Autor Tema: Thompson i politika  (Posjeta: 101462 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Goričanka

• Veteran
  • Spol: Ženski
Odg: Thompson i politika
« Odgovori #105 : Siječanj 29, 2011, 12:29:39 poslijepodne »
 :)
Zabavlja me tvoje viđenje, krok!
Hercule Poirot bi ti pozavidio na logici i darovitosti za opažanje nevidljivih detalja.
Jesi kad razmišljao o tome da napišeš knjigu?
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

Offline krok

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #106 : Siječanj 29, 2011, 01:34:26 poslijepodne »
:)
Zabavlja me tvoje viđenje, krok!
Hercule Poirot bi ti pozavidio na logici i darovitosti za opažanje nevidljivih detalja.
Jesi kad razmišljao o tome da napišeš knjigu?

Nisam, a ako budem napisao, ne brini svakako ću te spomenuti ;D
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu

Bilaj

• Gost
« Odgovori #107 : Siječanj 31, 2011, 11:12:19 poslijepodne »
Eto sada je ispalo da je i Kovač zvan Mišo, legenda hrvatske glazbe isto dobivao novce.

Doduše on je dobivao za pjevanje. Makar ja nisam nikada čuo da pjeva. On na koncertu raširi ruke i cijela dvoran pjeva u jedan glas.

Offline krok

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #108 : Veljača 01, 2011, 10:03:28 prijepodne »
Eto sada je ispalo da je i Kovač zvan Mišo, legenda hrvatske glazbe isto dobivao novce.

Doduše on je dobivao za pjevanje. Makar ja nisam nikada čuo da pjeva. On na koncertu raširi ruke i cijela dvoran pjeva u jedan glas.

Možda je Mišo preko HDZ-a dao novac Thompsonu da eliminira konkurenciju ;D ;D ;D
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #109 : Veljača 01, 2011, 10:10:21 prijepodne »
Ma daj!?!? Nije vrag da su njemu plačali da pjeva? A ja mislio da on uvijek pjeva zabadav.
Citat:

Po mojem ima bitna razlika dal pjevaš za novce - kaj svaki glazbenik iliti muzičar dela, kaj je cijeli smisao toga jer kak bi inače glazbenik mogel živjeti i kak ga bi inače publika mogla čuti, - ili ne pjevaš za novce. E ak za novce ne pjevaš onda je to za mene nekaj neprirodno, nelogično. To nije normalno, to nema smisla. U takvom slučaju radi se samo o manipulaciji i politici, nikako o nekom normalnom ponašanju jednog glazbenika.

Tebi to ne smeta i ti to podržavaš, ok, nema frke. To je tvoj stav. Moj nije. Ako me neko plaća da delam nekaj protivno moje profesije, protivno moje prvobitne volje, koja se doduše sa plaćanjem jako mijenja, ali protivno jednom prirodnom stavu jednog glazbenika, onda se dajem potplatiti i manipulirati. I to sad nije neko kršenje zakona, ali kolko izdaješ sebe i svoj stav prema muzici, to je upitno. To nam pokazuje kolko je on stvarno muzičar i umjetnik, a kolko politički izmanipulirana figura.

Ko zna, možda bi i ja to isto na njegvom mjestu napravil, lakše zarađene love nemreš dobiti, ali da je takvo ponašanje sklono kritici - to je definitivno.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #110 : Veljača 01, 2011, 10:48:59 prijepodne »
Evo primjera do kud seže dostojanstvo u glazbi i profesiji, dok istovremeno novac mijenja sve predhodne stavove, meni se čini da je ovo eklatantan primjer. Žao mi je, cijenio sam Terezu a sada polako mijenjam, svoje mišljenje i o njoj.
Iako ovo više pripada temi o Ceci, uvjerenja sam da ima itekako veze i sa ovom temom i diskusijom.

http://www.portaloko.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=8679&catid=129&Itemid=205

Tereza uz branitelje: Nećemo Cecu na Maksimiru

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #111 : Veljača 01, 2011, 12:46:43 poslijepodne »
Ma najveći dio tih izvođača bi bili jebeni i pošteni, iliti bi voljeli jednako uspješno sjediti ne na jednom, ne na dva - već na nebrojeno mnogo stolica istodobno, i još se čude ako ih se zbog toga proziva... mnogi od njih glume elitu, a možda nemaju ni za kavu, jer ih je snobovština otjerala na vrlo niske financijske grane, obzirom "umjetnički duh" ne razumije da nisu sva vremena ista...

I zato se i ponašaju tako dvolično kako se ponašaju, jer s jedne strane bi glumili časne, produhovljene i visokomoralne ljude, grabljali sa polja nacionalnosti i hrvatstva, a sa druge - prazan džep ne pita, pjevali bi i nastupali i pred crnim vragom, samo da se plati... rijetki su oni koji mogu biti samo na jednom kolosijeku, i držati se svojeg obećanja da ih Srbija vidjeti neće, i takvima svaka čast (jer smatram jadnikom onoga koji bez srpskog tržišta egzistirati ne može, i od pjevača, i od gospodarstvenika...).
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #112 : Travanj 11, 2014, 10:27:40 poslijepodne »
ODLUKA SUDA Thompson ostao bez 1,2 milijuna kuna koje je pronašla Porezna

Porezna uprava našla mu je nesrazmjer u prihodima od 2,3 milijuna kuna 2007., iste godine kad je Sanader s HDZ-om pobijedio na izborima, a pjevač navodno bio plaćen 515 tisuća eura da ne pjeva za druge u kampanji.

Poznati pjevač Marko Perković Thompson definitivno ostaje bez 1,164.211,42 kuna, koliko mu je porezna uprava razrezala porez i prirez na dohodak za 2007. godinu, temeljem utvrđenog nesrazmjera u prijavljenim prihodima i rashodima za tu godinu.

Naime, Upravni sud u Zagrebu odbio je Thompsonovu tužbu protiv Ministarstva financija kojom je tražio poništenje njihova rješenja, čime je cijeli slučaj pravomoćno okončan.

U postupku pred Upravnim sudom, koji je okončan 12. ožujka ove godine, potvrđeno je rješenje Porezne uprave kojim je utvrđen nesrazmjer od 2,344.500,95 kuna u Thompsonovim prihodima za godinu u kojoj su bili parlamentarni izbori na kojima je pobijedio “Sanaderov HDZ”. Ovo je važno istaknuti jer je cijela priča s Thompsonovim prihodima i poreznim provjerama krenula iz afere Fimi Medija, kada je nekadašnji rizničar HDZ-a Mladen Barišić ustvrdio da je tadašnji predsjednik stranke Ivo Sanader dogovorio s Thompsonom isplatu 515.000 eura za nepjevanje na predizbornim skupovima drugih stranaka.

Jel to jedan od onih "pravih Hrvata"? Sami lopovi i kriminalci! Pitam se da li takvo ponašanje zapravo stvara definiciju "hrvatstva"?

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
Odg: Silvije Strahomir Berluskonovič, Thompson i politika
« Odgovori #113 : Travanj 12, 2014, 05:02:49 poslijepodne »
Vu stilu „tamo daleko“
Ko to tamo (ne) peva

Citat:
Citat:
Porezna uprava našla mu je nesrazmjer u prihodima od 2,3 milijuna kuna 2007., iste godine kad je Sanader s Hrvatskom Demokratskom Zajednicom HDZ-om pobijedio na izborima, a pjevač navodno bio plaćen 515 tisuća eura da ne pjeva za druge u kampanji.

Jel to jedan od onih "pravih Hrvata"? Sami lopovi i kriminalci! Pitam se da li takvo ponašanje zapravo stvara definiciju "hrvatstva"?

Crna Mari(n)a Lov(i )ič i crna Marica
Prvo Audi(o), pa adio, najpre auti, poklem aut(-i marke crna Marica)

Po roditelem hrvatsko-srbska SDP-ov(k)a „Crna Marica“ Mari(n)a Lovričova M(e)rzel (pojam SDP-ovoga političara teri je m(e)rzel nepoštejne) trenutno je na službenomu putu v Remetincu.
SDP (stranka bez nacionalnog prefiksa v svemu nazivu) pokrivlenu Lov(r ) ičku nagovoril je da da ostavku na funkcije v SDP-u.
Nebi bilo v redu da negdo do javno ne promovera hrvatstvo, teri ne „pravi Hrvat“, a k tomu ima funkcije v SDP-u, morebitno bu kriv za kakov kriminal.

SDP-ova SaboTaža
Po roditelem hrvatsko-vugerski  SDP-ov(ec) SaboTer Želkec Sabo, pojam SDP-ovoga poželnoga političara, pokrivlen je za više kriminalne poslov.
SDP (stranka bez nacionalnog prefiksa v svemu nazivu) pokrivlenoga SaboTera nagovoril je da da ostavku na funkcije v SDP-u.
Nebi bilo v redu da negdo do javno ne promovera hrvatstvo, teri ne „pravi Hrvat“, a k tomu ima funkcije v SDP-u, morebitno bu kriv za kakov kriminal.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

„Pravi Hrvat“: Srebrenko (Silvije Strahomir) Berluskonič

Bivši taljanski premijer Silvije Berlusconi osuđen na 4 lete vrešta poradi utaje poreza.
Sledeč „logiku“ da je lopov i kriminalec po definicije „pravi Hrvat“, Silvije Berlusconi, pardon Srebrenko (Silvije Strahomir) Berluskonič bu morti kaštigu (kaznu) odležal il oddelal v Lepe naše, v Lepo-glave il v KP(Z) Turopole.
« Zadnja izmjena: Travanj 12, 2014, 05:12:27 poslijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
Odg: Silvije Strahomir Berluskonovič, Thompson i politika
« Odgovori #114 : Travanj 12, 2014, 09:53:42 poslijepodne »
Sledeč „logiku“ da je lopov i kriminalec po definicije „pravi Hrvat“, ...
A jel? Ti stvarno prihvaćaš tu "logiku"? Sram te bilo.
« Zadnja izmjena: Travanj 12, 2014, 09:55:24 poslijepodne BobRock »

Offline kum

• Učim se pisati
  • **
« Odgovori #115 : Travanj 12, 2014, 11:34:05 poslijepodne »

Ako neko ne krade, pošteneo dela i plača poreza jenostavno nesme za se reči. Ja sem Hrvat.  Dopada ti se takva logika ili ne, to je tak. Evo pogleč malo okulu sebe
ko so ugledniki. Ko so veliki najvekši Hrvatine. Sam tu v gorice. Nemoraš iti nikam dale. 
Je to vam je tak

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #116 : Travanj 24, 2014, 09:15:20 poslijepodne »
FAŠIST KOJI SE PRODAO SANADERU: Berlin zabranio Thompsona

NJEMAČKA je svojedobno bila plodno tlo za Marka Perkovića Thompsona. Na velikim koncertima u Berlinu i Frankfurtu okupljao je više tisuća ljudi. Uveseljavanju gastarbeiterske dijaspore u glavnom gradu Njemačke sada je, čini se, došao kraj.

Thompsonov koncert u Berlinu stopiran je nakon napisa u njemačkom tisku u kojima je pjevač tituliran kao "nazi-Hrvat". Svirka je Thompsonu, prema priznanju organizatora koncerta, zabranjena upravo zbog medijskih izvještaja u kojima je naglašeno njegovo koketiranje s fašizmom.

Thompsonov je koncert, naime, otkazala uprava dvorane Columbiahalle u Berlinu. Organizatori koncerta, koji se trebao održati 26. travnja, i dalje su u potrazi za alternativnim prostorom, ali mala je šansa da će ga pronaći u tako kratkom roku.

Sa zabranama na području Europske unije Thompson se susretao i ranije. Rampu su mu već digli Švicarci i Nizozemci, a nije mu bio dozvoljen nastup ni u njemačkom Hamburgu. No, ovo je prvi put da je zabranu dobio u Berlinu, gdje je već održao dva velika koncerta.

Problema sa zabranama Thompson je imao i u Hrvatskoj. Zabranjen mu je koncert u najvećem istarskom gradu Puli na ljeto 2008. godine. Tada je Thompson želio nastupati u antičkoj pulskoj Areni, ali Grad Pula nije mu to dozvolio. Takvu odluku pravomoćno je nakon Thompsonove žalbe potvrdio i Županijski sud u Puli.

Veličao koljače Luburića i Francetića

Razlog zabranama uvijek je bio isti - Thompson je ikona hrvatske desnice čiji je imidž čvrsto utemeljen u zločinačkom ustaškom pokretu. Iako se u više javnih nastupa distancirao od fašizma i njegovog hrvatskog prirepka, ustaškog pozdrava "Za dom spremni" se Thompson ni do danas nije odrekao.

"Domoljublje" najpoznatijeg hrvatskog crnokošuljaša Index je razotkrio još 2003. godine. Tada smo, naime, objavili audio dokaz da je Thompsonov koncertni repertoar sadržavao najgoru od svih ustaških pjesama - "Jasenovac i Gradiška Stara". Radi se o koljačkom napjevu u kojem je Thompson veličao ratne zločince Juru Francetića i Maksa Luburića, kao i zločine koji su se tijekom Drugog svjetskog rata desili u zloglasnim logorima iz naslova pjesme.

"Neću šutjeti, za dom smo spremni!"

Iako je ovu pjesmu u recentnim godinama izbacio s repertoara. Imao je Thompson i drugih ispada. Primjerice na koncertu u Biogradu 2009. godine. "Neću više šutjeti, dosta je! Za dom smo spremni, iako izdajnici to ne bi htjeli. Za dom! Pjevat ćemo Čavoglave, ali ne kao do sada, nego kao 1991., sa povicima 'Za dom - spremni', koliko god to nekome smetalo. Nisu antifašisti stvorili ovu državu, neću šutjeti!", urlikao je tada Thompson.

U rujnu 2013. godine Thompson je u Mostaru održao koncert tijekom kojeg je na crnoj majci nosio broj 03941158, zatvorski broj osuđenog terorista Zvonka Bušića. Na istom koncertu Thompson je veličao Darija Kordića, ratnog zločinca koji guli zatvorsku kaznu zbog brutalnih zločina u Lašvanskoj dolini, među kojima je i masakr u Ahmićima gdje su Kordić i njegove trupe pobili oko 120 bosanskih civila. Milosti nisu imali ni za najmlađe.

Tradicionalni ustaški dernek Thompson svake godine na Dan Oluje priređuje u rodnim Čavoglavama. Na ovoj cjelodnevnoj manifestaciji, koja kulminira Thompsonovim koncertom, redovito se okupljaju deseci tisuća ljudi, isticanje ustaških simbola je normalna pojava, a ni incidenti nisu iznimka. Tako je 2010. godine u Čavoglavama napadnuta ekipa HRT-a, na koju su razjareni ustašoidi bacali i kamenje.

Thompsonovu sklonost fašizmu primijetili u i američki diplomati u Hrvatskoj, razotkrio je svojedobno WikiLeaks. U diplomatskim depešama koje su objavili zviždači okupljeni oko Juliana Assangea stajao je tako i podatak da su djelatnici američke ambasade u Zagrebu 2007. godine pohodili Thompsonove koncerte zbog straha da oko njega nastaje neofašistički pokret čiju jezgru čine upravo najzagriženiji fanovi kontroverznog pjevača.

Cijena domoljublja? Pola milijuna eura

Da i Thompsonovo opjevano domoljublje ima svoju cijenu, razotkrio je u sudskom procesu zbog Fimi-medije bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić. On je posvjedočio da je Thompson, po nalogu Ive Sanadera, 2007. godine od HDZ-a dobio pola milijuna eura kako ne bi pjevao za konkurentski HSP.

Barišića je pred sudom Thompson optužio da laže. Nije, međutim, mogao objasniti nesrazmjer u prihodima iste te 2007. godine, koji je naknadno utvrdila Porezna uprava. Prema njihovom rješenju, Thompson nije prijavio 3,69 milijuna kuna poreza, zbog čega je u državni proračun morao uplatiti 1,2 milijuna kuna.

Porezni dug Thompson je zbog straha od ovrhe platio, ali je tvrdio da će na sudu dokazati kako nije zamračio porez. Bila je to, naravno, najobičnija dimna zavjesa - Upravni sud donio je odluku protiv Thompsona, a u obrazloženju i naveo da je njegova obrana bila nelogična.

"Napao me čopor bijesnih pasa. Ovdje se radi o prljavoj podvali preostalih kadrova komunističkoga režima - Udbe i KOS-a koji su se dobro pozicionirali u svim državnim institucijama. Ti čvrsto drže Hrvatsku u svojim kandžama", pričao je Thompson u desničarskom Hrvatskom listu nakon što su detalji Barišićevog iskaza pred Uskokom izašli u javnost.

I kak sad ikom imale pametnom Thompson može biti domoljub? Ili pošten? Ili razuman?

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #117 : Travanj 24, 2014, 09:35:34 poslijepodne »
Most se ludem dopadaju pesme tere su unikat v naše države a i ima karizmu još od rata tera privlači mlade.
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #118 : Travanj 24, 2014, 09:38:20 poslijepodne »
A tko je mjerilo za to?

Srpsko-jugoslavenski lobi koji je tamo jak i harači ne propuštajući niti jednu priliku da naudi i naškodi Hrvatskoj i Hrvatima?

Da ne pričam o dvoličnosti pristupa i apostrofiranja nekavog fašizma, i to od onih koji sami u tome imaju putra koliko voliš na glavi... neonazi scena je tamo vrlo jaka, imaju pun quaa grupa koje otvoreno veličaju Hitlera i njemačku snagu, pljuju po došljacima i prodaju rasizam i netoleranciju, no oni su svi, valjda, "u redu", jer su to ipak "njemački proizvodi", dokazano kvalitetni i neupitnog poštenja... čak i slovenski Laibach, koji vrlo otvoreno koketira sa neonacizmom, može - Thompson ne može...

No najveća krivica je u samoj Hrvatskoj koja tako nešto dozvoljava da unutar Hrvatske hrvatski izvođači ne mogu nastupati jer im to brane nekakvi lokalni regionalistički, antihrvatski i secesionistički, profašistički šerifi, kojima su četničke kurve tipa Ceca "umjetnički doživljaj, a umjetnost ne bi smjela imati granica" (valjda i samo dok se ne spomene THompson)...

Ista stvar kada se po zadarskoj rivi šeće nekakav "zadarski predsjednik u izgnanstvu" (http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/117960/Default.aspx , http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/110411/Default.aspx ...), u biti otvoreni talijanski fašist čiji je program vraćanje Dalmacije pod talijanske skute, glume tzv. "Esule" koje su partizani iselili krajem 1945.-e iz Zadra, i sada bi valjda trebalo za osvetu cijelu Dalmaciju ubaciti pod Italiju... što su ti Talijani bili cijelo to vrijeme u Dalmaciji, nitko se ne pita... koja bi to država dozvolila da u nju dolaze oni i drže konferencije koji toj državi rade o glavi i imaju program komadanja iste?? Nitko normalan, no seljačija koja nema pojma što demokracija je - njoj možeš prodavati svakakve floskule i tupave retorike...

Da je Hrvatska stala na obranu i Thompsona i svojeg digniteta, nitko ne bi imao ništa vani protiv Thompsona, no kada se dignu lokalne budale i seru same po sebi - jasno je da i ovima vani nije teško složiti se sa time.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #119 : Travanj 25, 2014, 10:44:06 poslijepodne »
Most se ludem dopadaju pesme tere su unikat v naše države a i ima karizmu još od rata tera privlači mlade.
Je, Kunta, imaš prav, ima nekaj u toj muzici kaj privlači ljude. Nekad se to čak i meni (!) sviđalo, ali ono doba kad smo takvu pjesmu trebali je završilo. Sad to moremo gledati sa malo više mozga, i ak se čovjek malo interesira ko je taj lik i kaj on propagira, onda ga se stvarno nemre slušati, a kam pak poštivati kaj on prodaje i kakav je domoljub.

Po mojem je to isto kaj i Ceca - privlači narodne mase, ali čisti primitivizam. S razlikom da Ceca bar zna pjevati, dok on... ah, šteta pričati.