Autor Tema: Raste potpora za EU  (Posjeta: 40045 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Bilaj

• Gost
Odg: Raste potpora za EU
« Odgovori #15 : Svibanj 26, 2011, 06:03:58 poslijepodne »
Kao drugo - da, pristupati EU se već isplatilo i to baš zato jer su naši političari lopovi! I eto, već ih je nekoliko po zatvorima, tak da je samo pristupanje već imalo smisla.

Tko je osuđen? Polančec zbog 4 reflektora  ::)
Eu neće promijeniti lopovluk kod političara. Sve ovo do sada je bacanje prašine u oči narodu.

EU za mene ima prednost samo zato jer ću brže moći poslati jednu pošiljku iz jedne zemlje u drugu i to je sve.
Ostalo ne vidim u mom konkretnom poslu.

amarkulin

• Gost
« Odgovori #16 : Svibanj 26, 2011, 09:25:18 poslijepodne »

Tipični Bilaj - ne vidi dalje od svog nosa...  :-[

amarkulin

• Gost
« Odgovori #17 : Svibanj 26, 2011, 09:28:19 poslijepodne »
Za to treće bih pričekao da čujem malo više činjenica, a ne ovakva babska naklapanja po forumima.

Ako očekuješ činjenice na ovom forumu, bojim se da se budeš načekal...  :P

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #18 : Svibanj 26, 2011, 10:35:02 poslijepodne »
Koliko su radnih mjesta stvorili Kutle, Gucić i drugi veliki hrvati?

Kulko je Rvacka imala stečajne upravitelov prije nje a kulko posle..?
Ha?  ;D
wwwg tablice

amarkulin

• Gost
« Odgovori #19 : Svibanj 27, 2011, 07:39:01 prijepodne »
Evo pravih stečajnih upravitelja Republike Hrvatske:

http://www.poslovni.hr/vijesti/od-osnutka-hfp-nije-ubrao-ni-milijardu-kuna-dividende-a-dao-je-vise-od-15-mlrd-kn-kredita-180025.aspx

Kako je ovo moguće???

Izvješća o radu HFP-a nije bilo još od 1998. godine. Nije li propisano da ga NO mora dostaviti saborskim zastupnicima svake godine?
To što trinaest godina nije bilo izvješća NO-a posljedica je niske razine političke odgovornosti.

http://www.poslovni.hr/vijesti/maric-saboru-sam-pripremio-prvi-izvjestaj-o-hfpu-u-13-godina-179891.aspx

Kome treba *bat mater zbog ovog bezakonja i kriminala? >:D
« Zadnja izmjena: Svibanj 27, 2011, 07:40:36 prijepodne amarkulin »

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #20 : Svibanj 27, 2011, 09:32:32 prijepodne »
Tko je osuđen? Polančec zbog 4 reflektora  ::)
A kaj oćeš reći da nismo počeli pristupni proces, da bi onda svi bili već i osuđeni? Ili kaj oćeš tim svojim argumentom dokazat? Jesu EU nesposobni da Polančeca osude ili mi sami? Sad ti je EU i za ovo kriva?
Citat:
Eu neće promijeniti lopovluk kod političara. Sve ovo do sada je bacanje prašine u oči narodu.

EU za mene ima prednost samo zato jer ću brže moći poslati jednu pošiljku iz jedne zemlje u drugu i to je sve.

Ti očito ne shvaćaš. EU nebu mijenjal karaktere ljudi, pa kaj ti imaš takva očekivanja? Nego, da te pitam - mi smo iste planete? Samo provjeravam.

I prašinu narodu u oči bacaju baš takvi ko ti, koji za sve loše kaj su nam naši ljudi (hrvatine) napravili krive EU. Takvi kao ti koji su glasali za ovu bandu lopovsku sad prstom pokazuju na zločestu EU, kao da je ona svemu kriva, umjesto da se pogledate u špigel i priznate da ste sami zajebali ovaj narod glasajući za te spodobe.

I naravno, opet dokazuješ kao i neki drugi ovdje, da te dalje od ruba tvog tanjura niš ne zanima. Kaj ti imaš od toga? Isti si ko i ovi lopovi na vlasti! Prvo gledate sebe i samo sebe, naravno. Takvom kratkovidnošću i takvim egoizmom morali smo doć tu di jesmo.

Ti si dokaz zakaj smo kao država u qurcu.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #21 : Svibanj 27, 2011, 09:33:10 prijepodne »
Ako očekuješ činjenice na ovom forumu, bojim se da se budeš načekal...  :P
Je, imaš prav, moja greška...   :(

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #22 : Svibanj 27, 2011, 10:12:34 prijepodne »
Najveća glupost koja vlada među dobrim dijelom stanovništva - pri čemu je poseban problem što i Vlada indirektno šalje takove poruke - je da će ta EU riješiti bilo koji od naših problema i negativnosti koje nas tište. A narodu treba otvoreno reći da EU ne rješava nacionalne i unutarnje probleme jedne zemlje, pa tako neće niti naše.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Bilaj

• Gost
« Odgovori #23 : Svibanj 27, 2011, 10:16:34 prijepodne »
Tko je osuđen? Polančec zbog 4 reflektora  ::)
A kaj oćeš reći da nismo počeli pristupni proces, da bi onda svi bili već i osuđeni? Ili kaj oćeš tim svojim argumentom dokazat? Jesu EU nesposobni da Polančeca osude ili mi sami? Sad ti je EU i za ovo kriva?

Ne, nego da i sa unijom i bez unije nitko neće biti osuđen za ništa. A i ovo šta ću biti osuđeni- to je više zbog unutarstranačkog rata nego zbog toga što je bio lopovluk.

Ti očito ne shvaćaš. EU nebu mijenjal karaktere ljudi, pa kaj ti imaš takva očekivanja? Nego, da te pitam - mi smo iste planete? Samo provjeravam.

I prašinu narodu u oči bacaju baš takvi ko ti, koji za sve loše kaj su nam naši ljudi (hrvatine) napravili krive EU.

Bacanje prašine u oći je tvrdnja da će EU srediti lopovluk u hrvatskoj.

Nađi mi kada sam ja rekao da je sve što se napravilo loše u hrvatskoj kriva EU.
Ili možda si prespavao sve one postove na temi Recesija i Afere gdje sam napisao o lopovluku i krivim potezima političara.
Možda te treba podsjetiti pa evo:
http://www.forumgorica.com/politika/afere/
http://www.forumgorica.com/politika/recesija/

Možda bi te ja trebao upitati jesi li ti bio uopće na ovom forumu. Dvije od 5 najpopularnijih tema na ovom podforumu po broju postova i dvije od tri teme po broju pogleda.

Stoga ti možda opet treba ponoviti. EU neće riješiti nagomilane gospodarske probleme u hrvatskoj kao ni lopovluk političara.

I naravno, opet dokazuješ kao i neki drugi ovdje, da te dalje od ruba tvog tanjura niš ne zanima. Kaj ti imaš od toga? Isti si ko i ovi lopovi na vlasti! Prvo gledate sebe i samo sebe, naravno. Takvom kratkovidnošću i takvim egoizmom morali smo doć tu di jesmo.

Ti si dokaz zakaj smo kao država u qurcu.

Nažalost ja sam jedan od malo onih u hrvatskoj koji se bavi izvozom.
Daj Bože da je više ovakvih kao ja pa bi nam hrvatska bila bogata izvoznička zemlja a ne uvoznička zemlja puna dugova i lopovkih političara.
Ja konkretno za svoj posel ne vidim neku prednost ulaska u EU osim lakšeg prevoženja robe.

A dobro bi bilo da ti malo napišeš svojih argumenata što je konkretno za tvoj posel ulazak u EU prednost a što nedostatak i da se suzdržiš napada da sam ti ja kriv za sve.
« Zadnja izmjena: Svibanj 27, 2011, 10:40:18 prijepodne Bilaj »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #24 : Svibanj 27, 2011, 10:19:23 prijepodne »
Najveća glupost koja vlada među dobrim dijelom stanovništva - pri čemu je poseban problem što i Vlada indirektno šalje takove poruke - je da će ta EU riješiti bilo koji od naših problema i negativnosti koje nas tište. A narodu treba otvoreno reći da EU ne rješava nacionalne i unutarnje probleme jedne zemlje, pa tako neće niti naše.

Ovo je živa istina za koji Eurofili ne žele nikada ni čuti.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #25 : Svibanj 27, 2011, 12:50:41 poslijepodne »
Bacanje prašine u oći je tvrdnja da će EU srediti lopovluk u hrvatskoj.
Ne znam ko je tebi to rekel, i stvarno ne znam zakaj daješ argumente protiv te neke tvrdnje, kad to niko tvrdil nije. To kaj ti delaš je sofizam.

Svakom imalo pametno je jasno da naše lopove moramo mi sami srediti. Ali da bi to mogli moramo prvo pripremiti teren za tak nekaj, a to znači da moramo prije svega napraviti reda u našem zakonodavstvu. To pristupanje EU nam je baš u tome pomoglo, tak da smo te prve korake uz pomoć pristupanja EU, a možda uz pomoć same EU i njihovih uputa gdje su nedostaci kod nas, već napravili. Znači: EU nebu naše lopove kažnjavali, ali nam bude pomogla da mi to sami napravimo.
Citat:
Nađi mi kada sam ja rekao da je sve što se napravilo loše u hrvatskoj kriva EU.
Ne moram. Kad argumentiraš da nam EU niš ne bu pomogla, onda to nije argument za, nego protiv EU. Ti meni onda argumentiraj kaj imaš protiv EU.
Citat:
Nažalost ja sam jedan od malo onih u hrvatskoj koji se bavi izvozom.
Ja, ja, i opet ja. Bravo ja!
Citat:
Daj Bože da je više ovakvih kao ja pa bi nam hrvatska bila bogata izvoznička zemlja a ne uvoznička zemlja puna dugova i lopovkih političara.
Ja konkretno za svoj posel ne vidim neku prednost ulaska u EU osim lakšeg prevoženja robe.

A dobro bi bilo da ti malo napišeš svojih argumenata što je konkretno za tvoj posel ulazak u EU prednost a što nedostatak i da se suzdržiš napada da sam ti ja kriv za sve.
Zakaj baš moj posel? Pa ak ja i ostanem bez posla, kaj je to jedino važno?

Nauči se situaciju sagledati iz malo šire perspektive, a ne samo ja, ja i opet ja. Nije pitanje kaj bu tebi bolje ili lošije sa EU, nego kaj bu Hrvatskoj bolje, ili lošije sa EU. Probaj bar na trenutak ne misliti samo i jedino na sebe.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #26 : Svibanj 27, 2011, 01:11:09 poslijepodne »

Ne znam kak da ti sad velim, a da, s jedne strane ne bude uvreda, jer ne želim vrijeđati, a da ti opet s druge strane stvarno velim kaj mislim o toj tvojoj izjavi... Teško.

Evo, ovak, ovo kaj si izjavil stvarno nema niti malo smisla. Živi populizam, zavaravanje, ili samo produkt razmišljanja bez imalo razumijevanja.

Vjerujem da za eurofila smatraš čovjeka koji je za ulazak HR u EU.

Kao prvo općenito: zakaj smatraš da neko ko je za ulazak HR u EU ne bi htio čuti neki argument protiv? Ako to tak i je kod nekog pojedinca, onda to nema nikakve veze sa njegovim stavom glede ulaska HR u EU, nego ima veze sa njegovom nesposobnošću slušanja, diskutiranja, razmišljanja.

Kao drugo: to kaj je Sleđ izjavil, to je svakom razumnom čovjeku jasno, tak da po toj tvojoj tvrdnji ispada da jedan eurofil nije razuman čovjek.

Kao treće: niko koga ja znam, a da je za ulazak HR u EU, nije tvrdil da bu EU rješaval naše unutrašnje probleme. Opet ubacuješ argumente protiv tvrdnji koje ne postoje i time misliš da daješ protuargumente. Čisto zavaravanje, manipulacija. Ili možda samo ne kužiš kaj zapravo pišeš?

Oni koji se nadaju da bu EU riješila naše probleme, njima treba objasniti da to tak nije, i da to nije i nemre biti razlog da HR uđe u EU.

Jel ti uopće vidiš razliku između onih koji tvrde nešto, i onih koji se nadaju nečem?
« Zadnja izmjena: Svibanj 27, 2011, 01:15:04 poslijepodne BobRock »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #27 : Svibanj 27, 2011, 01:50:10 poslijepodne »
Zakaj baš moj posel? Pa ak ja i ostanem bez posla, kaj je to jedino važno?

Nauči se situaciju sagledati iz malo šire perspektive, a ne samo ja, ja i opet ja. Nije pitanje kaj bu tebi bolje ili lošije sa EU, nego kaj bu Hrvatskoj bolje, ili lošije sa EU. Probaj bar na trenutak ne misliti samo i jedino na sebe.

Da krenem prvo od ove tvoje tvrdnje.
Mogli bi sada naklapati o EU zakonima i normama o dužine ribarskim mrežama ili normama proizvodnje nojevih jaja ali o tome nemam pojma pa najbolje pisati o ovom sektoru gdje sam ja sada trenutno.

U tom sektoru situacija je takva da su zakoni tako uređeni da ja ne vidim neki veliki utjecaj europske unije nakon prikljućenja hrvatske u odnosu na situaciju prije osim u dijelu transporta opreme.

Ti možeš sada nakapati o nojevim jajima i ribarskim mrežama ako nešto znaš o ribarskim mrežama i nojevim jaima. Slobodno samo daj i razmišljaj široko. A od tvoje širine još ništa nisam čuo.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #28 : Svibanj 27, 2011, 01:56:24 poslijepodne »

Vjerujem da za eurofila smatraš čovjeka koji je za ulazak HR u EU.

Kao prvo općenito: zakaj smatraš da neko ko je za ulazak HR u EU ne bi htio čuti neki argument protiv? Ako to tak i je kod nekog pojedinca, onda to nema nikakve veze sa njegovim stavom glede ulaska HR u EU, nego ima veze sa njegovom nesposobnošću slušanja, diskutiranja, razmišljanja.

Sada vidim da ne znaš razliku između Eurofila i Eurofoba i Euroskeptika (ili Eurorealista).
Eurofili i Eurofobi su oni koji su neobjektivni.

Euroskeptici ili Eurorealisti pokušavaju realno sagledati prednosti i nedostatke ulaska u uniju. Jel ti jasnije?
« Zadnja izmjena: Svibanj 27, 2011, 02:25:26 poslijepodne Bilaj »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #29 : Svibanj 27, 2011, 02:44:45 poslijepodne »
BTW ovo ti je sofizam.

Tvrdnja 1. Vjerujem da za eurofila smatraš čovjeka koji je za ulazak HR u EU.

Tvrdnja 2. Zakaj smatraš da neko ko je za ulazak HR u EU ne bi htio čuti neki argument protiv?

Obje tvrdnje izgledaju naoko logičke ali Eurofil je osoba koja bezkompromisno zeli u EU te njega ne zanimaju argumenti. Eto to je je tvoja primjena sofizma kad već isti spominješ   ;)