Istom logikom kojom vi tražite od mene, tražim i ja od vas.
Čitao sam pred par gopdina, kada je isto bila velika halabuka oko toga, Thompsonov intervju gdje se lijepo ogradio od svega toga. Link ili bilo kaj drugo - nemam! A nemam zato jer da skupljam linkove svega i svačega kaj pročitam, samo zato da bih revolveraški bio spreman kada netku tu temu izvuče iz naftalina i onda me prozove da nekaj "dokazujem"... dokažite vi da se on NIJE ogradio!!
A ogradio se je, ja osobno čvrsto stojim iza tog stava, jer sam to i čitao. A i zašto se nebi ogradio? Logički, to je mrvica koja mu ništa ne odnosi, a puno donosi, i on to zna. A ako Thompson nešto nije - onda sigurno nije glup!
Ili mislite da ste vi jedinična mjera znanja i informiranosti, pa onda - što vi niste čuli, nije ni postojalo!?

A poistovjećivati nekoga sa ustašama i poistovjećivati stadion prepun nepoznatih ljudi sa svojom kućom je... a kaj reći? Bedastoća, najblaže rečeno...
Thompson ne može odrediti niti što će sve i tko će sve biti na pozornici dok nastupa, a ne da će moći paziti na nekog klinca koji je cca 276 redova publike od njega i kojega sa pozornice nebi vidio niti sa dalekozorom...Možda je vrijeme i da shvatite da pjevač ili izvođač nije kriv za broj ljudi, opremu ljudi i predmete koji se unose na mjesto izvođenja; to je posao i odgovornost organizatora, onoga koji se bavi organizacijom i svime oko toga.Pjevači i grupe ne organiziraju svoje nastupe, njih se POZIVA od strane nekog organizatora (promotera, kod nas ih ima više, jedan od poznatijih je npr. Lupa-promotion), koji je u tom poslu i zna mnoge pojedinosti (od vitalnog interesa je da ih zna, da ne bi bio na gubitku), od interesa lokalne publike, zatim cijene nastupa takvog izvođača, kao i mnogo drugih detalja. Isti kontaktira management tog izvođača i dogovara ima li termina, mogućnosi, novca itd itd da taj izvođač i dođe i nastupi. Kada se to dogovori, ide se na samu organizaciju, koja je vrlo opsežan posao i zahtijeva angažman mnogo ljudi za jedan nastup na nekom velikom prostoru.
Taj
promoter je odgovoran i za poslove zaštite i osiguranja objekta, javnog reda i mira, posjetitelja itd itd, a u skladu sa time (i u skladu sa zakonskim normama i odredbama lokalne uprave i MUP-a koji odobrava javno okupljanje) određuje se i pravila tko će moći ući, kako opremljen, kako obučen, koja će biti razina pregleda itd itd.Tako da je krivica za sve ono što stavljate Thompsonu na teret vjerojatno na nekome čije ime ni ne znate, pa je zato lakše uperiti prstom u Thompsona. Ipak je njegovo ime bilo na plakatu napisano najvećim slovima...
Osobno mislim daje krivica negdje sasvim drugdje, samo je to očito preveliki zalogaj za ići dramiti o tome, pa se onda spuštate na optužbe prema nekome tko sa time ima malo ili nimalo dodira.
Thompson nije odgajao tu djecu, nije ih pozivao da se tako oblače, nije ih savjetovao da dižu ruke i uzvikuju što već uzvikuju...
Ta djeca su sa time došla od kuće, iz škole, ta djeca robuju neznanju i predrasudama o stvarima o kojima najčešće nemaju blagog pojma (što nije Thompsonova krivica!),
ali ta mladež misli kako je to jako "fora", a Thompson bi - po vama - nekako trebao biti kriv za sve to...