Autor Tema: Presude generalima Gotovini, Čermaku i Markaču  (Posjeta: 39762 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
Odg: Presude generalima Gotovini, Čermaku i Markaču
« Odgovori #60 : Svibanj 11, 2011, 10:57:57 poslijepodne »

HAŠK(I) GRAĐANSKI IL BEOGRAĐANSKI ?  (2)

Međimurske novine, 28.04.2011.

Premišlavanje Jožeka radnika

KAJ VAM BOM LAGAL, BIL SAM VU KNINO!!!

Piše: Jožek radnik

Kaj vam bodem lagal, a i zakaj vam bi, pak smo si mi več odnegda zdobra, i zato vam očem reči gda sam bil vu Knino jeno dva – tri tjende posle Oluje. Bodete se i vi zmislili kak smo se mi strahopezdeci, šteri smo nej vupali iti na front i puško nositi na pleči, zapisali vu civilno zaštito i to sam zato kaj bodemo negdi zapisani. No, kak vsaka rit jempot dojde na šekret, tak je i nas pozval naš glavni komandant (nej Ljubo, a niti Prsan) nek Ferid i dal nam je vu roke potne naloge i pravac vu hrvaški kraljevski grad Knin. Išli smo tua kaj smo iskali i na kup naganjali marho, a i svije štero so nej podletele pod nož za vreme rata ili pak vu Oluji. Isto tak smo lovili i kokoši, race, pak i zajce. Nebrem razmeti, zakaj sam se ve počel faliti, a sam sam vam štel reči gda sam bil vu Knino mam posle Oluje i gda sam videl samo jedno par hiži štere so bile malo fkrhjene, a niti jedna rezrušena do fondoša. I zato sam ve najgerek što je, itak, od 1995.  pak do 2010. leta rezrušil pol Knina, kak nam je to lejpo rekel haški* sodec Ari i zbogradi tega je rebnul generala Gotovino z 24. leti rešta. Mortik mo je, brzčas, nešči podlečil snimko z Vukovara. Ve vidite kak to zide gda se preveč ljudi mota po Hago i unda je nešči zamenil filme tak gda so Šljivančanina osudili po filmo i slikaj z Knina na 6 let rešta, a Gotovino po filmo i slikaj z Vukovara na 24. leti. Verjem gda ste razmeli, gda je vse bilo na svoji mesti i vsaki bi odnesel svojo kazno. Dok se zazvedi što je, ipak, zamenil filme i napravil hurmake z haških socov, bodem mo ja vuha vu mašlin svezal i na Goli otok ga poslal, pak si nek tam premišlavle kakšega je remeka napravil. I to je još nej vse. Za vreme te strašne i za Srbe pogubne Oluje (tak je bar sodec Ari rekel) je vu Knino poginul jeden čovek i za toga jednoga čoveka je general Gotovina dobil 24 leti rešta. Pitam vas lejpo koliko bode Mladić dobil sam za onih osem jezer ljudi štere so potamanili vu Srebrenici?

Zvir:
Citat:
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hr-kaj-ne-lepa-nasa-kajkavska-tiskajne/msg31835/#msg31835
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Jaguar

• Gost
« Odgovori #61 : Svibanj 12, 2011, 10:10:07 prijepodne »
Evo vidio sam da su u gradu osvanuli grafiti sa slikom Gotovine i Markača, na garažama preko puta parka Franje Tuđmana i POU.
Mislite li da je u redu da takvi grafiti stoje javno u gradu obzirom da se radi ipak o osuđenicima koji su istina još uvijek nepravomoćno osuđeni na toliko broj godina i jel to zaista treba Velikoj Gorici. Imaju li zakonsko pravo komunalni redari naložiti micanje tih grafita, tko stoji iza njih, tko ih je napravio tamo? Možda netko od Vas zna nešto o tome.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #62 : Svibanj 12, 2011, 10:44:26 prijepodne »
Citat:
Evo vidio sam da su u gradu osvanuli grafiti sa slikom Gotovine i Markača

U čemu je problem?...smeta ti?...neš vjerovat..nije ti smetalo kad su oni bili izloženi pogibiji a ti i tvoji petokolonaši čamili u sigurnosti podruma...ja vidiš nemam niš protiv grafita, kako drugačije?...pa to je jedini način da se istima bar na ovakav način iskaže potpora...   

Offline ulysses

• Iskusni član
« Odgovori #63 : Svibanj 12, 2011, 10:47:40 prijepodne »
Evo vidio sam da su u gradu osvanuli grafiti sa slikom Gotovine i Markača, na garažama preko puta parka Franje Tuđmana i POU.
Mislite li da je u redu da takvi grafiti stoje javno u gradu obzirom da se radi ipak o osuđenicima koji su istina još uvijek nepravomoćno osuđeni na toliko broj godina i jel to zaista treba Velikoj Gorici. Imaju li zakonsko pravo komunalni redari naložiti micanje tih grafita, tko stoji iza njih, tko ih je napravio tamo? Možda netko od Vas zna nešto o tome.

Šta je ovo? Gorička UDBA traži doušnike preko foruma?

Offline Newbie

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
« Odgovori #64 : Svibanj 12, 2011, 11:33:53 prijepodne »

E pa dakle, jel ti ovo trebalo? Oces reci da im  ni podrsku nesmijemo dati? Za mene i jos puno slicnih, oni su nevini, bez obzira sto supacka europa rekla i napravila!

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #65 : Svibanj 12, 2011, 11:50:32 prijepodne »
E pa dakle, jel ti ovo trebalo? Oces reci da im  ni podrsku nesmijemo dati? Za mene i jos puno slicnih, oni su nevini, bez obzira sto supacka europa rekla i napravila!

Svaka čast, to je to...

Glede grafita, isti su ipak problem. No ne zbog sadržaja, već zbog toga jer predstavljaju kazneno djelo "oštećenja tuđe stvari", jer su isti šteta počinjena na privatnoj ili javnoj površini bez dozvole. I zbog toga se treba boriti protiv njih.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #66 : Svibanj 12, 2011, 12:25:10 poslijepodne »
Citat:
Evo vidio sam da su u gradu osvanuli grafiti sa slikom Gotovine i Markača

U čemu je problem?...smeta ti?...neš vjerovat..nije ti smetalo kad su oni bili izloženi pogibiji a ti i tvoji petokolonaši čamili u sigurnosti podruma...   

Čemu takav ton, ti znaš gdje sam ja čamio? pa ti si pametan ko Grčka. Moji petokolonaši?
Tko si ti uopće da imaš pravo da mi lijepiš takve etikete? Uostalom zabole me, za tvoje mišljenje oko toga.
Za ovo drugo si iznio mišljenje i to je ok.
Zavuci se ponovo u rit iz koje si izmigoljio na trenutak, tam ti je očito lijepa bioflora.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #67 : Svibanj 12, 2011, 12:32:13 poslijepodne »

Svaka čast, to je to...

Glede grafita, isti su ipak problem. No ne zbog sadržaja, već zbog toga jer predstavljaju kazneno djelo "oštećenja tuđe stvari", jer su isti šteta počinjena na privatnoj ili javnoj površini bez dozvole. I zbog toga se treba boriti protiv njih.

Odakle Vas oba i Newbie i Sledgehammer znadete da ja generalima ne dajem podršku i da ne mislim isto kao i Vas obojica o toj temi?
Ne, nego je važno se dići odmah na zadnje noge i nekoga proglasiti i etiketirati kao što to učini muha (opa).
A onda na kraju Sledgehammer potvrdi da su grafiti ipak problem? Prije nego li se dignete na zadnje noge prvo razmislite.
Nije dobro kad je pamet brža od tipkanja. ;D

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #68 : Svibanj 12, 2011, 01:12:46 poslijepodne »
Citat:
Zavuci se ponovo u rit iz koje si izmigoljio na trenutak, tam ti je očito lijepa bioflora.

Krasno su te izučili...Nije ti dobro?..sve ti smeta i nemreš smislit one koji su kontra te tvoje dodvorničke, izdajničke i neolibelarne stranke HNS-a….loše se osjećaš u Hrvatskoj jer na čelu nje nije Vesna Pusić i Ratimir Čačič…Isti su te odgojili prema svojoj mjeri i namjeri – naravno da je posebno poslije tretmana GBR-a teško osvijestiti se i postati svoj – mozak ti je prepariran od trenutka kad si ušao u HNS , pa i ponos koji misliš da imaš, ustvari je to ionako tvoja sramota – osvijesti se čovječe i počni misliti svojom glavom.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #69 : Svibanj 12, 2011, 01:16:23 poslijepodne »
Odakle Vas oba i Newbie i Sledgehammer znadete da ja generalima ne dajem podršku i da ne mislim isto kao i Vas obojica o toj temi?

Ne sjećam se da sam ja komentirao tvoje mišljenje o generalima. Pa ne znam ni zakaj se javljaš, tj. meni nekaj spočitavaš...

Ne, nego je važno se dići odmah na zadnje noge i nekoga proglasiti i etiketirati kao što to učini muha (opa).

Dečec, ja ti nisam četveronožac kao ti, tak da se ja ne dižem na zadnje noge - onome tko prednje noge ni nema, bedasto je naglašavati ono "zadnje".

A onda na kraju Sledgehammer potvrdi da su grafiti ipak problem? Prije nego li se dignete na zadnje noge prvo razmislite. Nije dobro kad je pamet brža od tipkanja. ;D

Da, ja jesam rekao da su grafiti problem, samo ne u istom smislu i u istom tumačenju kako to ti podmećeš. Ako ti nije jasno, pročitaj ispočetka moj odgovor - možda i shvatiš o čemu sam govorio, i u kojem su smislu grafiti problem. A ako uspiješ, onda imaš vremena pozabaviti se i sa svojim navodom o brzini pameti i tipkanja...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #70 : Svibanj 12, 2011, 03:15:42 poslijepodne »
Citat:

Krasno su te izučili...Nije ti dobro?..sve ti smeta i nemreš smislit one koji su kontra te tvoje dodvorničke, izdajničke i neolibelarne stranke HNS-a….loše se osjećaš u Hrvatskoj jer na čelu nje nije Vesna Pusić i Ratimir Čačič…Isti su te odgojili prema svojoj mjeri i namjeri – naravno da je posebno poslije tretmana GBR-a teško osvijestiti se i postati svoj – mozak ti je prepariran od trenutka kad si ušao u HNS , pa i ponos koji misliš da imaš, ustvari je to ionako tvoja sramota – osvijesti se čovječe i počni misliti svojom glavom.

Tko o čemu muha o HNS-u i GBR,  zemi si ih doma.
Moj mozak je vrlo čist za sada još uvijek hvala Bogu, to što se ne slaže s tvojim me nije nimalo briga.
O dodovorništvu, izdajništvu tebi objašnjavati je nesuvislo jer ti ne vidiš prst ispred svog nosa.
A kada već to spominješ u tome prednjače oni za koje se ti zalažeš i braniš a između ostaloga oni su krivi i što su generali prvo izručeni a potom osuđeni, za svoje gu*ice su oni žrtvovali generale, a  kad baš hoćeš to nije radila ni Pusić ni Čačić a ponajmanje GBR, koje ti ovdje optužuješ. Osvijesti se ti i počni misliti svojom glavom a nemoj meni govoriti da se ja osvijestim.

Offline mglavovic

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #71 : Svibanj 12, 2011, 04:46:29 poslijepodne »
da se radi ipak o osuđenicima.....

no coment
I JA SAM ANTE GOTOVINA I MLADEN MARKAČ! branim svoje.

Offline Newbie

• Jezerača
« Odgovori #72 : Svibanj 12, 2011, 06:55:29 poslijepodne »
da se radi ipak o osuđenicima.....

no coment

Da taj dio je najgori koji je napisao i treba ga komentirati, ne presutjeti.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #73 : Svibanj 13, 2011, 08:37:08 prijepodne »

Da taj dio zaista je najgori, jer su zaista nažalost i osuđeni nepravomoćno.
Daj molim te komentiraj, ako imaš što pametnoga za reći iako sumnjam jer ti je glava i pijesku i ne vidiš realnost koja se događa iznad pijeska. A realnost je grda i zeznuta po generale, koji su izdani na sve moguće načine od države i institucija a ti vrlo dobro znaš tko je država, tko vodi i kako institucije.
Identificirati, locirati, uhititi i isporučiti, to čak nije htio ni "komunjara" Račan učiniti.

Offline Newbie

• Jezerača
« Odgovori #74 : Svibanj 13, 2011, 09:15:25 prijepodne »

Da taj dio zaista je najgori, jer su zaista nažalost i osuđeni nepravomoćno.
Daj molim te komentiraj, ako imaš što pametnoga za reći iako sumnjam jer ti je glava i pijesku i ne vidiš realnost koja se događa iznad pijeska. A realnost je grda i zeznuta po generale, koji su izdani na sve moguće načine od države i institucija a ti vrlo dobro znaš tko je država, tko vodi i kako institucije.
Identificirati, locirati, uhititi i isporučiti, to čak nije htio ni "komunjara" Račan učiniti.

Da komentiram, kako da komentiram kad ti stalno okreces ono sto si prvotno napisao... a prvi post koji je bio za komentiranje sam komentirao. Ovaj post bi vec bio u redu recimo "jer su zaista nažalost i osuđeni nepravomoćno" , kuzis li ti sto ti govorim? I sam vidis da si pretjerao sa prvim postom, pa ajmo pomalo okrenuti... ali kaj ces, svoju orjentaciju si pokazao prvim postom. No dobro, i kao takav imas valjda svojih sljedbenika... ili si ti sljedbenik.