Autor Tema: Thompson i politika  (Posjeta: 101188 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Mile car

• Veteran
  • Spol: Muški
  • NEBITAN SI
Odg: Thompson i politika
« Odgovori #60 : Siječanj 25, 2011, 11:04:13 poslijepodne »
BTW, Thompson NIJE organizator svojih koncerata, već su te neke tvrtke koje odgovaraju i za osiguranje, provođenje zakona, itd itd...

Molim te daj objasni tko je organizator koncerta ?
Ovo kaj si sad izvalio je antologijska glupost koja će vjerovatno biti upisana zlatnim slovima "Shit of the milenium"
NEBITAN SI, FEJK I SMARAŠ...

Bilaj

• Gost
« Odgovori #61 : Siječanj 25, 2011, 11:15:39 poslijepodne »
Ovo kaj si sad izvalio je antologijska glupost koja će vjerovatno biti upisana zlatnim slovima "Shit of the milenium"

Thompson je imao ohoho koncerata i sada nam rađe ti nabroji koje koncete je on organizirao. Kao što to tvrdiš da je da je on organizirao onda nam nabroji koje je to sve koncerte on organizio. Nadam se na nečeš nabrojati samo 1 nego barem 30.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #62 : Siječanj 25, 2011, 11:46:58 poslijepodne »

Daj više prekini serendati i bahato prodavati svoje vrlo opsežno neznanje... tvoja logika ne vrijedi listića zahodskog papira, a služiš se isključivo istom, što naravno rezultira katastrofalnim uletima...

Izvođač NIJE organizator koncerta. I daj se bar jednom malo raspitaj, ako ništa proguglaj, nazovi neku tvrtku koja se time bavi (piše na plakatima za koncerte tko je organizator), i onda možda shvatiš kakve gluposti blebećeš ovdje.

Glede Shit-Of-The-Week nagrade, mi se ostali možemo natjecati, ali ti si već odavno nulta kategorija u tome, spomenik (ne)kulture, dijamantni status, platinasta kahlica... ukratko - nenadjebiv!

A i ovim postom tu si poziciju još samo učvrstio...  :P :P :P
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #63 : Siječanj 26, 2011, 11:34:09 prijepodne »
Na tvoju žalost, Thompson se ne jednom javno ogradio od takvog ponašanja na njegovim koncertima. Iako sam stava da to ponašanje sigurno nije njegova krivica, i on ne bi trebao za to biti odgovoran.
I mene bi ovo jako interesiralo. Nisam nigdje našao da se ogradio. Ajde nam daj neki link na neku njegovu izjavu koja to potvrđuje. Ovak samo tvrdiš nekaj kaj smatraš da je dobro reći, jer potvrđuje tvoju izjavu, ali nema veze sa stvarnošću.

I to mi je najveća zamjerka Thompsonu... mislim, osim te kaj je pjevao ustaške pjesme. Samo: jedno je prošlost (pjevao je), a drugo je sadašnjost (ne ograđuje se). Općenito mu svi (normalni) zamjeraju da se ne želi ograditi.

Zakaj se ne ogradi? Kaj ga to košta? Pa ako nema niš s tim zakaj to javno ne veli? Sve mi se čini da se boji da ne izgubi najvažnije sponzore. Znači - opet je samo lova u pitanju. Pohlepa? Ili je i on sam stvarno pristalica ustaških ideala? To bi bilo još gore od pohlepe.

I ja dijelim tvoj stav da ti nisi kriv ak se neki tvoj posjetitelj obuče ko ustaša. Ali ako takvog pustiš u kuću i pjevaš s njime, onda nisi puno drugačiji od njega.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #64 : Siječanj 26, 2011, 12:12:57 poslijepodne »
Istom logikom kojom vi tražite od mene, tražim i ja od vas.

Čitao sam pred par gopdina, kada je isto bila velika halabuka oko toga, Thompsonov intervju gdje se lijepo ogradio od svega toga. Link ili bilo kaj drugo - nemam! A nemam zato jer da skupljam linkove svega i svačega kaj pročitam, samo zato da bih revolveraški bio spreman kada netku tu temu izvuče iz naftalina i onda me prozove da nekaj "dokazujem"... dokažite vi da se on NIJE ogradio!!

A ogradio se je, ja osobno čvrsto stojim iza tog stava, jer sam to i čitao. A i zašto se nebi ogradio? Logički, to je mrvica koja mu ništa ne odnosi, a puno donosi, i on to zna. A ako Thompson nešto nije - onda sigurno nije glup!

Ili mislite da ste vi jedinična mjera znanja i informiranosti, pa onda - što vi niste čuli, nije ni postojalo!?  ??? :P

A poistovjećivati nekoga sa ustašama i poistovjećivati stadion prepun nepoznatih ljudi sa svojom kućom je... a kaj reći? Bedastoća, najblaže rečeno... Thompson ne može odrediti niti što će sve i tko će sve biti na pozornici dok nastupa, a ne da će moći paziti na nekog klinca koji je cca 276 redova publike od njega i kojega sa pozornice nebi vidio niti sa dalekozorom...

Možda je vrijeme i da shvatite da pjevač ili izvođač nije kriv za broj ljudi, opremu ljudi i predmete koji se unose na mjesto izvođenja; to je posao i odgovornost organizatora, onoga koji se bavi organizacijom i svime oko toga.

Pjevači i grupe ne organiziraju svoje nastupe, njih se POZIVA od strane nekog organizatora (promotera, kod nas ih ima više, jedan od poznatijih je npr. Lupa-promotion), koji je u tom poslu i zna mnoge pojedinosti (od vitalnog interesa je da ih zna, da ne bi bio na gubitku), od interesa lokalne publike, zatim cijene nastupa takvog izvođača, kao i mnogo drugih detalja. Isti kontaktira management tog izvođača i dogovara ima li termina, mogućnosi, novca itd itd da taj izvođač i dođe i nastupi. Kada se to dogovori, ide se na samu organizaciju, koja je vrlo opsežan posao i zahtijeva angažman mnogo ljudi za jedan nastup na nekom velikom prostoru.

Taj promoter je odgovoran i za poslove zaštite i osiguranja objekta, javnog reda i mira, posjetitelja itd itd, a u skladu sa time (i u skladu sa zakonskim normama i odredbama lokalne uprave i MUP-a koji odobrava javno okupljanje) određuje se i pravila tko će moći ući, kako opremljen, kako obučen, koja će biti razina pregleda itd itd.

Tako da je krivica za sve ono što stavljate Thompsonu na teret vjerojatno na nekome čije ime ni ne znate, pa je zato lakše uperiti prstom u Thompsona. Ipak je njegovo ime bilo na plakatu napisano najvećim slovima...

Osobno mislim daje krivica negdje sasvim drugdje, samo je to očito preveliki zalogaj za ići dramiti o tome, pa se onda spuštate na optužbe prema nekome tko sa time ima malo ili nimalo dodira.

Thompson nije odgajao tu djecu, nije ih pozivao da se tako oblače, nije ih savjetovao da dižu ruke i uzvikuju što već uzvikuju... Ta djeca su sa time došla od kuće, iz škole, ta djeca robuju neznanju i predrasudama o stvarima o kojima najčešće nemaju blagog pojma (što nije Thompsonova krivica!), ali ta mladež misli kako je to jako "fora", a Thompson bi - po vama - nekako trebao biti kriv za sve to...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

amarkulin

• Gost
« Odgovori #65 : Siječanj 26, 2011, 02:56:51 poslijepodne »
OBJAVA: 14.10.2009

Marko Perković Thompson dao je ekskluzivni intervju Anđelu Jurkasu, uredniku Vip Music Cluba, emisije koja će biti emitirana na Drugom programu HTV-a sutra navečer.

Thompson je rekao da je napokon otkriveno da svi napadi na njega idu iz Ureda predsjednika Mesića.

Rekao je da želi biti izvan politike te da se ograđuje od navodnog veličanja ustaštva i fašizma za koje ga se tereti.

http://www.vecernji.hr/scena/thompson-napadi-mene-stizu-mesiceva-ureda-clanak-33931

Nisam gledal tu emisiju, ali valjda je rekel to kaj piše. Očito za to malo tko zna. Nije valjda da je to samo jednom tak rekel...

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #66 : Siječanj 26, 2011, 03:05:27 poslijepodne »
Istom logikom kojom vi tražite od mene, tražim i ja od vas.

Ti si prvi počeo tvrditi nešto kaj sad nemreš dokazati i sad se izvlačiš da mi moramo prvo dokazati da to nije tak. Ala mi argumentacije...

I još nešto: ja niš ne poistovječujem. Samo ti dajem jedan primjer koristeći analogiju, sličnost. A to ne znači da su ta oba primjera 100% ista već samo da se u bitnim dijelovima, u dijelovima koje ti želim objasniti, podudaraju i zato mogu služiti za analogiju. Još buš rekel da tvoja kuća i tak nemre primiti 20000 ljudi i zato analogija ne paše, ha?

U jednoj analogiji navek moreš iščupat nekaj kaj se ne podudara i time pokušat obrazložit da to nije dobra analogija, samo pitanje je da li je to kaj iščupaš relevantno za smisao toga kaj se pokušava analogijom objasnit. Kod tvojih argumentacija najčešće nije. Ti se voliš obrušit na nebitne stvari i na taj način obezvrijediti tu cijelu analogiju i time argumentaciju koja iz toga proizlazi. Jeftino. Populizam koji se koristi kod plitkih političara. Više govori o njima kao ljudima i njihovoj intelektualnoj razini nego o konkretnoj temi.

Offline dadi

• Iskusni član
« Odgovori #67 : Siječanj 26, 2011, 03:40:05 poslijepodne »

Sledge je u pravu! Ogradio se nakon jedne proslave oluje u Kninu gdje je održal koncert (pred 2-3 godine) i to su prenjeli svi mediji!

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #68 : Siječanj 26, 2011, 04:11:10 poslijepodne »
Ti si prvi počeo tvrditi nešto kaj sad nemreš dokazati i sad se izvlačiš da mi moramo prvo dokazati da to nije tak. Ala mi argumentacije...

Evo, Anđelko vam je gore dao dokaz novijeg datuma, a ja znam da sam još pred više godina istu takovu stvar čitao... a sada mi ti prodaješ pričice tipa "moj je tata jači od tvog"... ja sam počeo tvrditi nekaj iza čega stojim (nema veze jel mogu to dokazati, rekao sam i zašto ne mogu, a rekao sam i da očekujem i da mi vi dokažete da se Thompson NIJE ogradio... jer bi to predstavljalo obvezu poznavanja maltene svih riječi koje je Thomnpson izgovorio, a što je nemoguće, a za mene bi to bila obveza da poznajem sve njegove javne istupe do riječi, te kada i gdje su isti objavljeni... shvaćaš dobro da tražiš potpunu glupost od mene, ali to te ne smeta - smeta te kada ja tražim isto od tebe...  ::) ::) ::)

Eto, barem nekakva argumentacija. Ti nisi mogao ponuditi nikakvu.  :P :P :P

Još buš rekel da tvoja kuća i tak nemre primiti 20000 ljudi i zato analogija ne paše, ha?

Ja ne znam jesi ti prirodno glup, ili negdje treniraš - no ako treniraš, super ti ide!

Ne, analogija je bila na najvažnijoj stvari; ja jako dobro znam tko ulazi u moju kuću - dok Thompson ne zna i ne može ni znati tko ulazi na stadion. I to je poanta te analogije. I zato sam popljuvao tvoju "analogičnost", jer si očito sam potegnuo primjer kojeg ni sam ne razumiješ...

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #69 : Siječanj 26, 2011, 04:12:54 poslijepodne »
Nije valjda da je to samo jednom tak rekel...

Čekaj samo da se sada javi Mr. Intelligence, on će ti potvrditi da Thompson to ni sada nije rekao, dapače nije nikada... kruna bu kad veli "da ni nebu!!"...  ;) ;) ;)

Bilaj

• Gost
« Odgovori #70 : Siječanj 26, 2011, 04:41:14 poslijepodne »
ja jako dobro znam tko ulazi u moju kuću - dok Thompson ne zna i ne može ni znati tko ulazi na stadion...

Joj ovo me podsjeti- Mesić je rekao da neće otići na Bleiburg sve dok se tamo točno imenom i prezimenom ne znaju svi ubijeni ljudi.
Valjda tak i očekuju da se točno zna tko na koncert imenom i prezimenom dolazi da se može staviti i neku kartotetku.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #71 : Siječanj 26, 2011, 06:37:16 poslijepodne »
Nije valjda da je to samo jednom tak rekel...

Čekaj samo da se sada javi Mr. Intelligence, on će ti potvrditi da Thompson to ni sada nije rekao, dapače nije nikada... kruna bu kad veli "da ni nebu!!"...  ;) ;) ;)

Viš, viš, kak ti znaš biti pametan i pomno čitati. Ali samo kad očeš.

I hvala na nadimku. Znam da je to bila samo šala, ali bar nisi napisal, na primjer Mr. Stupid. Očito te ne asociram na budalu. Bar ne od prve. I to je već nekaj. Toplo zahvaljujem za to. To ću tumačiti kao kompliment, htio ti to ili ne.  ;D

Offline Mile car

• Veteran
  • NEBITAN SI
« Odgovori #72 : Siječanj 26, 2011, 06:50:43 poslijepodne »
Ili mislite da ste vi jedinična mjera znanja i informiranosti, pa onda - što vi niste čuli, nije ni postojalo!?  ??? :P

Možda i nismo, ali ti si definitivno mjerna jedinica za "Shit of milenium"

Sladge daj molim te nekom da pročita tvoje tekstove, a ti za to vrijeme budi u drugoj sobi pa poslušaj, samo da čuješ što lupetaš.

Recimo to bi bio prvi čin spoznaje veličine ove prestižne nagrade "Stih of milenium"

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #73 : Siječanj 26, 2011, 08:32:06 poslijepodne »
Milojica, ti prije svega kaj tražiš moraš prvo naučiti pisati, a još prije toga - hrvatski književni jezik... probaj sa standardnim, razumjet će te svugdje!

Ti & tvoj kompa Bobi bi mogli konačno i priznati da vam ova tema baš i nije išla u prilog, točnije da je došlo do onog najlošijeg ishoda - ja sam u pravu, vi niste... ne trebate se ispričavati, samo konstatiram.  >:D >:D >:D

Offline Mile car

• Veteran
  • NEBITAN SI
« Odgovori #74 : Siječanj 26, 2011, 08:58:24 poslijepodne »
- ja sam u pravu, vi niste... ne trebate se ispričavati, samo konstatiram. 

Ovo je vrh, majke mi, ti si caaaar.

ja sam veliki štovatelj lika i djela druga Tita, ali stari sa tom demagogijom iz Kumrovca ti si mi definitivno uzor.

Evo malo da ti se probudi nostalgija u tebi, i tvoje poglede na progresivne snage u novom svjetskom poretku.

Tri Karte Za Holivud - A zatvori ovolicni.mp4