Valjda si već shvatio da pojam "građanski neposluh" u praksi ne postoji, baš kao ni "ljudska prava", "demokracija", te slični izumi dokonih teoretičara demokracije, a kojima se željelo nezakonito ponašanje banalizirati, omalovažiti, maltene legalizirati, iako nitko od svih tih "znalaca" ne zna gdje je razlika između nepoštovanja zakonskih odredbi i nekakvog građanskog neposluha.
Građanski neposluh je najčešće akt anarhizma, koji je vrlo usko povezan sa terorom manjine nad većinom (jaka muda je imati 1000 prosvjednika u milijunskom gradu!!), koji se ne žele pomiriti sa legalnom i zakonitom situacijom u nekom segmentu, pa onda takvim prozirnim etiketama tipa "građanski neposluh" žele legalizirati svoje nezakonito ponašanje, a postupanje po zakonu protivno njihovim interesima žele prikazati kao napad na demokraciju.
BTW, kada su novinari obilazili skupine ljudi na tom prosvjedu u Varšavskoj, svaki drugi je rekao i pitao se "da kaj ti kaj sjede po podu, ustvari, hoće?", a mnogi su im išli i objašnjavati da je "prošla baba sa kolačima", jerbo su za svoja htijenja zaksnili, propustili su legalne prilike i termine za negodovanje i žaljenje. No glup narod se uvijek i svugdje bavio posljedicama, a ne uzrocima, jer za rezanje uzroka treba imati muda, koje ta opskurna ekipica - nema.
Najjače mi je kaj mi nekakvi Makedonci tipa Teodor Celakoski, Slovenka tipa Urša Raukar i ina "purgerska ekipa" ide braniti Zagreb od ne znam koga - valjda smo se mi ipak trebali braniti prvo od dolaska tih prepunih vlakova i buseva dotepenaca, a da bi sada oni zastupali ne znam koga i čije interese, za koje isto ne znam - koji su i kakvi su! Rođen sam u Zagrebu (na Martinovki, za koju sigurno nitko od tih veeelikih "Zagrepčana" nije ni čuo!, iako je ista širi centar Zagreba...), moja cijela obitelj i preci isto tako, a sada me nekakvi lezilebaroši i dotepeni jebivjetri uče "kaj to Zagreb je i kaj u njemu vrijedi"... ma dajte, nabijem ih sve na quaaa...
Jedinio pošteno do njih bi bilo da nam vele za koga rade i za čije interese, te tko ih plaća u gubljenju toliko radnih dana...
P.S. Anđelko, pomažu citati, samo ne od nekih teoretičara i drkadžija, te ne onih koji apostrofiraju samo svoj uski interes naspram cijele slike, a koja je neophodna za objektivan nastup... jer sve ono što se tu navodilo nema blage veze sa konkretnim slučajem Varšavske, to su sve samo glasne etikete - jer zakonske podloge ionako nemaju... sve skupa - šaka jada, kojoj treba pokazati što, ustvari, demokracija je. Jer ista je jako daleko do toga čime se busaju ti prosvjednici.