Super savjeti, a meni baš jen treba

Izgubil sam pritisak na toploj vodi na svim pipama i skužim da je na maloj expanzionoj posudi (plinsko Vaillant grijanje, 120 L bojlert topla voda, 8L expanziona za toplu vodu 3.5 bar šrecharge, 8 bara max) procurilo..stari je naslonil nekaj na cijev i brtva se pomaknula.
E sad ja dovodni zatvorim ventil u bojler, ispustim svu toplu vodu, skinem, očistim, vratim i zategnem expanzionu, pripumpam kompresorom na 3.4 bara, puatim vodu i super...na svim osim na jednoj pipi topla voda pritisak ok. Ponovim postupak. Sad pak pritisak na donjem katu super, al gore 2 pipe na jendnoj topla voda uopće ne ide (na kadi) a lavabo slabo, sudoper slabo. Skinem mrežicu na sudoper puna malih sitnih komadića (izlistana cijev ili kamenac valjda)...skinem mrežice svuda i očistim itd al pipa na kadi topla voda još uvijek pritisak slabiji. (sve mrežice su skinute od sad nadalje)
Na donjem katu gledam razliku (Da provjerim jel problem još uvijek u expanzionoj) pritiska tople hladne vode i jednak je.
Na gornjem katu kada, zatvorim ventil, skinem pipu na kadi i pustim ventil da vidim kolko jako i daleko ide hladna i topla voda. Štrca ko luda iz zida i jedna i druga podjednako.
Zaključujem da je problem pipa, da se nakupilo komadića unutra u dijelu za toplu vodu.
I fakat isperem taj dio, "pijesak" (gradski je vodovod pa je to valjda kamenac) izađu komadići, vratim pipu i sad topla voda ide al još slabo, nema pritiska.
Skinem pipu, idem gledat kompresorom kak on gura zrak kroz pipu, i kroz hladnu vodu kad otvorim hladnu zrak ide, al kroz toplu ne ide kad otvorim toplu. Naguram unutra Cilita da otopi taj kamenac ili kaj i ostavim sat vremena. Vratim pipu, ide bolje al razlika u pritisku topla-hčldana je duplo.
Na kraju pitanje je, čime očistiti unutrašnjost pipe za kadu, se to opće može il da kupim novu. Bojim se ak kupim novu da se ista stvar ponovi.
Mislil sam nalijat octa u pipu i ostavit (kolko dugo ?) . Se da ona kak rastavit i očistit ?
Ili da s solnom kiselinom probam ? Ili uzalud mi trud.
pipa je kupljena u Metrou prije 3 godine, Maiser, masivna je i bila super do ovog kad sam otvor-zatvor ventilima valjda komadiće po cijevi pokrenul.
Zgleda nekak ovak:
http://www.jeftinije.hr/kucanski-aparati/oprema-za-dom/vodovodne-armature-slavine/grohe-slavina-za-kadu-eurosmart-33300_-_CX00118EFCPS:(u međuvremenu pukla i konusna brtva tj gumica na toploj vodi na koju ide kak se to veli holender ? matica, pa kad stegnem ne brtvi kak spada, nadam se d aima tog za kupit i da ne ovisi o proizvođaču pipe).