Ooo pa kaj si se već vrnula domom? Kak je bilo pred katedralom?
Ste se kaj molili za boljitak lepe naše.?
Mislil sam da si spametneša.
....
Daj me prosvletli.
Baš sam te u živac pogodila, kaj ne?
Mislim, čim mi odgovaraš na jednu rečenicu u 4 posta.
Moram te razočarati - prosvetliti te ja nemrem, nemam tak visoko mišljenje o sebi, no hvala ti na komplimentu.
Ono kaj ti mogu reći je da nebum nikad shvaćala ljude, poput tebe, koji još uvijek mogu reći "nije ona svemu kriva".
Nitko nije svemu kriv, ali su neki jako dobro znali šta se i kako događa, i nisu učinili ništa da to spriječe. Propust je isto grijeh.
I svi su krivi i svi se trebaju maknuti. i mi smo krivi jer smo im to dozvoljavali toliko godina, a evo ti bi im i dalje našao opravdanje.
Ja nemam sentimenata prema nikome od te postave.
Nakon 20 godina legalne pljačke i malverzacija, ovo je društvo ne samo materjalno osiromašeno, nego je skoro u cijelosti bolesno, totalno narušenog sustava vrijednosti, poremećenih moralnih kriterija, u kojem radi takve dugogodišnje politike nepotizam ide ispred stručnosti, poslušnost ispred znanja, koverta ispred uputnice....nastavi niz!
Plivati u akvariju punom pirana, imati uteg prošlosti u smislu pripadnosti, poslušnosti i sudjelovanja , a istovremeno zadovoljiti sve i svakoga, usput raščišćavajući lopove med sobom, jednostavno nije moguće.
Ak se već hodočasti pred katedralu , onda se bar pomolite za to da poteze koje vuće odvuće do kraja, i njena će vladavina imati svrhu za dobrobit sviju, a i onih koji dolaze iza nje , ma kojoj god stranci pripadali.
I da, nek raščisti taj državni aparat i službe od đabalebaroša i mortik stvarno kak veliš, po meni bu glas zaslužila. Ak ne išla do kraja , glasa ne dobila, a crveni ga neju dobili po defaultu. Treće opcije nemam, no mortik ti imaš.?
Definiraj pirane i plivače!
I ko ju tera da s takvim "teretom pripadnosti, poslušnosti i sudjelovanja zadovoljava sve i svakoga"?
Osoba koja nekaj nije u stanju napraviti treba se maknuti, a ne tražiti da se razumije njena pozicija.
Znaš zakaj se ne miču? Jer im je slatko tam di jesu.
A ti shvaćaš nju i nalaziš joj opravdanje, ali prosvjednike buš s prstom pokazal. Njih ne razmeš

Da je '48. ja bi se tebe bojala.
Nije problem crvenih u boji nego u mentalnom sklopu, a crvenijeg mentalnog sklopa od HDZ-ovskog u Hrvatskoj trenutno nema.
I na kraju, tebi za info, nisam još dospela na prosvede, jer za razliku od ljudi koji se nalaze tamo, ja imam posel, na kojem sam od 10 do 12 sati dnevno, svetkom i petkom, pa ne stignem drugam kam bi štela, ali pem prvom prilikom.