Autor Tema: Završeni pregovori s EU!  (Posjeta: 343693 )

0 Članova i 13 Gostiju pregledava ovu temu.

Jaguar

• Gost
Odg: Završeni pregovori s EU!
« Odgovori #240 : Prosinac 07, 2011, 09:31:42 prijepodne »
U svemu se slažem i vjerojtano će tako i biti, no ipak postoje prioriteti na koje se fokusira, kad je Vlada u pitanju. No ministarstva mogu pripremati izmjene zakona koje u konačnici donose i konačno finalizira hrvatski Sabor, dakle to je posao za Sabor u donošenju i ispravci bezbroj zakona u Hrvatskoj. I to očekujem i ja odmah od početka mandata, da ne bi bilo zabune. Naprimjer na novom izbornom zakonu treba početi odmah raditi, popis birača početi odmah sređivati i da u pravu si, imaju službe koje to mogu i moraju odraditi. Itd.
I hrpa takvih stvari koje treba ili napraviti ili promijeniti. Najave nove Vlade i idu u tom smjeru. Ostaje nam da vidimo hoće li to zaista tako i biti, ukoliko ne bude prvi ću ih prozvati.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #241 : Prosinac 08, 2011, 02:37:58 poslijepodne »
Daj Bože - čim prije, to bolje!

http://danas.net.hr/novac/page/2011/12/08/0270006.html

'Euro bi mogao eksplodirati, a Europa se raspasti. Stanje je ozbiljno', upozorio je francuski ministar vanjskih poslova Jean Leonett u srijedu, uoči presudnog sastanka europskog vrha u Bruxellesu.

"Ako do toga dođe to će biti pogubno ne samo za Europu i Francusku, već i za cijeli svijet", rekao je Leonett za francusku televizijsku kuću Canal Plus.

Na samitu koji bi se trebao održati u petak razgovarat će se o izlasku iz dužničke krize u eurozoni. U rješenju bi trebalo sudjelovati svih 27 zemalja članica EU-a, ocijenio je Leonett.

Ipak, Francuska i Njemačka ne isključuju mogućnost dogovora između samo 17 zemalja eurozone.

Podsjetimo, čelnici Europske unije okupit će se u petak na ključnom samitu na kojem će pokušati dogovoriti promjene europskih ugovora. Cilj im je vratiti povjerenje investitora i uvjeriti ih kako je ulaganje u obveznice zemalja članica eurozone sigurno.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #242 : Prosinac 08, 2011, 02:39:50 poslijepodne »
Naravno da su najave iz prethodnog posta napuhane, jer kome kuća gori - taj viče VATRA...

http://danas.net.hr/novac/page/2011/06/26/0165006.html

'Euro će propasti u roku od godinu dana'

Francuski ekonomist Charles Gave, čija je tvrtka za istraživanje GaveKal poznata u financijskim krugovima, na jednoj je večeri u društvu bankara dao zanimljivo mišljenje zašto nas eventualna 'smrt' eura ne bi trebala pretjerano pogoditi.

Naime, financijski stručnjak John Mauldin opisao je kako se nedavno našao na večeri s 15 uglednih ekonomista i bankara, a poveo se razgovor o budućnosti eura. Za stolom se čak i glasovalo o tome koliko prisutnih misli da će euro propasti.

Tada je Gave kazao kako smatra da euro u roku od godinu dana više neće postojati, jer je njemu cijela ideja s eurom kao jedinstvenom europskom valutom bila "disfunkcionalna od samog početka".

Naveo je da će propast eura dovesti do povratka nacionalnih valuta, što će omogućiti odgovarajuću raspodjelu investicija i resursa, te da je popast eura "najbolja stvar koja se tržištima može dogoditi", prenosi Business Insider.

Ipak, Gave nije htio komentirati kako će cijeli proces raspadanja izgledati, jer to, kako je kazao, on nije stvorio euro pa to nije njegova odgovornost.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #243 : Prosinac 08, 2011, 04:04:35 poslijepodne »
Priča s EU nije bezazlena, stručnjaci su podijeljeni, sudbina neuzvjesna i to sve u trenutku kada RH treba pristupiti toj uniji. Stvaraju se sasvim novi momenti, mnogo drugačiji od trenutka početka pregovora.

Treba mnogo pameti i mudrosti, kako bi se dobro procijenilo što nas sve čeka, što će se dogoditi i kakva će biti budućnost EU, mi na žalost nemamo puno vremena do odluke i referenduma.

Ako će nova Vlast krenuti iskreno i otvoreno u raščišćavanje stanja u zemlji, složio bi se kako nam EU i nije neophodan, mislim na ovakav kakva je danas, jer mislim da jedna nestabilna i nesigurna unija nikome nije potrebna.
Ukoliko se stanje sredi i krene sve opet normalno funkcionirati bilo bi dobro da smo unutra.
Zato će pred nama biti veliki izazov a možda ćemo morati prihvatiti i rizik pa se držati one narodne:
bez rizika nema ni dobiti.

Imamo još vremena i meni se čini kako bi u sljedeća 3 mjeseca trebalo biti sve jasno oko situacije u EU.
Što bi trebalo onda definirati naš stav prema njoj, taman do referenduma u 2 mjesecu.
I dobro je da ga nova vlast pomiče u 2 mjesec, neznam ima li mogućnosti ga i još pomjeriti, kakvi su rokovi, ako ima, dobro ga je još prolongirati kako bi mogli bolje i jasnije odlučiti.
« Zadnja izmjena: Prosinac 08, 2011, 04:08:22 poslijepodne Jaguar »

Offline @Franjo@

• Iskusni član
« Odgovori #244 : Prosinac 08, 2011, 05:59:09 poslijepodne »

Ako će nova Vlast krenuti iskreno i otvoreno u raščišćavanje stanja u zemlji,

o da, nova vlada vec se pocela baviti samo sobom..izmisljanjem novih ministarstva, cijepanje postojecih kojih je i sada def. previse, ukidanje drzavnih tajnika..za cetiri godine imat cemo opet obrnuto..

EU ,usprkos  svim svojim trenutnim poteskocama, nema alternative..

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #245 : Prosinac 08, 2011, 06:29:47 poslijepodne »
Kao niti ti...  ::) ::) ::) ::) ::)

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #246 : Prosinac 08, 2011, 07:59:10 poslijepodne »
...ukidanje drzavnih tajnika..
Pa to je dobra ideja. Time se smanjuje državni aparat. Ali samo ako se ukidaju, a ne zamjenjuju.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #247 : Prosinac 09, 2011, 04:39:04 prijepodne »
Slovenija je ipak niz godina bila stabilna i ima jednu veliku prednost – na zemlju još uvijek nisu "bačene" milijarde Eura od strane MMF-a i europske banke.
Izlazak iz Eurozone za Sloveniju i slovenskog radnika u ovom trenutku bio bi najbolji potez. A ako postoji ujedinjeni glas među stanovnicima, Slovenija može otići i korak dalje, napustiti EU i koncentrirati se na vođenje autonomne politike.
Izaći iz EU-a je ekonomska hereza i nešto nedopustivo pod budnim okom vodećih EU elita.
Ali ipak, sa velikim fokusom koji je ovih dana usmjeren ka Italiji i Grčkoj, Slovenija bi se mogla "iskrasti" sa broda prije no što ovaj krene na put prema ledenjacima.
http://www.advance.hr/vijesti/potencijalni-prvi-kandidat-za-izlazak-iz-eurozone-slovenija/
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #248 : Prosinac 10, 2011, 09:13:04 poslijepodne »
Da čujem malo o ustavnosti potpisivanja sporazuma o člantsvu Hrvatske u EU...

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #249 : Prosinac 10, 2011, 09:16:41 poslijepodne »
...ukidanje drzavnih tajnika..
Pa to je dobra ideja. Time se smanjuje državni aparat. Ali samo ako se ukidaju, a ne zamjenjuju.

Državni tajnici su HDZov izum za uhljebljenje još nekih "jako zaslužnih", iako im je u startu funkcija besmislena - jer ju obnašaju sami ministri.

No neki dan je Vesna Pusić već nagovijestila da će se državni tajnici ukinuti, ALI... da će u ponekim ministarstvima ipak ostati...  ;) ;)

Drugim riječima - i njima ponestaje funkcija da bi nagradili sve "stručne i nimalo podobne" koji su to "zaslužili" raspirivanjem demokracije na crveni način...

Offline @Franjo@

• Iskusni član
« Odgovori #250 : Prosinac 11, 2011, 04:44:55 prijepodne »
pogledao sam malo broj ministarstava u zemljama stabilne demokracije iz njemacko govornog podrucja , to bi trebala biti mjerilo i za primjer hrvatskoj , drzavni tajnici nisu nikakav izum hadezeja , vec , predpostavljam , hadeze je to preuzeo izvana.

sto upada u oci i nema nikakvog smisla su podpredsjednici vlade koji su izum koji sa zdravim razumom nema blage veze i to  je naslijedje koje je jos drug tito donio iz sssr-a.izum, iza kojeg se skriva nesposobni partijski aparacik  koji u pravilu u hrvatskoj su predsjednici vlade.

degutantno i stetno je nakon svakih izbora za uhljebjenje drugova i gospode izmisljati  nova ministarstva sto  se upravo   sada dogadja.

za zemlju velicine hrvatske i za njezine potrebe , sasvim dovoljno je max-deset ministarstva, umjesto sadasnjih 20tak..ako ne jos i vise , ovisi o pospremanju zasluznih.uskoro u sirem vrhu hrvatske politike skoro nece biti niti jedne osobo koja nije bila hrvatski ministar

kao sto sam povise naveo u zemljama njemacko govornog podrucja,  njemacka , austrija imaju 14 ministarstva, svicarska sedam..sve te zemlje imaju i drzavne tajnike.

njemacka i austrija imaju vizekancelara, to je ujedno skoro u pravilu ministar vanjskih poslova, svicarska pojam takav ne poznaje, njihova vlada savrseno vlada po modelu starom preko 150 god. i nedostizan je primjer za svaku drugu zemlju.

pred sadasnje predpristupno razdoblje i uskoro punopravno clanstvo u eu, trebalo bi biti pravilo i uvjet da predstojnik ministarstva, drzavni tajnici perfektno vladaju engleskim jezikom, umjesto copora prevoditelja i primjera od ministara vanjskih poslova, predsjednika, pardon precednika drzave , koji su imali gadnih problema i sa jezikom zemlje koju su predstavljali.

volio bi znati, procitati, koliko iz copora buducih hrvatskih prodavaca magle , podpredsjednika vlade, ministara , ima znanje engleskog jezika.kojim jezikom ce se sluziti za primjer ministar finacija linic koji ce u prestojece goruce vrijeme biti jako cesto na skupovima europskih ministara financija , pregovorima sa mmf-om... bankarima
 vodecih svjetskih banaka.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #251 : Prosinac 11, 2011, 11:09:01 prijepodne »
Rekoh da je to HDZov izum za naše prostore i naš stil vladanja, posebice nepotreban jer imamo i toliki prekomjerni broj ministarstava. BTW, nije - po meni - problem ni toliko ministarstava, koliko su to bezbrojne beneficije i nesaglediv niz pododjela i pododsjeka koje svi šefuju i sami su sebi svrha.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #252 : Prosinac 11, 2011, 11:10:20 prijepodne »
Neki su tražili, pa evo nekoliko dobrih stvari za početak:

http://www.portaloko.hr/clanak/saznajte-deset-dobrih-stvari-u-eu/0/23538/

Deset praktičnih odredaba kojima će se olakšati svakodnevni život hrvatskih državljana nakon ulaska u EU:

1. Za ulazak hrvatskih građana u države članice EU-a bit će dovoljno predočiti osobnu iskaznicu, a nakon uvođenja Hrvatske u schengenski granični režim, više neće biti graničnih prijelaza i kontrola na granicama prema Sloveniji i Mađarskoj.

2. Carina na kupljenu robu u EU-u neće se plaćati, dok će se PDV plaćati samo jednom, i to u državi u kojoj je roba kupljena. To bi najviše moglo pogodovati hrvatskim građanima koji u državama članicama Unije budu kupovali automobile.

3. Hrvatski jezik postaje jedan od službenih jezika Unije, pa će svi službeni akti EU-a biti objavljivani i na našem jeziku. No, to će se primjenjivati i na deklaracije na različitim proizvodima, poput tehničkih uputa za elektroničke uređaje.

4. Hrvatski državljani moći će potpuno legalno raditi u ostalim članicama EU-a bez posjedovanja radnih dozvola. Iako postoji mogućnost privremenih ograničenja toga prava, ono neće smjeti biti duže od sedam godina.

5. Studenti iz Hrvatske moći će bez ikakvih prepreka studirati na fakultetima u državama EU-a, naravno ako ostvare uvjete za upis. Takvi preduvjeti osigurani su i provedbenim dokumentima Bolonjske reforme obrazovnog sustava.

6. Osiguranici HZZO-a moći će se liječiti i u ostalim članicama Unije, a za tu svrhu će im se izdavati posebna Europska kartica zdravstvenog osiguranja. Time će biti pokrivene osnovne medicinske usluge, dok će se više razine liječenja posebno naplaćivati.

7. Obiteljska poljoprivredna i stočarska gospodarstva moći će zaštititi svoje proizvode i njihovo porijeklo, te će ih pod tim prepoznatljivim brendovima moći plasirati na tržište država EU-a. To će bi se moglo pozitivno odraziti na tržište dalmatinskog pršuta, neretvanskih mandarina, ličkog krumpira, dalmatinskih i istarskih vina, slavonske šljivovice...

8. Iako su vodeći mobilni telefonski operateri u Hrvatskoj u vlasništvu inozemnih kompanija, realno je očekivati snižavanje cijena poziva u inozemstvo, jer su nadležne ustanove u EU-u ograničile cijenu odlaznih poziva u roamingu na oko 3 kune po minuti, a cijena minute dolaznih poziva ne smije prelaziti jednu kunu.

9. Hrvatski građani moći će potpuno slobodno kupovati i prodavati nekretnine u drugim državama Europske unije. Članice pri tome zadržavaju svoje pravne propise kojima se regulira promet nekretnina.

10. Uvjerenja o ostvarenim obrazovnim kvalifikacijama (diplome, svjedodžbe, certifikati...) u hrvatskim ustanovama bit će potpuno ravnopravna na europskom tržištu rada. To se odnosi i na sve naše građane koji su svoje kvalifikacije stekli u bivšoj SFRJ, a Hrvatska ih je već ujednačila sa suvremenim dokumentima.

Offline @Franjo@

• Iskusni član
« Odgovori #253 : Prosinac 11, 2011, 11:44:22 prijepodne »

i ne samo to..bit cemo kao narod i drzava u obitelji europskih drzava. nakon 95 godina povratak kuci iz balkanske kaljuze .

doduse , ima jos poveci broj produkata vjecite revolucije , raznih intersnih skupina citaj  lopina , nogometnih sudaca i sefova gradjanskih  >:D nogometnih klubova, pardon, gro smeca i mafije najkriminalne vrste u svijetu, carinika, i inih domoljuba , kojima clanstvo u eu smeta iz osobnih interesa..

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #254 : Prosinac 11, 2011, 12:47:45 poslijepodne »

Deset praktičnih odredaba kojima će se olakšati svakodnevni život hrvatskih državljana nakon ulaska u EU:

1. Za ulazak hrvatskih građana u države članice EU-a bit će dovoljno predočiti osobnu iskaznicu, a nakon uvođenja Hrvatske u schengenski granični režim, više neće biti graničnih prijelaza i kontrola na granicama prema Sloveniji i Mađarskoj.

2. Carina na kupljenu robu u EU-u neće se plaćati, dok će se PDV plaćati samo jednom, i to u državi u kojoj je roba kupljena. To bi najviše moglo pogodovati hrvatskim građanima koji u državama članicama Unije budu kupovali automobile.

3. Hrvatski jezik postaje jedan od službenih jezika Unije, pa će svi službeni akti EU-a biti objavljivani i na našem jeziku. No, to će se primjenjivati i na deklaracije na različitim proizvodima, poput tehničkih uputa za elektroničke uređaje.

4. Hrvatski državljani moći će potpuno legalno raditi u ostalim članicama EU-a bez posjedovanja radnih dozvola. Iako postoji mogućnost privremenih ograničenja toga prava, ono neće smjeti biti duže od sedam godina.

5. Studenti iz Hrvatske moći će bez ikakvih prepreka studirati na fakultetima u državama EU-a, naravno ako ostvare uvjete za upis. Takvi preduvjeti osigurani su i provedbenim dokumentima Bolonjske reforme obrazovnog sustava.

6. Osiguranici HZZO-a moći će se liječiti i u ostalim članicama Unije, a za tu svrhu će im se izdavati posebna Europska kartica zdravstvenog osiguranja. Time će biti pokrivene osnovne medicinske usluge, dok će se više razine liječenja posebno naplaćivati.

7. Obiteljska poljoprivredna i stočarska gospodarstva moći će zaštititi svoje proizvode i njihovo porijeklo, te će ih pod tim prepoznatljivim brendovima moći plasirati na tržište država EU-a. To će bi se moglo pozitivno odraziti na tržište dalmatinskog pršuta, neretvanskih mandarina, ličkog krumpira, dalmatinskih i istarskih vina, slavonske šljivovice...

8. Iako su vodeći mobilni telefonski operateri u Hrvatskoj u vlasništvu inozemnih kompanija, realno je očekivati snižavanje cijena poziva u inozemstvo, jer su nadležne ustanove u EU-u ograničile cijenu odlaznih poziva u roamingu na oko 3 kune po minuti, a cijena minute dolaznih poziva ne smije prelaziti jednu kunu.

9. Hrvatski građani moći će potpuno slobodno kupovati i prodavati nekretnine u drugim državama Europske unije. Članice pri tome zadržavaju svoje pravne propise kojima se regulira promet nekretnina.

10. Uvjerenja o ostvarenim obrazovnim kvalifikacijama (diplome, svjedodžbe, certifikati...) u hrvatskim ustanovama bit će potpuno ravnopravna na europskom tržištu rada. To se odnosi i na sve naše građane koji su svoje kvalifikacije stekli u bivšoj SFRJ, a Hrvatska ih je već ujednačila sa suvremenim dokumentima.

Sve je to pre malo za cijenu koja je vjerojatno puno, puno veča ,a mi to još ni približno ne znamo!!

A osnovno je, znati uvjete pa da se može odlučivati.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....