ADSL - otvoreno pismo T-Comu 10.10.2010.
Poštovani
Moje Ime je Darko Vugrinović. Živim u selu Ruča u opčini Orle, Velika Gorica.
Zadnjih 9 godina bezuspješno pokušavam dobiti ADSL priključak. Sve što sam uspio dobiti od T-coma je “default” odgovor da “trenutno” nema tehničkih mogućnosti. Pa koliko dugo traje taj trenutak i što to u stvari znači? U ovoj agoniji nisam sam. Osamdesetak obitelji iz okolnih mjesta, svi vezani na centralu Orle, nalaze se u istoj poziciji. Dva puta smo već pisali molbu i peticiju da nam se proširi kapacitet centrale. Nikakav službeni odgovor nismo dobili. Nažalost nismo dobili niti neslužbeni odgovor. Jedini odgovor do kojeg smo uspjeli doći je taj da T-com nema u evidenciji nikakvu peticiju. Sada ponovo, po treći put, skupljamo molbe i potpise za uključenje usluge. Moram priznati da nismo baš optimistični. Očito nikome ovo područje nije bitno. Nažalost ne živimo u bogataškom kraju pa nikome nismo bitni. Da živimo u Kravarskom, Pokupskom ili nekom drugom bogataškom mjestu već bi imali svu infrastrukturu. Inaće, Kravarsko je jednako udaljeno od Velike Gorice kao i opčina Orle i oni normalno imaju i MAX ADSL i MAX TV. Jedina razlika između Kravarskog i Ruče je u tome što je Kravarsko bogataško selo a Ruča zemljoradničko. Zar smo mi koji imamo manje novaca građani drugog reda? Ili možda trećeg, prema načinu na koji se T-com odnosi prema nama. Sjetite se samo da smo kompletnu infrastrukturu mi platili. Krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća godinu dana smo odvajali od svojih primanja da bi se izgradila centrala u Velikoj Gorici.
Na sastanku mjesnog odbora dogovorili smo se da je ovo sada zadnji pokušaj i ukoliko se T-com ponovo ogluši na naše molbe, kolektivno svi prelazimo na drugog operatera i pružatelja usluge fiksne telefonije.
Nadam se da ćemo ovaj put ipak ostvariti nekakvu komunikaciju i izbjeći ovu drastičnu mjeru te napokon ostvariti naše ustavom zajamčeno pravo .
Ispred korisnika usluga T-coma opčine Orle
Darko Vugrinović
099/6780062
01/6252045
darko_vugrinovic@net.hr
Pošalji prilog | Ispis priloga | 81 čitanja
2 komentara na: ADSL – otvoreno pismo T-Comu
nena
11.10.2010. I 08:59
Poštovani g. Vugrinović,
isti problem imamo i mi u Gradićima i Petrovini koji smo
puno bliže centrali i centru Velike Gorice, a također smo
kao i vi već trideset godina korisnici usluga fiksne T-com
usluge. Također smo i te kako skupo platili izgradnju
infrastrukture koju sad nemamo pravo koristiti kao drugi, jer kao nema dovoljno zainteresiranih za ADSL. Ponašanje T-coma je sramotno te mislim da bi se i drugi mjesni odbori trebali organizirati i potražiti druge operatere.
Lijepi pozdrav,
Nena
Tina
11.10.2010. I 09:43
Slažem se i podržavam inicijativu za peticiju i za promjenu operatera.
Smatram da je to stvarno veliki problem, naročito za mlade ljude koji sve za fakultete i
za škole moraju rješavati na internetu, a nemaju normalni pristup te time i
nisu ravnopravni s ostalim mladim ljudima npr. u Zagrebu koji onda sva prava
ostvaruju prije , lakše i više nego mi.
http://www.gorica.hr/2010/10/adsl-otvoreno-pismo-t-comu/Ak je Kravarska i Pokosko bogataško selo onda je Dubranec metropola jel imaju i ADSL i Max-nekitamkajtigajaznam.