Autor Tema: Misa zadušnica za ustaškog zločinca Antu Pavelića  (Posjeta: 19558 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

amarkulin

• Gost
Odg: Misa zadušnica za ustaškog zločinca Antu Pavelića
« Odgovori #15 : Prosinac 29, 2010, 10:10:27 poslijepodne »
Da bi se sudilo Paveliću treba poznavati puno, ali puno više od onoga što ti znaš.
OK, evo citiram jednog magistra povijesti:

Danas, skoro 50 godina nakon njegove smrti, neki ga ljudi u zabludi nazivaju hrvatskim velikanom. Povijesna istina je puno objektivnija i osobu koja je odgovorna za smrt stotina tisuća ljudi možemo zvati samo ratni zločinac.

http://povijest.net/sadrzaj/zivotopisi/hrvatske-licnosti/29-ante-pavelic.html

Uopće ne sumnjam da će profesor emeritus Sledge Hammer i njega proglasiti četnikom, srbinom, izrodom hrvatskog naroda, kretenom... Jedina je šteta što do sada NIJEDNOM za svoje blesave tvrdnje sledge nije naveo nikakav izvor - osim svoje lude glave.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #16 : Prosinac 29, 2010, 10:35:19 poslijepodne »
Prodaja Dalmacije?

Čija je strana onih 450.000 građana Hrvatske koji su bili u postrojbama NOB-a.

Ovo sam već pisao. Pavelić nije ništa prodao.
On je bio marioneta koja je bila ustoličena od strane talijana i njemaca. Oni njega nisu ništa pitali za dalmaciju. Oni su uzeli dijelove dalmacije koju su vojno okupirali a ostatak su podijelili na zone.
Tak kad netko kaže prodao je to je glupost. On nikada nije ni upravljao dalmacijom da bi nekaj mogao prodati.

a 450.000 je jako jako puno. Prije pol te brojke. To ti nekako ispadne kao danas branitelja.

A kada spominješ četnike jesu li to isti oni četnici koji se slave 27.6. u Srbu kao antifašisti.
« Zadnja izmjena: Prosinac 29, 2010, 10:45:11 poslijepodne Bilaj »

amarkulin

• Gost
« Odgovori #17 : Prosinac 30, 2010, 12:18:40 prijepodne »
Sledge, Bilaj te opasno potkopao. Daj mu objasni da Pavelić nije bio marioneta nego hrvatski velikan.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #18 : Prosinac 30, 2010, 08:28:01 prijepodne »
Jedna Njemačka je započela i vodila dva najveća svjetska rata u povijesti.

Pa WW1 nije započela njemačka- iako je nakon rata morala potpisti dokument da je ona započela rat.
Njemačka je od 1870  bila tolika gospodarska sila da su engezi i francuzi odlučili da njemačku moraju uništiti. E sada gospodarski su je htjeli uništiti, samo je bio problem što nisu znali kak. Oboje su bili u panici jer bo njemačka je na očigled rasla i razvijala se, tako da je jedini način da se uništi njemačka jest da se vojno porazi.
A ak je netko započeo rat onda je to srbija. Ostale sile su samo uskočile u objavu rata.

Inače jel tko kada govori da je Tito poklonio boku korotrskoj crnog gori, ili srijem srbiji i hercegovinu i posavinu bosni?

Offline Goričanka

• Veteran
  • Spol: Ženski
« Odgovori #19 : Prosinac 30, 2010, 09:27:56 prijepodne »
Iz moje perspektive, Pavelić je uspješno posrao jednu dobru ideju o hrvatskoj državi, jer NDH je imala sve šanse da bude ono što je Hrvatska danas, a Pavelić je mogao biti "otac domovine".
No, kako to obično biva kod nas (čak i u novijoj povijesti), poglavnik nije bio na visini zadatka, okružio se kretenima, zamjenio društveni interes svojim osobnim i na kraju pobjegao glavom bez obzira, kad je vidio šta se događa i kako se brutalno stvar otela kontroli. Nemrem se sentimentalno vezati za takvog lika.
Stradalo je previše ljudi nedužnih da bi ja taj režim i tog vođu ikada smatrala nečim svojim.
Ništa nemamo zajedničko, osim nacionalne pripadnosti, a to imam i sa Srđanom Mlađanom, pa kaj zato?
Ako i je moje, ja se toga sramim. To je prljavi veš koji treba oprati, a ne od posranih gaća delati relikviju.
To što su Srbi prigrlili Dražu je nakaradno i bolesno i ja nebi od njih to prepisivala.
Ta njihova "demokratija" je samo naličje naše "demokracije", i zapravo je isto krajnost, jednako udaljena od onoga što bi trebalo biti zdravo i prihvatljivo.
Tko iz povijesti ništa ne nauči riskira da mu se ona ponovi.
Pronađite pet sličnosti između današnjih događaja i ondašnjih, pa recite treba li nam se to opet ponoviti i koliko još puta?
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

amarkulin

• Gost
« Odgovori #20 : Prosinac 30, 2010, 10:23:50 prijepodne »
Sledge, poduzmi nešto!!!

Jedna Njemačka je započela i vodila dva najveća svjetska rata u povijesti.
WW1 nije započela njemačka

Bilaj sve više pokazuje koliko je šuplje tvoje znanje. Vrijeme je da ga na pasja kola izvrijeđaš, jer opasno dovodi u pitanje tvoj teškom mukom izboreni ugled u našoj maloj forumskoj zajednici.
« Zadnja izmjena: Prosinac 30, 2010, 10:26:06 prijepodne amarkulin »

Offline Newbie

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
« Odgovori #21 : Prosinac 30, 2010, 10:33:57 prijepodne »
Sam vi zajebavajte, sada ce vem sledge doci, a onda bolje da vas nema!!!

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #22 : Prosinac 30, 2010, 11:05:49 prijepodne »
Uopće ne sumnjam da će profesor emeritus Sledge Hammer i njega proglasiti četnikom, srbinom, izrodom hrvatskog naroda, kretenom... Jedina je šteta što do sada NIJEDNOM za svoje blesave tvrdnje sledge nije naveo nikakav izvor - osim svoje lude glave.

Znaš kaj je jadno?

Jadno je da si ti takav kompleksaš, takva umišljena bahata ljiga da je to prestrašno. Pametuješ, izvlačiš iz konteksta, vrlo nisko i pokvareno konstruiraš i izmišljaš da bi dokazao svoje tvrdnje, jer ti ni istina ni shvaćanje cijele slike i priče - o bilo čemu da se radi, o bilo kojoj temi - nisu ni na kraj pameti.

Povijest pišu pobjednici. Oni je i tumače. Oni pišu knjge, uzimaju si pobjedničko pravo nametati svoje viđenje i istine događaja, i to se i radi svugdje u svijetu - i sa takove pozicije njihove riječi postaju nekakav "zakon", nešto što se uzima zdravo za gotovo, i o čemu se dalje ne dvoji. To je priča dovoljno dobra za takove kakav si ti - pogotovo ako je riječ o nečemu što trenutno ide i tjera vodu na tvoj mlin, predstavlja dovoljno dobre "dokaze" da bi ti mogao glumiti pametnog. No na tvoju žalost - ti to nisi.

Jer da jesi, potrudio bi se naučiti i izvidjeti događanja sa svih strana, potrudio bi se shvatiti cjelokupnu situaciju, okolnosti i objektivno sagledati tko je, što je i zašto je nešto napravio, je li se moglo bolje, drugačije ili drugdje. To tebe sve ne - zanima.

Taj tvoj magistar povijesti je učio iz istih tih pobjedničkih knjiga koje sam spomenuo, dapače je na jednostranim istinama i magistrirao, no takovi su i mnogi drugi - tako da nemoj shvatiti kao moje bahato ponašanje ako velim da me takvi likovi, nimalo, ali NIMALO ne impresioniraju, i njihove izjave mogu tumačiti svakako, ali uglavnim ne kao pravilo i istinu. Pogotovo ako taj magistar daje izjavu za javnost, o kojoj može ovisiti njegova stručna budućnost i radno mjesto - onda tip lupeta što njemu paše, jebeš pravu istinu ili ono što on intimno smatra i zna. No i to treba shvatiti, i malo širim gledanjem i akceptirati u kompletnu sliku - koja tebi (nekako "čudno", zar ne?) - nikada ne paše, nikada ju nemaš, nikada ju ni ne želiš... ^-^

I Hrvatska ima najviše doktora ekonomije po glavi stanovnika, pa nam je ekonomija u krucu, država u propasti, a narod kruha gladan. Doktori znanosti su uništili i unazadili ovu zemlju za dobar vremenski period, u vrijeme Tuđmana ako nisi bio doktor nečega - nisi vrijedio ništa, a u politički kružok oko njega i Vlade nisi mogao ni prismrditi. On je bio kompleksaš, baš kao i ti, uz izrazitu dozu bahatosti - zato si stavio svoju sliku u profil (fala Bogu, i maknuo je, ipak ima i djece koja se tu navire...), a onda se i išao kurčiti sa nekakvom bacchelorskom titulom, kao da ista išta znači...

Nejasno mi je, osim tvoje kompleksaške potke, kaj si na tom "stručnom spremom" htio poručiti - da si ti lijep, pametan, dobar, nenadjebiv? Mislio si sa time kupiti poštovanje? Ili unaprijed upozoritit sve kak si ti uvijek u pravu, jer - eto - lik ima prejebenu diplomsku titulu prvostupnika po nekakvom propalom bolonjskom procesu, pa se čuvajte, i dobro promislite prije negoli idete poroturiječiti - taj lik SVE zna. Jer takve se titule ne dijele bilo kome! Fakat je jadno gledati tvoju opsjednutost tiitulama, diplomama i ne znam čime - ne shvaćajući da ti iste ne daju ni pamet, ni kulturu, ni znanje, ni ljepotu, ni dobrotu... ništa! Osim papira da zadovoljavaš neku zakonsku formu... a konkretno tvoj je upravo tog tipa.

Poštovanje se ne dobiva na poklon, ono se zaslužuje - zato možeš izvjesiti titule (koje imaš ili nemaš - potpuno nevažno!) u tri reda u profilu - ti si kompleksaški bogec bil i ostal. One ti - na ovom mjestu i u ovoj raspravi - vrijede manje od zahod papira, koji je barem nešto koristan...

No da se vratim dr. Anti Paveliću; on osobno sigurno nije nikoga ubio. I već u tome se ogleda sva manjkavost tog sustava, koji se prodaje i danas. Principi koji su nametnuti su daleko od dobrih, poštenih i kvalitetnih, a još manje pravičnih - no izmišljen je sustav vrednovanja krivice koji sa praksom i svim ostalim nema baš previše dodirnih točaka, no zadovoljava priglupu raju koja ima u koga uperiti prst i smatrati ga sotonom. Zapovijedna odgovornost se najčešće zove upravo dio tog i takvog sustava koji najbolje govori o njegovoj nedosljednosti i netočnosti - a ista zadovoljava i tebe, što me nimalo ne čudi.

Tvojom logikom i generali Gotovina, Markač i svi ostali su isto krivi i zlikovci su, jer je netko moćan uperio prst u njih i rekao "oni su", i taj moćan piše suvremenu povijest - naravno, zaboravljajući na bilo koji negativan aspekt vlastite uloge u svemu tome. Dovoljno je donijeti pravno-zakonski akt kojim sam sebe isključuješ iz bilo kojeg sustava odgovornosti - i "pravda je zadovoljena". Zato je general Gotovina po tim svjetskim šupcima kriv - Nizozemci koji su direktno izvršili pripremu i izručenje tisuća ljudi u srpski pokolj u Srebrenici nisu ništa krivi. Još su njihovi generali, koji su sa Mladićem vrtili odojka i eksali lozu, debelo odlikovani, a tisuće majki uvbijenih se ne smije nikome ni žaliti.

Eto, to je moderna povijest, takvi su principi njezina pisanja i njezina shvaćanja.

I tupani koji klimaju glavama i misle kako su najpametniji zato jer zborno pjevaju nametnute laži - nisu, u biti, ništa bolji od tih dvoličnih govana koji su se skrivali ispod plavih kaciga.

Stvarno je put do istine težak, krvav i kompliciran. Zašto se uopće zamarati sa njime? To je, očito, posao za idiote - pametni samo klimnu pametnim glavicama i eto - nije više crno, sad je bijelo! I "pravda" je zadovoljena... no, je li?

P.S. Njubi, ne trebaš brinuti - na tvoj mozak se ionako ni ti sam nemreš osloniti... a kamoli da bi i pokušao shvatiti što sam napisao ja, ili i pametniji od mene. Tješi te jedino kaj nisi sam - ima tu tak pametnih više. Pravi prosjek hrvatskog puka - pola njih je mentalno jedva na razini osmog razreda osmoljetke...
« Zadnja izmjena: Prosinac 30, 2010, 11:09:33 prijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

amarkulin

• Gost
« Odgovori #23 : Prosinac 30, 2010, 12:25:21 poslijepodne »
Taj tvoj magistar povijesti je učio iz istih tih pobjedničkih knjiga koje sam spomenuo, dapače je na jednostranim istinama i magistrirao, no takovi su i mnogi drugi - tako da nemoj shvatiti kao moje bahato ponašanje ako velim da me takvi likovi, nimalo, ali NIMALO ne impresioniraju

U to nisam ni trenutka sumnjao.  :D

E, sad je primjereno da kažeš na kojim ti to knjigama crpiš znanja, koje si škole izučio, uz koje si se mentore razvijao. Jedino što o tvom stručnom backgroundu znamo je da se baviš (valjda) kriminologijom, da te zanimaju motori, da si radio u inozemstvu (ali ne znamo što). Pa da konačno vidimo s kojih ti to visina sereš po svima nama.

amarkulin

• Gost
« Odgovori #24 : Prosinac 30, 2010, 12:43:12 poslijepodne »
No da se vratim dr. Anti Paveliću; on osobno sigurno nije nikoga ubio.

Čestitam ti! Bolji argument nisi mogao dati - dostojan velikog Sledgehammera! Još samo navedi po čijoj je zapovijedi osnovan logor u Jasenovcu.

Offline Neo

• Iskusni član
  • mas-tur-bator
« Odgovori #25 : Prosinac 30, 2010, 01:26:51 poslijepodne »
Sleđ kao dobar poznavatelj lik i djela Ante Pevelića molim te da mi odgovoriš na par pitanja.

-Zašto je progonio židove kada mu je žena bila židovka?
-Zašto je s Pašićem želio oslabiti Stjepana Radića u hrvatskoj politici?
-Zašto je vodio pregovore s Dražom Mihajlovićem, a cijelu politiku je bazirao na mržnji prema srbima?
-Zašto je UHRO prihvatila nacizam?
-Zašto je potpisao Rimske ugovore kada se to kosilo s idejom o hrvatskoj državi?
-Zašto je mijenjao Dalmaciju za rodnu Bosnu?
-Zašto su Njemci još uvijek pregovarali s Mačekom, a Pavelić je bio u Karlovcu?
-Zašto u NDH nije bilo Međimurja?
-Zašto je u NDH ukinuo sve stranke osim ustaške?
-Zašto NDH nije imala ustav?
-Zašto Vatikan nikada nije priznao NDH?
-Zašto su novac i ljudi iz NDH išli u Njemačku i Italiju?
-Zašto je ostao vjeran nacizmu i nakon Hitlerovog pada
-Zašto je u osnovao HOP kao terorističku organizaciju?
-Slaviš li 10.travnja i 16.lipnja?

Ako ne znaš odgovore molim te da se više ne javljaš na ovu temu.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #26 : Prosinac 30, 2010, 02:19:52 poslijepodne »
-Zašto je potpisao Rimske ugovore kada se to kosilo s idejom o hrvatskoj državi?
-Zašto je mijenjao Dalmaciju za rodnu Bosnu?
-Zašto u NDH nije bilo Međimurja?
Opet se treba naglasiti. Ništa on nije mogao promijeniti sa rimskim ugovorima ili bez njih.
Nije mijenjao dalmaciju za bosnu. To bi značilo da je on zaista nešto posjedovao a nije.
Kao što nije ni dao međimurje jer nije nikada ništa ni posjedovao.

Njemu je dato na upravljanje i to je to.

E sada kaj Goričanka kaže:"NDH je imala sve šanse da bude ono što je Hrvatska danas."
Da se idealno situacija u hrvatskoj razvijala i da je tu bio mir (a nije bilo takvih predpostavka) i opet ne bi bilo ništa. Saveznici su pobijedili i odlučili su da sve nove države uspostavljenje od strane njemaca moraju biti razmontirane. I tako je i bilo.

Offline Newbie

• Jezerača
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
« Odgovori #27 : Prosinac 30, 2010, 03:20:27 poslijepodne »
P.S. Njubi, ne trebaš brinuti - na tvoj mozak se ionako ni ti sam nemreš osloniti... a kamoli da bi i pokušao shvatiti što sam napisao ja, ili i pametniji od mene. Tješi te jedino kaj nisi sam - ima tu tak pametnih više. Pravi prosjek hrvatskog puka - pola njih je mentalno jedva na razini osmog razreda osmoljetke...

Vidis Sledge, ja znam da ti mislis da znas najbolje, ali ajde, necu o tome sada, nego par rijeci o tome kako ciji mozak funkcionira. Recimo tvoj mozak tako funkcionira da mu je dosta iskrica da ga napale ovakovi napisi ovdje sto ih iznose oni koji imaju , kao sto si rekao nauceno znanje iz knjiga koje su pisali, da odma direktno velim, partizani. I takvu istinu pokusavaju rasipati i dalje okolo, sto i nije nis cudno, jer je sjeme mrznje svega sto je hrvatsko posijano odavno, a raste ko ambrozija, nazalost i medju samim hrvatskim pucanstvom. Dakle, eto, tako tvoj mozak funkcionira, pale te razni proleteri kojima je najveci domet rasprava na forumu, a razgovor u cetri oka im je malo tezi za izvesti, jer nemaju vremena izguglati ono o cemu pisu.
Nasuprot tvoga mozga, moj mozak ovo piskaranje ovdje sasvim drugacije poima. Ne dotice me se previse nicije pisanje jer svaka budala ima svoje veselje, pa onda posto je ovo slobodan medij, svako napise sto mu od volje, a na meni je zelim li to apsorbirati ili ne zelim, a vise manje ne zelim. Istina, ako me se bas nekim cudom neko piskaranje dotakne, eto, napisem jednu recenicu, sasvim dovoljno da bi se vidjelo sto ja o tome mislim. Nararavno ako se uspije shvatiti sto je pisac htio reci :)))
A sada jos, bez obzira sto si me tako nisko spustio, na razinu onih koji su tek sisli sa drveta, jebi ga, moram reci da se slazem sa tvojim tekstom. Ustvari znao sam da ces to napisati sto si napisao, zato i je ona opaska gore sto sam stavio... sam sam cekao da dodjes i da im odgovoris, ti si mi nekak ono, kao glasnogovornik, da se ja ne mucim sa previse pisanja hahahahh

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #28 : Prosinac 30, 2010, 05:14:41 poslijepodne »
Sledge, Bilaj te opasno potkopao. Daj mu objasni da Pavelić nije bio marioneta nego hrvatski velikan.

To bi mu mogel ti objasniti - ti si ionak malo žešće pametan lik, especially za povijest.

Naravno, uopće ne trebaš više od vlastite izmišljotine da sam ja negdje tvrdio kako je Pavelić hrvatski velikan - jer ja to nisam ni mislio, ni izrekao, ni tvrdio - ali se zalažem za objektivno sagledavanje povijesti, ne na ono koje pišu i zapovijedaju pobjednici.

Ti si ionako tip koji sam postavlja pitanje i sam daje odgovore na njih, sam sebi dovoljan, pa kako znaš odgovore, "poduči" Bilaja...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #29 : Prosinac 30, 2010, 05:31:18 poslijepodne »
E, sad je primjereno da kažeš na kojim ti to knjigama crpiš znanja, koje si škole izučio, uz koje si se mentore razvijao.

Od autora jako cijenim prof. Matkovića, čije sam povijesne knjige koristio na studiju kriminalistike. No za cijelu sliku treba sagledati i mnoge druge autore - svaki daje jedan fragment cijele slike.

BTW, mogel si nam odmah reći i za sebe iste te podatke - "na kojim ti to knjigama crpiš znanja, koje si škole izučio, uz koje si se mentore razvijao"

Jedino što o tvom stručnom backgroundu znamo je da se baviš (valjda) kriminologijom, da te zanimaju motori, da si radio u inozemstvu (ali ne znamo što). Pa da konačno vidimo s kojih ti to visina sereš po svima nama.

Ne serem ja po svima, ja serem po onima - u koje spadaš i ti - koji se kurče sa provokativnim tezama, a sami nemaju pojma. Znači, nemoj se skrivati unutar mase, ja decidirano velim da TI nemaš pojma, i da osim guglanja i onoga kaj buš tam pronašel - sam si sa povijesti debelo na VI.

Da bi čovjek nešto znao - uopće nije bitno kakav mu je background. BTW, to kaj spominješ nema veze sa mojim backgroundom. Povijest je moja tiha strast još odavno, imam brdo knjiga povijesnih tematika (cca preko 200 komada - pa neću nabrajati), i to ne samo hrvtskih, nego i srpskih, crnogorskih, slovenskih, njemačkih, britanskih i francuskih autora... tako da sam vidio najrazličitije dijapazone i aspekte gledanja i sagledavanja jedne te iste stvari. I takav način razmišljanja sam i pokupio - tek kada sagledaš SVE strane i SVE aspekte jednog problema, možeš o njemu govoriti. Tebi je dovoljan onaj u koji si sam sebe uvjerio kao dobar. I u tome se ti i ja razlikujemo.

BTW, ako već hoćeš nekakav background, mogao si krenuti od sebe, pa nas uputiti u elemente tvoje osobne stručne osposobljenosti po pitanju povjesnih znanosti... obzirom da ni tvoj posao, ni škola, ni niš u životu nema blage veze sa povijesti, a postavljaš se kao nekakav maher u tome, kao manga koja u džepu drži najmanje desetak magistara, doktora i akademika povijesti, koji ti svoje stručno znanje i opservacije direktno trakturom nalevaju u vuha, a prije sa gumenim štoplinom začepe drugu stranu da nekaj ne pobegne van... ili misliš da si sa tom diplomicom pozobal pamet cijelog svijeta, ta diplomica ti je donesla pamet, znanje, sposobnost, ljepotu, kulturu, inteligenciju i svekoliku nenadjebivost, koja kaže da akademsko inferiorniji tipovi nemreju sa tobom pričati ama baš o ničemu, a i oni jači od tebe moraju imati deeeebeli obzir...

I ti imaš tu nekakvu zvučnu informatičku školicu - što ne znači da jedan klinac iz srednje škole, iako nema dana formalne informatičke naobrazbe - ne zna više od tebe. BTW, povijest informatike su stvarali takovi ljudi, a ne napuhane samozvane veličine sa komadom kartona u ruci...