Anketa

Da li je po vama dogovor Pahor - Kosor pozitivan za Hrvatsku?

Da
4 (21.1%)
Ne
6 (31.6%)
Da, dugoročno
1 (5.3%)
Ne, nikako i nikada
8 (42.1%)

Ukupno Glasova: 17

Glasanje završeno: Rujan 22, 2009, 12:30:59 poslijepodne

Autor Tema: Tko laže  (Posjeta: 62601 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

plemenitashica

• Gost
Tko laže
« : Rujan 12, 2009, 12:30:59 poslijepodne »
Damir Kajin:

"Hrvatska se ovim dogovorom odriče posredovanja međunarodnog suda i rješavanje graničnog spora prepušta skupini za medijaciju. Ako je tome tako, vraćamo se na drugi Rehnov prijedlog koji je ljetos Slovenija bila prihvatila, a Hrvatska odbila", kaže čelnik IDS-a Damir Kajin. Po njegovom mišljenju, slovenski premijer Pahor dobio je utakmicu s premijerkom Kosor i “vodi ne jedan prema nula, nego s uvjerljivim rezultatom”.

Zoran Milanović:

„Žao mu je što je Hrvatska zbog spora sa Slovenijom i blokade pregovora puno izgubila, posebno kada se vidi da je spor mogao biti riješen puno ranije. - U početku smo razlog spora vidjeli u Sloveniji, njezinoj neprincipijelnosti i politici ucjenjivanja, a danas je jasno da je Slovenija potpuno odstupila od svojih stajališta kojima je blokirala pregovore bez nuđenja ikakvih rješenja, nastavlja Milanović i dodaje - "Ipak, bolje ikad nego nikad".

Vesna Pusić:

„Do toga je došlo jednim dijelom zbog nesposobnosti naše strane da pronađe rješenje, ali i nespremnosti slovenske strane da se ide prema kompromisu. Ni jednoj ni drugoj strani proteklih godinu dana nije na ponos, ali smatram da je svakako bolje da je došlo do dogovora. Bolje ikad nego nikad, dodala je Pusić i ponovila kako “nije trenutak za trijumfalizam ni s jedne strane".

Đurđa Adlešić:

"Čestitam na dogovoru. Uvjerena sam da se sada Hrvatskoj otvaraju vrata za ubrzani tempo pregovora s EU, ali jednako tako i za ubrzavanje reformi, pogotovo na području pravosuđa i javne uprave, …."
(Kakve veze ima ubrzavanje reformi ?)

Novinari:

Drugim riječima pitanje rješavanja granice vraća se na Rehnov prijedlog, ne onaj koji je Hrvatska prihvatila kao konačnu, “uzmi ili ostavi” verziju, nego onaj kasniji u kojem su bili uzeti u obzir i slovenski amandmani, što Zagrebu nije bilo prihvatljivo.
(Odjednom je Zagrebu prihvatljivo)

Još ovog proljeća Pahor je tvrdio da dok se ne granica konačno ne utvrdi, Slovenija neće pustiti Hrvatsku u EU.
(Kao što je Hrvatski premijer tvrdio da Vlada niti komad Hrvatske zemlje neće ustupiti nikome i nikada.)

Danas je slovenski premijer ipak rekao samo da će slovenska vlada predložiti odboru za vanjsku politiku i odboru za europska pitanja da Slovenija ukine svoje zadrške prema pregovorima hrvatskog pregovaračkog procesa…

Niti dužnosnicima EU nije bilo lako dobiti pojedinosti o slovensko-hrvatskom dogovoru. - Pokazalo se ovaj put da je bilo dobro što smo se držali po strani i što se političari u Zagrebu i Ljubljani nisu razbacivali velikim patriotskim izjavama - rekao je jedan diplomat EU.
(baš mi ih je žao, stajali su po strani – mogu si misliti)

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,9,11,,175974.jl

Ja stvarno ne razumijem na čemu čestitke bilo kojoj strani, a još manje razumijem što smo dobili i bez čega smo ostali?
Nemojte me obeshrabriti.... ne dam niti komadićak hrvatskog teritorija, a najmanje mora.

PS moji komentari su u zagradi.

Offline daisy

• Učim se pisati
  • **
Odg: Tko laže
« Odgovori #1 : Rujan 12, 2009, 12:37:51 poslijepodne »
I ja se bojim da postoji neka kvaka... Mislim da je Kajin u pravu.

Offline Točkica

• Iskusni član
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2 : Rujan 12, 2009, 12:50:19 poslijepodne »

Evo vam još jednog pogleda na jučerašnji dogovor. Možda će s ovime sve biti jasnije:

http://www.jutarnji.hr/komentari/kolumne/clanak/art-2009,9,12,clanak,176056.jl

Obratiti pažnju na pretposljednji pasus, koji zapravo govori ono najbitnije.

Offline Rožica-ljutibijes

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #3 : Rujan 12, 2009, 01:30:48 poslijepodne »
Ono što samo mogu reći na sve oko dogovora, jest: spušili smo i to u naturi. Čime i koliko je plaćen s naše strane ovaj dogovor budemo saznali kad bude sve kasno, tako da mislim da je Kajin u pravu. Grdo nam se nešto iza brda valja.

Citat:
"Čestitam na dogovoru. Uvjerena sam da se sada Hrvatskoj otvaraju vrata za ubrzani tempo pregovora s EU, ali jednako tako i za ubrzavanje reformi, pogotovo na području pravosuđa i javne uprave, …."
(Kakve veze ima ubrzavanje reformi ?)

Nažalost, tako oni razmišljaju o reformama. Reforme i ubrzanje istih, misle oni, trebaju odraditi (po mogućnosti kozmetički), radi ulaska u EU, a ne radi nas samih, građana ove zemlje.

Jadni li smo mi, tko nas to vodi i kuda.

Offline Točkica

• Iskusni član
« Odgovori #4 : Rujan 12, 2009, 02:43:30 poslijepodne »

Plemenita i Rožica, stanite na loptu i čuvajte živce.  
Oprostit ćete, ali jako mi je smiješno kad vidim kako se pjenite i živcirate zbog ovoga sa Slovencima, a da zapravo nemate pojma što se doista u tim odnosima događa i tko tu igra kakvu igru.

Nemojte sebi dozvoliti da se živcirate zbog ovoga, jer javnost zapravo ne zna stvarne dimenzije ovoga slučaja, ne znamo tko drži kakve karte u rukama i što su stvarni razlozi ove hrvatsko-slovenske svađe. Nikada i nećemo saznati što su pravi uzroci sukoba.

I ovdje, kao i mnogo puta do sada, sve ono što pročitate u medijima samo je mali djelić istine, značajno pročišćen i prilagođen ušima nas malih ljudi. A ni mediji ne znaju sve, i oni barataju samo sa djelićima stvarnog stanja i istine, ali sasvim dovoljno da sebi daju za pravo da tim činjenicama manipuliraju i utječu na mišljenje i stavove većeg dijela javnosti, koje će onda netko sutra okrenuti u svoju korist. Kako vam nije jasno da nam to rade ne samo zadnjih 19 godina (u tom periodu vrlo naglašeno!) već i mnogo duže, unazad 60 godina, pa i otkad je svijeta i vijeka?

Pravu igru vode utjecajni ljudi, političari i diplomate, ljudi koji rade u tišini izvan pogleda javnosti i daleko od naših ušiju i očliju. I oni će istinu prilagoditi sebi i svojim interesima, puštajući nas male, obične ljude, a dobrim dijelom i medije, da se glođemo oko sitnih košćica koje su nam spretno doturili, držeći nas u uvjerenju kako smo ih mi sami iskopali. A ta priča o ustupanju ili neustupanju teritorija i tko je što kome i što dužan upravo su takve košćice.

Najte im dozvoliti da vam okreću glavu (i mozak!) onako kako oni hoće.  

Offline Rožica-ljutibijes

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #5 : Rujan 12, 2009, 05:49:20 poslijepodne »

Plemenita i Rožica, stanite na loptu i čuvajte živce. 
Oprostit ćete, ali jako mi je smiješno kad vidim kako se pjenite i živcirate zbog ovoga sa Slovencima, a da zapravo nemate pojma što se doista u tim odnosima događa i tko tu igra kakvu igru.

Nemojte sebi dozvoliti da se živcirate zbog ovoga, jer javnost zapravo ne zna stvarne dimenzije ovoga slučaja, ne znamo tko drži kakve karte u rukama i što su stvarni razlozi ove hrvatsko-slovenske svađe. Nikada i nećemo saznati što su pravi uzroci sukoba.
....

Najte im dozvoliti da vam okreću glavu (i mozak!) onako kako oni hoće

Ma znam da imate pravo Točkica. Vaše promišljanje je ispravno i točno, ali znate kad vam um ne može prihvatiti činjenicu o trgovanju bilo jednim centimetrom ove "lijepe  naše", pa makar to bio centimetar mora.

Zapravo, uopće ne shvaćam, kako ovakva zemlja kakva jesmo, neuređena, korumpirana, devastirana u svakom pogledu, može ulaziti u bilo kakve integracije i tko će to nas držati  i uređivati, obzirom na mentalni sklop onih koji nam čine sve što čine. Ne mogu razumjeti da netko nešto čini radi "nekih tamo nečijih interesa", a ne za interes svoje rodbine, susjeda, prijatelja, kolega, sumještana, sugrađana, pa znači svih žitelja ove male lijepe, drage zemljice.

Kako se ne bih pjenila? Al dobro, imate vi Točkica pravo, pjenila se - ne pjenila, dođe na isto, biti će kako oni hoće, tko mene/nas što pita.

ps. Ajjaajajaja, kako mi fale smajlići. Nešto ćemo trebati iskemijati.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #6 : Rujan 12, 2009, 08:31:47 poslijepodne »
U biti, koja je stvarna verzija cijelih događanja???

Tko kome što daje i obećava da je postignut dogovor??
Koji su prihvaćeni uvjeti na obje strane?
Što Hrvatska daje???
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Goričanka

• Veteran
« Odgovori #7 : Rujan 12, 2009, 09:03:02 poslijepodne »
Ja čitam te novinske članke na temu i ništa ne razumijem  ???
Jesam li stvarno glupa ili netko želi da se osjećam glupa, ne mogu prosuditi  :-\
Bit će da je to ta vrhunska politika koju razmije samo šačica izabranih  ::)

Moj odgovor na pitanje iz ankete je : nemam pojma.

Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #8 : Rujan 12, 2009, 09:22:01 poslijepodne »
Mislim da nije,a kad ta "kvaka" bude poznata bojim se da će sve biti kasno !!

Ljut kao turopoljski luk , ali nema koristi na žalost.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #9 : Rujan 12, 2009, 09:43:46 poslijepodne »

Plemenita ............

Pa upravo u početnom postu pitam isto što i kasnije Sledge.
Ne živciram se (još), ali zato jer ništa ne razumijem.

Ja stvarno ne razumijem na čemu čestitke bilo kojoj strani, a još manje razumijem što smo dobili i bez čega smo ostali?

Pitam se i tko od ovih nabrojanih političara laže.
Ne mogu prosuditi, zato vas i pitam, jer kak je Goričanka napisala, ništa ne kužim uz sve kaj sam pročitala.

kekec

• Gost
« Odgovori #10 : Rujan 12, 2009, 10:50:40 poslijepodne »
... a da ja ponovim kaj sam jučer napisal ? a kaj je to Jaca dala Pahoru ... ? Ako konkretno napiše, kaj mislim ... odmah se plemenitašica pobuni, ako ne napišem link sa kojeg sam skinuo komentar, opet se pobuni ... fakat je osjetljiva ... a nisam niš napisal protiv nje ...

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #11 : Rujan 12, 2009, 11:06:37 poslijepodne »
... a da ja ponovim kaj sam jučer napisal ? a kaj je to Jaca dala Pahoru ... ? Ako konkretno napiše, kaj mislim ... odmah se plemenitašica pobuni, ako ne napišem link sa kojeg sam skinuo komentar, opet se pobuni ... fakat je osjetljiva ......

Kad ste pročitali da se bunim na argumentirani stav?
Link - naravno, napisala sam.
Ništa nije zlonamjerno, bez obzira kako vi to doživljavate.
Očito da se vama ne smije ukazati na vašu pogrešku.

a nisam niš napisal protiv nje ...

Napisali ste degutantan komentar i to sam vam i napisala.
Ne volim žene, ali još manje volim kad ih se degradira, omalovažava i trpa u onaj "dobropoznati muški koš".

kekec

• Gost
« Odgovori #12 : Rujan 12, 2009, 11:18:02 poslijepodne »
... nisam ni sumnjal ... dežurni žandar je tu ......

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #13 : Rujan 12, 2009, 11:30:30 poslijepodne »
... nisam ni sumnjal ... dežurni žandar je tu ......

Kekec - javno i glasno: ostavite me na miru.
Niste mi dorasli, ne mogu vam pomoći.
Smirite rečenice, naročito kad je riječ o off-u i to u temi koja je meni izrazito važna.
Argumenti i objašnjenja, vlastiti komentari i možemo si pisati do preksutra, ali ovo kaj radite ne vodi dobrome.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #14 : Rujan 13, 2009, 12:01:01 prijepodne »
Napisali ste degutantan komentar i to sam vam i napisala.
Ne volim žene, ali još manje volim kad ih se degradira, omalovažava i trpa u onaj "dobropoznati muški koš".

Znači, ne voliš isti onaj princip ocjenjivanja žena od strane muškaraca - a po kojemu ti ocjenjuješ muškarce?

Kakav je to "dobropoznati muški koš" ??  :-\ :-\ :-\  Kak ja ne znam za njega?

BTW, ja nisam pročitao nikakav degutantan komentar, bilo je lagano zajebavanje sa potkom da li je Premijerka dala Pahoru da ga smekša, što ne kužim u čemu je degutantnost... zajebancije na tz temu postoje svugdje oko nas, no ovdje je zabranjeno... kaj god!! Možda je prije dvoličnost u svjetonazoru, glumatanje časne sestre usred kupleraja, ali to je neka druga tema... glede toga, jesi li se zapitala da li je i ta nekakva feministička i emancipirajuća komponenta nešto dobro, lijepo i pametno? Jer tako ekstremno branjenje nepostojećeg problema je isto bezveze...

Nismo isti, ne možemo biti isti, i nikada nećemo biti isti. I sve što te je netko uvjeravao na tu temu da može - lagao te je. No to treba prihvatiti i shvatiti. I tako i treba biti. Svaka strana ima svoje pluseve i munuse, i tako se odlično nadopunjuju. A inzistiranje na nekakvoj nemogućoj jednakosti i gdje treba i gdje ne treba je - kontraproduktivno. I loše zvuči, baš kao i ta optužba za degutantnost...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”