Autor Tema: HAPŠENJA PO KATOLIČKOM KALENDARU  (Posjeta: 17809 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
HAPŠENJA PO KATOLIČKOM KALENDARU
« : Kolovoz 11, 2010, 11:21:14 prijepodne »

UHIĆENJE Nevenke Jurak, pred katolički blagdan Velike Gospe stvorio je respektabilan niz uhićenja "kapitalaca" od strane MUP  i Uskoka pred velike katoličke praznike odnosno pred vjerske svetkovine.

> Policija radi prema katoličkom kalendaru: Tko će biti uhićen pred Veliku Gospu?

Podsjetimo, pred katolički praznik Svih svetih uhićeni su čelnici Hrvatskih autocesta i to predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo, kao i Goran Legac, Mario Lovrinčević te Željko Kandžija. Oko Božića slijedilo je uhićenje čelnika Hrvatske poštanske banke Josipa Protege u akciji zvučnog naziva Bankomat.

Pred Uskrs pao je "kapitalac", bivši potpredsjednik Damir Polančec i njegovi ortaci u aferi Spice, dok su svega par dana prije Tijelova uhićeni bračni par Zdravko i Višnja Pevec. Ivan Mravak i njegova družina iz HEP-a pali su na Svetog Duju koji je u Splitu neradni dan.

Budući da je uhićenje Jurakove uslijedilo ipak pet dana prije Velike Gospe, možda nas MUP i Uskok do nedjelje ipak usreće još jednim "kapitalcem"...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/policija-opet-uhicuje-po-katolickom-kalendaru-/506321.aspx
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Bilaj

• Gost
Odg: HAPŠENJA PO KATOLIČKOM KALENDARU
« Odgovori #1 : Kolovoz 11, 2010, 11:39:17 prijepodne »
> Policija radi prema katoličkom kalendaru: Tko će biti uhićen pred Veliku Gospu?

Joj taj index mi se zgadio.
Stalno nekaj ima protiv crkve. U katoličkom kalendaru svako malo je neki blagdan. Kakve veze ima policija sa svetcima
Ali ne index cijelo vrijeme treba napadati crkvu...

amarkulin

• Gost
« Odgovori #2 : Kolovoz 11, 2010, 11:39:54 prijepodne »
Nema tu niš čudno. Odnekad su se berbe i žetve planirale po katoličkom kalendaru...  :)
Gdje tu vidiš napad na crkvu?

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #3 : Kolovoz 11, 2010, 11:49:58 prijepodne »

Joj taj index mi se zgadio.
Stalno nekaj ima protiv crkve. U katoličkom kalendaru svako malo je neki blagdan. Kakve veze ima policija sa svetcima
Ali ne index cijelo vrijeme treba napadati crkvu...

... Koliko stignem pratiti index, napadali su crkvu u više navrata, nabrojit ću samo neke:

- pedofilija u crkvi (za to si valjda čuo ...)

- povezivanje sa ustaštvom (služenje mise za Pavelića, Thompsonovi koncerti ...)

- miješanje u sve stvari koje ih se tiču i ne tiču (pobačaji, vođenje države ...)

... i na kraju jedno lokalno pitanje ... za koji dan, ali u svakom slučaju prije Velike Gospe, kako kažu, otvorit će se istočna obilaznica grada Gorice ... misliš da od toga ovi koji su na vlasti neće praviti reklamu, isto kao i sa hapšenjima ?
« Zadnja izmjena: Kolovoz 11, 2010, 11:54:18 prijepodne koko-vg »
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #4 : Kolovoz 11, 2010, 02:05:16 poslijepodne »
... Koliko stignem pratiti index, napadali su crkvu u više navrata, nabrojit ću samo neke:
- pedofilija u crkvi (za to si valjda čuo ...)

To je jedina ozbiljna stvar za koju se s pravom crkva u svijetu može prozivati.

Citat:
- povezivanje sa ustaštvom (služenje mise za Pavelića, Thompsonovi koncerti ...)

Zar se ne bi moralo moliti za sve griješnike. Ak nisi znao moli se za griješnike ili ti stvarno misliš da Pavelić nije griješnik.
A kakve veze ima crkva sa Thompsovnoim koncertima.

Citat:
- miješanje u sve stvari koje ih se tiču i ne tiču (pobačaji, vođenje države ...)

Misliš pitanja kao dali je ubojstvo nerođenog djeteta ubojstvo.
Ili javno prozivanje još davne 98 zbog privatizacijskig grijeha vlasti - sintagma grijesi struktura je prvi u uporabu upravo crkva.

Citat:
... i na kraju jedno lokalno pitanje ... za koji dan, ali u svakom slučaju prije Velike Gospe, kako kažu, otvorit će se istočna obilaznica grada Gorice ... misliš da od toga ovi koji su na vlasti neće praviti reklamu, isto kao i sa hapšenjima ?

I eto opet ista stvar. Kakve veze ima Velika Meša sa obilaznicom.
To je očito samo poznato onima koji opet nekaj imaju protiv Velike Meše.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #5 : Kolovoz 11, 2010, 03:16:13 poslijepodne »
Bilaj,   o Paveliću se već poprilično toga napisalo da nemam namjeru dalje pisati, a dominikanac Lasić svake godine služi misu za Pavelića a usput u crkvi prodaje "prigodne kalendare" sa slikama Jure Francetića i Rafaela Bobana ... Thompson na svojim koncertima pjeva o Jasenovcu i Staroj Gradiški, pozdravlja ustaškim pozdravom, a kasnije posjećuje Papu, crkva "se nebi štela miješati " na njegovo koketiranje sa ustaštvom.  Kam bi došli kad bi služili mise za sve takve "griješnike" ?

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/4213/U-Zagrebu-odrzana-misa-za-Antu-Pavelica.html

... što ti misliš o umjetnoj oplodnji ? kakve to veze ima s crkvom ?

... što misliš o propagiranju HDZ-a za vrijeme služenja misa ?  kakve to veze ima s crkvom ?

... a velika meša je velika prilika za reklamu ZNA SE za koga ...  konkretno mislim na obilaznicu, jer se u gradu, ruku na srce, nemaju čime pohvaliti da su napravili protekle godine, osim minusa u blagajni ...
« Zadnja izmjena: Kolovoz 11, 2010, 03:17:45 poslijepodne koko-vg »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #6 : Kolovoz 11, 2010, 03:19:22 poslijepodne »
... a velika meša je velika prilika za reklamu ZNA SE za koga ...  konkretno mislim na obilaznicu, jer se u gradu, ruku na srce, nemaju čime pohvaliti da su napravili protekle godine, osim minusa u blagajni ...

Krenimo od kraja.
Kakve veze ima Velika Meša sa obilaznicom. Očito samo u nekim glavama su Velika Meša i obilaznica poveznane.

A da kreneš od početka jesi li vidio u članku što su službeno crkvi i biskupi rekli za konkretno djelovanje navedenog dominikanca. To nisi ni vidio ni pročitao. Ili imaš selektivno čitanje...

A kaj sada skačeš sa teme na temu. Prvo si govorio o pobačajima pa si sada knenuo na umjetnu oplodnju. Kaj ti više tema pobačaja i mješanja crkve u pobačaj ne odgovara.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 11, 2010, 03:28:00 poslijepodne Bilaj »

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #7 : Kolovoz 11, 2010, 05:02:27 poslijepodne »
... tako je, u nečijim su glavama (ZNA SE čijim), obilaznica i blagdan Velike Gospe povezani. Točka.
... a onaj link je samo jedan primjer o služenju misa za Pavelića. Ima takvih primjera puno
... a što se tiče pobačaja i umjetne oplodnje, nek o tome govori struka ... a popovi (ne svi) nek paze da njihove priležnice ne završe na pobačaju. ponavljam, petljaju se tam gdje treba i ne treba.
... Smeta me što imaju dvostruka mjerila ... ne odnose se isto prema svima ... netko se može vjenčati i usred korizme, djevojka može biti trudna, ali pop neće reči ni riječi jer je tatek veliki financijer ...

... ali zaboravi .... a ti si se baš nabrusio na temu koju je započeo Index i to te strašno smeta .... i zaisli, baš pred Veliku Gospu ....  da ni to možda kakva urota ???

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #8 : Kolovoz 11, 2010, 09:26:54 poslijepodne »
Mene ipak više od hapšenja zanima kako su se ti slučajevi rešili.Jel do ostal vu bajbukane ili je pojel Vuk magarca? 

Kuliko joa vidim oni samo hapsiju,a potle si domom otidu.

Penez ni, a mi se moramu namiriti.
Ak sem dobro prečitaj  cajtunge neki doan,HŽ je fur vu gubitku,ali saki pe f penziju z lepum otpremninum,onaj teri more iti,a meni  i drugima kaj još moraju delati, friška figa! Oni su još nagrajeni,dok sem joa kožnjen!?
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #9 : Kolovoz 11, 2010, 09:56:55 poslijepodne »
... ovi u Indexu su dobro napisali .... to su samo reklamna hapšenja ....

Bilaj

• Gost
« Odgovori #10 : Kolovoz 12, 2010, 09:50:02 prijepodne »
... tako je, u nečijim su glavama (ZNA SE čijim), obilaznica i blagdan Velike Gospe povezani. Točka.

To smo utvrdili. Samo u tvojoj glavi.

Citat:
... a što se tiče pobačaja i umjetne oplodnje, nek o tome govori struka

Znači nek struka kaže dali je nerođeno djete živo ili ne. Baš me zanima koja to struka može reći.
Svi ostali znaju da znanost samo nalazi načine kako nešto napraviti a svi ljudi odlučuju dali je to dobro i moralno ili nije.

Citat:
... a popovi (ne svi) nek paze da njihove priležnice ne završe na pobačaju. ponavljam, petljaju se tam gdje treba i ne treba.

Jednako onda kada generalno optužuješ bez konkretnih imena nek te ja generalno optužim "... pazi da sutra nekog ne ubiješ na cesti i ne postaneš ubojica."

Citat:
.... a ti si se baš nabrusio na temu koju je započeo Index i to te strašno smeta .... i zaisli, baš pred Veliku Gospu ....  da ni to možda kakva urota ???

Da smeta me svaki put kada se crkvu otužuje ili povezuje za nešto što nema ama baš nikakve veze. Nema nikakve veze: crkveni blagdani i policijska uhičenja.

A i smeta me svako pojavljivanje natipsa o crkvi u index-u jer ja nisam ama baš nikada, ikada vidio da su išta pozitivno napisali o istoj. Npr. za vrijeme zadnjih predsjedničkih izbora bilo je puno natpisa u index-u o bandićevoj posjeti poplavljenim područjima i da daje zagrebačke novce za pomoć tim kučanstvima. A istovremeno nitko se nije sjetio napisati da je crkva odnosno caritas cijelo vrijeme prevozio hranu do odsječenih područja. I to je nešto što je van "nadležnosti" crkve.
I to je licemjerje jer namjerno takve stvari prešučuju a svakakav prljavi veš se namjerno pripisuje.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #11 : Kolovoz 12, 2010, 02:04:25 poslijepodne »
Bilaj, ja ne ližem popovima pete, kao prvo, a kao drugo, očito je bunika dobro rodila, a kao treće, veli moj prijatelj svečenik: "ako svečenik završi u krevetu sa ženom, to nije grijeh .... samo ljudska slabost ... "

kakva ubojstva na cesti spominješ ???  ... rekli bi, kakve šerpe, kakvi bakrači ??? fakat bunika radi  .....

daj se skuliraj i ako ti nekaj ne paše u pisanju Indexa, onda se obrati njima ... kucaš na kriva vrata ...

Bilaj

• Gost
« Odgovori #12 : Kolovoz 12, 2010, 03:04:13 poslijepodne »
Bilaj, ja ne ližem popovima pete, kao prvo, a kao drugo, očito je bunika dobro rodila, a kao treće, veli moj prijatelj svečenik: "ako svečenik završi u krevetu sa ženom, to nije grijeh .... samo ljudska slabost ... "

kakva ubojstva na cesti spominješ ???  ... rekli bi, kakve šerpe, kakvi bakrači ??? fakat bunika radi  .....

daj se skuliraj i ako ti nekaj ne paše u pisanju Indexa, onda se obrati njima ... kucaš na kriva vrata ...

Eto opet kao "prijatelj". Koji konkretno "prijatelj" kaže tako.

Opet od tebe ništa konkretno. Baš tak i ja mogu reći opčenito. Bez konkretnog se nemre nikaj pričati. A tak se nemre raspravljati.

Bez konkretnih stvari se može jednako nagađati kao što i ja mogu tebi reči da " ... paziš kak voziš da ne napraviš sudar i nekog ubiješ."

Stoga ako konkretno želiš raspraviti objasni to kakve veze ima obilaznica i Velika Meša koju si ti spomenuo.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #13 : Kolovoz 12, 2010, 04:00:33 poslijepodne »
Bilaj, preveč si se uzbudil, daj pazi na s tlak ... previše sve uzimaš k srcu ... da ti ne naškodi .....
« Zadnja izmjena: Kolovoz 12, 2010, 04:02:40 poslijepodne koko-vg »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #14 : Kolovoz 12, 2010, 04:09:59 poslijepodne »
Uvijek me glupost i zlonamjernost razjadi.

Rađe bi da imamo normalan forum a ne da se politički etiketiraju apsolutno nepovezani događaji. Velika Meša i obilaznica.