sitnica“ i propagande , kak ti veliš, najviše će profitirati naši rodoljubi koji su si već u samim počecima osigurali siguran posao u raznim evropskim službama, a sve u svrhu da nama osiguraju Bolju budućnost.

Upravo tako, nejdemo mi u EU da bi narodu bilo bolje kak bi i trebalo već po radi uhljebljenja izdajničke političke elite...Oni samo gledaju da nas uvedu u EU i da njima bude dobro.Smiješi im se plaća od 7-12 000 eura. EU vodi zajedničku politiku useljavanja. Jao nama kad počne imigracija.Nečemo više biti svoji na svome.Od Hrvatske će ostati himna,grb i zastava. Nitko ne govori da ulaskom u EU gubimo suverenost i neovisnost. Za koji kur.. smo se borili?..Zbog čega poginuli?...Za ulazak u novu umjetnu tvorevinu???...Nismo li u slč. živjeli 50 godina..?....HVALA NE U EU!