Ti se stalno fokusiraš na ovaj određeni slučaj, a ja ti govorim kako mene u ovom slučaju zanima kako ministar može tvrditi kako nema tolerancije prema građanskom neposluhu kao da je to najgori terorizam.
Ja se fokusiram na činjenice,a ti se stalno fokusiraš na svoje MIŠLJENJE i nekakve osjećaje što bi trebali biti, stalno - pogrešno, kao i 99% prosvjednika - smatraš da imaš pravo i da jesi u pravu glede relativiziranja zakona, kojeg uopće ne poznajete. Što je šteta, jer trošite snagu, energiju, riječi i sve ostalo na uzaludne stvari, umjesto da sami sebi pomognete edukacijom i željom razumijevanja osnovnih demokratskih principa.
Ministar se uopće ne zamara sa građanskim neposluhom i što to uopće je, skupa sa brdom definicija koje o njemu (GN) kolaju. Ministra zanima, kao i sve policijske profesionalce, radi li se i postupa po zakonima ove zemlje ili ne, jer mu je to, kao i ostatku policije, osnovno zanimanje i zadaća, zadana i opisana u člancima 2 i 3 Zakona o policijskim poslovima i ovlastima. KOje preporučam i tebi kao kratko, ali izuzetno poučno štivo.
Ja nisam vidio da se taj "benigni" neposluh tretira kao terorizam (teroriste se ne nosaka po rukama, njih se odnosi u limenim kutijama). Nitko nikoga ne tuče, ne maltretira, ne vrijeđa i ne puca po njemu, tako da ne znam o kakvom se tu odabiru termina i pojmova uopće radi. Jasno mi je samo da je i opet riječ o debelom napuhavanju stvari i najnižoj dramatizaciji bez koje ti prosvjednici ne bi imali apsolutnu nikakvu važnost, ovako je daju sami sebi da baš ne ispadnu zadnji pljugeri.
Ti očito nisi vidio kako se terorizam tretira - jer da jesi, počastio bi policiju za izuzetno, i vrlo popustljivo ponašanje, iako zakon sam propisuje i dozvoljava da stvari budu puno, ali puno gore od bilo čega viđenog i doživljenog tamo... npr, na neodazivanje na zakonite zapovijedi, mogli su raditi i vodeni topovi - barem bi toj ekipi bilo malo svježije toga najtoplijeg dana u godini... ili zadnjih 50 godina, ne sjećam se što je točno Vakula rekao...
Da ponovim, mene ne zanima ovaj slučaj, mene više zanima zašto se građanski neposluh demonizira.
Uopće nije riječ o građanskom neposluhu. Riječ je o nepoštovanju pozitivnih zakonskih normi ove zemlje. A to je daleko da bi bilo isto što i građanski neposluh. Prvo moraš apsolvirati tu razliku, onda možemo pričati dalje. Do tada mi je to gubitak vremena, nešto kao "jebe lud zbunjenog...".
Glede te piste Heathrowa, daj nam opiši konkretnu situaciju - i onda potegni paralelu sa Varšavskom. Ukoliko je budeš uopće mogao povući u bilo kojem smislu.