Autor Tema: Završeni pregovori s EU!  (Posjeta: 343788 )

0 Članova i 8 Gostiju pregledava ovu temu.

Bilaj

• Gost
Odg: Završeni pregovori s EU!
« Odgovori #210 : Prosinac 02, 2011, 11:03:29 prijepodne »
Ja ne znam zakaj se vi ljutite.
Policija je jedna od rijetkih ustanova gdje ti naprave sljedeće. NAPIŠU NA VRATA KOJI DOKUMENTI TI TREBAJU.
Ja ne znam zašto ne mogu svi napisati koji ti dokumenti trebaju.
I ja sam mijenjao osobnu nedavno i procedura mi je bila super- odjuriš kaj do tam. Pogledaš i poslikaš kao podsjetnik- sve skupiš i to je to.

Joooj, nemoj me podsjećati. Nedavno sam i ja u Gorici prijavio promjenu adrese. Ak ideš mijenjat adresu moraš dat delat novu osobnu!!!! Koja budalaština i koja muka. I koji trošak. I to skroz bezveze! Ko da nisu mogli u kompjuter ukucati novu adresu, i to je to.

Oprosti ali Osobna ti je tvoj dokument za indentifikaciju i tamo mora pisati gdje živiš. zakaj je to čudno?

Ono što je meni bilo glupo i to su se opet službenici igrali malih bogova- Za promjenu adrese trebaš dokaz o vlasništvu nad nekretninom - što je logično- ali žena na šaleteru je tražila primopredajni zapisnik. Primopredajni zapisnik nije nikakav službeni dokument, nego da potpisuju prodavatelj i primatelji i to je to.

Kupoprodajni ugovor je važna stvar je em se moraju svi indentificirati, em moraš biti kod javnog bilježnika em mora se sa time riješavaju svi pravni dokumenti što se tiče vlasništva.

Ali to su mali bogovi- treba zapisnik o primopredaji- da joj daš otkaz.

A Classic bureaucratic procedure.....(Citizen Vs Public service employee)

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #211 : Prosinac 02, 2011, 11:43:52 prijepodne »
NAPIŠU NA VRATA KOJI DOKUMENTI TI TREBAJU.
Ako doslovno čitaš kaj piše kod nas na policiji, onda buš videl da za promjenu boravka ne piše da moraš delati novu osobnu. Jer se to s njihove strane očito podrazumijeva. Ali ne piše, a ja to ne podrazumijevam, tak da taj proces očigledno nije precizno opisan. I onda mogu nastati iznenađenja i razočaranja i ljutnje.
Citat:

Oprosti ali Osobna ti je tvoj dokument za indentifikaciju i tamo mora pisati gdje živiš. zakaj je to čudno?
Ne mora - osobna je dokument koji tebe identificira, a ne tvoje mjesto boravišta, koje se može često mjenjati. Ali može. I piše. Ali u tom slučaju se ne mora mijenjati osobna, moglo se napraviti npr. ko i u Švabiji, da se samo nakelji neka službena naljepnica.

Zamisli da si podstanar u Zagrebu i da često moraš mijenjati adresu...
« Zadnja izmjena: Prosinac 02, 2011, 11:45:24 prijepodne BobRock »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #212 : Prosinac 02, 2011, 01:19:53 poslijepodne »
Ako doslovno čitaš kaj piše kod nas na policiji, onda buš videl da za promjenu boravka ne piše da moraš delati novu osobnu. Jer se to s njihove strane očito podrazumijeva.
Citat:
Ne mora - osobna je dokument koji tebe identificira,[/quote]

Osobna indentificira tebe i tvoje mjesto boravišta. To je definirano zakonom. Zato i ne trebaš svaki put izaditi potvrdu o adresi boravišta osim ako nešto ne traže specijlano neka drđavna institucija koja to ne zna.

Citat:
a ne tvoje mjesto boravišta, koje se može često mjenjati. Ali može. I piše. Ali u tom slučaju se ne mora mijenjati osobna, moglo se napraviti npr. ko i u Švabiji, da se samo nakelji neka službena naljepnica.

Ja mislim da se tu brkaš pojam prebivališta i boravišta.
Boravište je negdje gdje želiš biti trajno, a prebivalište je ono gdje si sada slučajno nastanjen ali ne planiraš tamo ostati.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #213 : Prosinac 02, 2011, 01:33:49 poslijepodne »

Ja mislim da se tu brkaš pojam prebivališta i boravišta.
Boravište je negdje gdje želiš biti trajno, a prebivalište je ono gdje si sada slučajno nastanjen ali ne planiraš tamo ostati.

Ja mislim sa je upravo suprotno
Prebivalište je mjesto stalnog prebivališta( življenja)
Boravište je mjesto trenutnog boravka, kada se negdje privremeno prijavljuje, na neki period a najčešće boravište se prijavljuje na godinu dana.

Offline @Franjo@

• Iskusni član
« Odgovori #214 : Prosinac 02, 2011, 02:28:41 poslijepodne »
J

obrazlozi, zasto bi to trebalo biti uvedeno... da cujemo  tvoj argument...poslije moj.

upravo ta idiotarija, kretenizam doveden do  savsenstva koji je jos drug tito donio iz sssr-a, stvara sasvim bezpotrebno pojedincima , obitelji  , ne samo gubljenje vremena , vec , i dodatne troskove koji nisu mali..

u normalnim zemljama , i zemljama gdje gradjani znaju podici nogu barem povise gleznaja, mozes svaki dan mjenjati adresu stanovanja ako zelis petsto puta, osobna iskaznica ostaje ista.

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #215 : Prosinac 02, 2011, 03:47:17 poslijepodne »
koliko bu još vremena moralo proteći da naprave jedinstveni dokument (karticu ili nekaj sl.) gdje će biti pohranjeni svi podaci ... da se njome možemo koristiti i kao s osobnom i zdravstvenom, da na njoj bude i OIB i JMBG, krvna grupa, boja očiju  itd (ali ... da određeni podaci budu vidljivi samo onima kojima je namjenjeno ... ) odnosno, s prednje strane samo slika te ime i prezime ... ?
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #216 : Prosinac 02, 2011, 03:54:33 poslijepodne »
Boravište je mjesto trenutnog boravka, kada se negdje privremeno prijavljuje, na neki period a najčešće boravište se prijavljuje na godinu dana.

U krivu si.
Boravište - tamo gdje planiraš živjeti zastalno.
Prebivalište - tamo gdje si trenutno, privremeno.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #217 : Prosinac 02, 2011, 03:57:07 poslijepodne »

obrazlozi, zasto bi to trebalo biti uvedeno... da cujemo  tvoj argument...poslije moj.

Tu nema argumenata- takav je sada zakon i tamo kaže da mora pisati boravište.

Citat:
u normalnim zemljama , i zemljama gdje gradjani znaju podici nogu barem povise gleznaja, mozes svaki dan mjenjati adresu stanovanja ako zelis petsto puta, osobna iskaznica ostaje ista.

Prebivalište mijenjaj kao čarape a boravište ostavi isto- i nema problema.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #218 : Prosinac 02, 2011, 03:58:26 poslijepodne »
koliko bu još vremena moralo proteći da naprave jedinstveni dokument (karticu ili nekaj sl.) gdje će biti pohranjeni svi podaci ... da se njome možemo koristiti i kao s osobnom i zdravstvenom, da na njoj bude i OIB i JMBG...

Ha čuj, SDP je izbacio JMBG pa se moralo nešto novi izmišljati - OIB

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #219 : Prosinac 03, 2011, 05:27:50 poslijepodne »
Prebivalište mijenjaj kao čarape a boravište ostavi isto- i nema problema.

Netočno. Prebivalište je jedno, a boravišta možeš imati i deset. No i boravište moraš prijaviti u skladu sa odredbama Zakona o prebivalištu i boravištu hrvatskih državljana.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #220 : Prosinac 03, 2011, 05:29:14 poslijepodne »

U krivu si.
Boravište - tamo gdje planiraš živjeti zastalno.
Prebivalište - tamo gdje si trenutno, privremeno.

Bilaj, netočno. Da nije počeo filozofirati o rokovima, Jaguar bi bio full u pravu. Ali za boravište i prebivalište je dobro rekao.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #221 : Prosinac 03, 2011, 05:31:24 poslijepodne »
upravo ta idiotarija, kretenizam doveden do  savsenstva koji je jos drug tito donio iz sssr-a, stvara sasvim bezpotrebno pojedincima , obitelji  , ne samo gubljenje vremena , vec , i dodatne troskove koji nisu mali..

Lupetaš gluposti, a nemaš veze. Pročitaj barem jedan zakon prije negoli ideš bahatiti se ovdje, a onda i pogledaj praksu zapadnih zemalja. Možda skužiš da si i tu "mašio ceo fudbal".

Offline @Franjo@

• Iskusni član
« Odgovori #222 : Prosinac 03, 2011, 05:44:21 poslijepodne »

Lupetaš gluposti, a nemaš veze. Pročitaj barem jedan zakon prije negoli ideš bahatiti se ovdje, a onda i pogledaj praksu zapadnih zemalja. Možda skužiš da si i tu "mašio ceo fudbal".

cuj balkanski strucnjace za grabvu karu..ja tocno, jos jednom tocno znam o cemu pisem..jer ja upravo imam osobnu iskaznisu i putovnicu zemlje da ne trebam  nikad , ama bas nikad mjenjati osobnu iskaznicu niti bilo sto, i mogu petsto i n-puta dnevno mjenajti adresu stanovnja ..e  sad da ti branis takve kretenske propise ili kako ti drobis zakone to me ne cudi nimalo , da takvog kretenzma nema bilo bi i manje kretena ..

sad trk do ogledala i pogledaj se..

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #223 : Prosinac 03, 2011, 06:55:41 poslijepodne »
Da? A čiju ti to osobnu iskaznicu i putovnicu imaš?

Jaguar

• Gost
« Odgovori #224 : Prosinac 03, 2011, 08:58:47 poslijepodne »
Neke EU zemlje to imaju tako, pod osobnom iskaznicom su pohranjeni svi osobni podatci, promjena adrese stanovanja se samo unese u umreženi sustav i svakog trenutka se vidi gdje je trenutno mjesto stanovanja.

No kod nas je drugi problem jer država dobrim dijelom živi od 300 parafiskalnih nameta, koje izmeđuostalog ubire i po osnovi promjene osobnih dokumenata. Inače od čega bi kolega koji popunjava birokratski uredski kadar dobio plaću? Zato valjda i imamo nedostatak operativnog kadra, zbog onog birokratskog dijela.