Autor Tema: TeKom i bogataška sela  (Posjeta: 21652 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

shaka zulu

• Gost
TeKom i bogataška sela
« : Listopad 11, 2010, 09:14:32 poslijepodne »
ADSL - otvoreno pismo T-Comu
10.10.2010.
Poštovani

Moje Ime je Darko Vugrinović. Živim u selu Ruča u opčini Orle, Velika Gorica.
Zadnjih 9 godina bezuspješno pokušavam dobiti ADSL priključak. Sve što sam uspio dobiti od T-coma je “default” odgovor da “trenutno” nema tehničkih mogućnosti. Pa koliko dugo traje taj trenutak i što to u stvari znači? U ovoj agoniji nisam sam. Osamdesetak obitelji iz okolnih mjesta, svi vezani na centralu Orle, nalaze se u istoj poziciji. Dva puta smo već pisali molbu i peticiju da nam se proširi kapacitet centrale. Nikakav službeni odgovor nismo dobili. Nažalost nismo dobili niti neslužbeni odgovor. Jedini odgovor do kojeg smo uspjeli doći je taj da T-com nema u evidenciji nikakvu peticiju. Sada ponovo, po treći put, skupljamo molbe i potpise za uključenje usluge. Moram priznati da nismo baš optimistični. Očito nikome ovo područje nije bitno. Nažalost ne živimo u bogataškom kraju pa nikome nismo bitni. Da živimo u Kravarskom, Pokupskom ili nekom drugom bogataškom mjestu već bi imali svu infrastrukturu. Inaće, Kravarsko je jednako udaljeno od Velike Gorice kao i opčina Orle i oni normalno imaju i MAX ADSL i MAX TV. Jedina razlika između Kravarskog i Ruče je u tome što je Kravarsko bogataško selo a Ruča zemljoradničko. Zar smo mi koji imamo manje novaca građani drugog reda? Ili možda trećeg, prema načinu na koji se T-com odnosi prema nama. Sjetite se samo da smo kompletnu infrastrukturu mi platili. Krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća godinu dana smo odvajali od svojih primanja da bi se izgradila centrala u Velikoj Gorici.
Na sastanku mjesnog odbora dogovorili smo se da je ovo sada zadnji pokušaj i ukoliko se T-com ponovo ogluši na naše molbe, kolektivno svi prelazimo na drugog operatera i pružatelja usluge fiksne telefonije.
Nadam se da ćemo ovaj put ipak ostvariti nekakvu komunikaciju i izbjeći ovu drastičnu mjeru te napokon ostvariti naše ustavom zajamčeno pravo .

Ispred korisnika usluga T-coma opčine Orle
Darko Vugrinović

099/6780062
01/6252045
darko_vugrinovic@net.hr

Pošalji prilog |  Ispis priloga | 81 čitanja
2 komentara na: ADSL – otvoreno pismo T-Comu

nena
11.10.2010. I 08:59
Poštovani g. Vugrinović,

isti problem imamo i mi u Gradićima i Petrovini koji smo
puno bliže centrali i centru Velike Gorice, a također smo
kao i vi već trideset godina korisnici usluga fiksne T-com
usluge. Također smo i te kako skupo platili izgradnju
infrastrukture koju sad nemamo pravo koristiti kao drugi, jer kao nema dovoljno zainteresiranih za ADSL. Ponašanje T-coma je sramotno te mislim da bi se i drugi mjesni odbori trebali organizirati i potražiti druge operatere.
Lijepi pozdrav,
Nena

Tina
11.10.2010. I 09:43
Slažem se i podržavam inicijativu za peticiju i za promjenu operatera.
Smatram da je to stvarno veliki problem, naročito za mlade ljude koji sve za fakultete i
za škole moraju rješavati na internetu, a nemaju normalni pristup te time i
nisu ravnopravni s ostalim mladim ljudima npr. u Zagrebu koji onda sva prava
ostvaruju prije , lakše i više nego mi.
http://www.gorica.hr/2010/10/adsl-otvoreno-pismo-t-comu/

Ak je Kravarska i Pokosko bogataško selo onda je Dubranec metropola jel imaju i ADSL i Max-nekitamkajtigajaznam.

Offline Vegi

• Iskusni član
Odg: TeKom i bogataška sela
« Odgovori #1 : Listopad 11, 2010, 11:45:25 poslijepodne »
Citat: kuntakinte link=topic=1389.msg23262#msg23262
Na sastanku mjesnog odbora dogovorili smo se da je ovo sada zadnji pokušaj i ukoliko se T-com ponovo ogluši na naše molbe, kolektivno svi prelazimo na drugog operatera i pružatelja usluge fiksne telefonije.

Ni mi ovo jasno. ..pa ak vam neki drugi operater može pružiti željene usluge , čudim se zakaj ste se  po defaultu nasili na taj  t-com...mada , iskustvo me uči, bez t-coma tam di je infrastruktura v riti, a to je većinom v svim ovim njima neprofitnim mestima, nema ni drugih operatera , nažalost svih nas kaj smo priključke i tu hebenu infrastrukturu plačali u hiljadama ondašnjih dojč marki.

Kak god bilo nek vam je sa srećom u vašim pokušajima.
« Zadnja izmjena: Listopad 12, 2010, 02:20:38 poslijepodne Sledgehammer »

Offline ivana_vg

• Iskusni član
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2 : Listopad 12, 2010, 02:30:33 prijepodne »
Citat: kuntakinte link=topic=1389.msg23262#msg23262
Na sastanku mjesnog odbora dogovorili smo se da je ovo sada zadnji pokušaj i ukoliko se T-com ponovo ogluši na naše molbe, [b
kolektivno svi prelazimo na drugog operatera i pružatelja usluge fiksne telefonije[/b].

Ni mi ovo jasno. ..pa ak vam neki drugi operater može pružiti željene usluge , čudim se zakaj ste se  po defaultu nasili na taj  t-com...mada , iskustvo me uči, bez t-coma tam di je infrastruktura v riti, a to je većinom v svim ovim njima neprofitnim mestima, nema ni drugih operatera , nažalost svih nas kaj smo priključke i tu hebenu infrastrukturu plačali u hiljadama ondašnjih dojč marki.

Kak god bilo nek vam je sa srećom u vašim pokušajima.
Drugi operateri ti nemogu dati ni adsl niti internet tv,ako  T-com  nema tehničkih mogućnosti. T-com daje mrežnu infrastrukturu   svima drugim operaterima, jer drugi operateri nemaju svoju infrastrukturu.
A tako i tako u selima u okolici Velike Gorice  je mogućnost samo za T-com, i ako oni nećeju,nemaju plan proširivati centrale  onda nemaš nekog rješenja.

U istoj situaciji kao ovi ljudi sam se bila i ja našla. Kada je izašao adsl  prije nekih 6-7 godina, dobila sam ga bez problema i imalo nas je samo  2 adsl u čitavom selu.
To sam bila odjavila jer mi nešto nije bilo valjalo. 
I  prošle godine sam ga ponovo htjela  uvesti  jer mi je trebalo za faks, i  odjednom na mom broju nije bilo tehničkih mogućnosti.  Lijepo su svi  nabavili adsl u mom mjestu i  ovima se više nije dalo proširivati centralu.
I tak sam stalno zvala T-com, i ništa, nema mogućnosti.   Dok svi oko mene dobili bez problema. Nije mi bila baš jasna  ta logika kojom se dobiva adsl.
I u trenutku kad sam najmanje očekivala  ,mislim da je bilo skoro godinu dana čekanja, ja dobijem adsl.  I sve super radi.
Čak su me neki dan zvali jeli hoću  Max tv....tak da.....oni rade što hoće i kako hoće, tu mi obični ljudi ne možemo ništa.
« Zadnja izmjena: Listopad 12, 2010, 02:36:21 prijepodne ivana_vg »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #3 : Listopad 12, 2010, 11:41:33 prijepodne »
jel se mora privatno povući neka optika po selu i imati selski internet?

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #4 : Listopad 12, 2010, 12:28:03 poslijepodne »
Mislim da to nije moguće!?
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Bilaj

• Gost
« Odgovori #5 : Listopad 12, 2010, 01:22:18 poslijepodne »
zakaj?

Offline Ego

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #6 : Listopad 12, 2010, 02:30:03 poslijepodne »

Nemoguće. Ne možeš po javnoj površini ti solo nešto raskopavati. Tužna je stvarnost da T-com ima monopol nad infrastrukturom i svi drugi mogu samo kupovati ono što im se u t-comu smiluju prodati.
« Zadnja izmjena: Listopad 12, 2010, 02:35:16 poslijepodne Ego »

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #7 : Listopad 12, 2010, 03:31:28 poslijepodne »

Nemoguće. Ne možeš po javnoj površini ti solo nešto raskopavati. Tužna je stvarnost da T-com ima monopol nad infrastrukturom i svi drugi mogu samo kupovati ono što im se u t-comu smiluju prodati.

Kak može B-net po Gorici kopati kako gdje stigne i kopao je do sada, te prodavao svoje usluge a da Grad nije dobio ni kunice za to?
Tužna je stvarnost da imamo Vlade RH koje ni u jednom trenutku nisu zaštitile Hrvatsku i hrvatske građane, pogodujući HT i T-comu.

Offline ivana_vg

• Iskusni član
« Odgovori #8 : Listopad 12, 2010, 05:30:18 poslijepodne »
A nitko ne komentira   "Siđite s krovova, postanite dio digitalnog doba" ?????
mislim da je to veći problem od   t-com adsl-a.
Tek sada kako je izašao za dig.signal se mora  ići na krovove postavljati antenu i mučiti se, jer  ak ne gleda  na  Sljeme, ne hvata.

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #9 : Listopad 12, 2010, 06:01:36 poslijepodne »
Veli rođo da mu je slika gorja nek prije a ima dalinski više.Teri još kesni z reakcijum,pak malo-malo završi v ...

Offline Ego

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #10 : Listopad 13, 2010, 12:18:38 prijepodne »

Kak može B-net po Gorici kopati kako gdje stigne i kopao je do sada, te prodavao svoje usluge a da Grad nije dobio ni kunice za to?
Tužna je stvarnost da imamo Vlade RH koje ni u jednom trenutku nisu zaštitile Hrvatsku i hrvatske građane, pogodujući HT i T-comu.

Pa... ako osnuješ firmu, ishodiš sve potrebne dozvole i dobiješ koncesiju, onda možeš. Naravno, jeftinije ti je preseliti u neku drugu državu :)

Ali da, tužna je istina da živimo u državi koja radi u korist stranog monopolista a na štetu svojih građana.

Offline Jebedo

• Ja samo gledam
  • *
« Odgovori #11 : Listopad 13, 2010, 12:29:53 prijepodne »
Zalosna istina, probajte si kod nekoga tko u nekom okolnom selu ima adsl dogovoriti da uzme jos jednu liniju i da ju svi skupa placate te zatim da napravite jednu veliku Wireless mrezu i onda se svi gore spojite ali to ce vam raditi znatno sporije ali ipak radit ce, izgleda da je to jedina opcija ako nitko u selu nemoze dobiti adsl paket wifi antene na krof i onda spajanja :)

Offline ivana_vg

• Iskusni član
« Odgovori #12 : Listopad 13, 2010, 03:00:30 poslijepodne »
Veli rođo da mu je slika gorja nek prije a ima dalinski više.Teri još kesni z reakcijum,pak malo-malo završi v ...

Meni je  savršena slika,jer točno gledam na  Sljeme.  Ali sam se namučila s antenom da nađem savršenu lokaciju na kući. A  susjedi okolo mene ni nemaju dig.signal, ne hvata jer im smeta nečija kuća i slično. Ili su stalno smetnje i kockice.  Ma koma.
Uglavnom netko je dobro zaradio na tome,a  nek se jadni ljudi muče da nađu  signal.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #13 : Listopad 13, 2010, 03:25:48 poslijepodne »

.....a  nek se jadni ljudi muče da nađu  signal.

Važno je da uredno platite pretplatu. ;D

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #14 : Listopad 13, 2010, 04:32:16 poslijepodne »
Svojedobno sam pisao o svojoj bivšoj sitruaciji u Buševcu; bili smo u kući na kraju jedne slijepe ulice u samom centru Buševca, dugoj 160 metara. Svi susjedi uokolo imali su i ADSL, i flat arte, i MaxTV, i sve kaj su htjeli - mi nismo mogli dobiti ništa osim klasične telefonske linije... u ulici je pet kuća, svaka bi uzela sve što se nudi (flatrate ADSL, MaxTV), no javili su nam istu šprancu - nema tehničkih uvjeta, jer vele da bi na tu uličicu trebalo povlačiti cijelu "infrastrukturu", mada ne znam koju, jer nismo tražili optičke kablove, ništa što susjed preko plota, koji ima ulaz iz druge ulice, nije imao...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”