GRADONAČELNIK DRAŽEN BARIŠIĆ: SVE PO ZAKONU!!! NASTAVAKNa službenim stranicama Grada i u medijima kaže gradonačelnik Dražen Barišić: „Građani su mene izabrali i ja sam Skupština trgovačkih društava!“
Bilo jednom davno, bio jednom jedan kralj, pa kaže: „ L etat c moi!“
Iza Luja XIV, koji je sebe smatrao božjim namjesnikom na zemlji ( Kraljem sunca ), kao simbol njegove vladavine ostala je rečenica: Država to sam ja!
Tako i gradonačelnik Dražen Barišić ponavlja svoju mantru: Sve po zakonu! Mene su izabrali za gradonačelnika, ja sam Skupština! A kako to izgleda po zakonu Dražena Barišića govore akti:
Gradsko vijeće Grada Velike Gorice na sjednici 17. srpnja 2009. donosi Odluke izmjeni odluka osnivanju trgovačkih društava i imenuje skupštine, Dražen Barišić obustavlja od primjene tu odluku, iako se radi o pojedinačnom aktu, a zakon mu je dao ovlast obustaviti od primjene samo opće akte!
Gradsko vijeće na sjednici 28. srpnja 2009. donosi Statut Grada velike Gorice. U članku 31. nabrojene su nadležnosti Gradskog vijeća, a alineja 18 kaže da Gradsko vijeće odlučuje o sastavu skupština trgovačkih društava u kojima je Grad jedini vlasnik i određuje predstavnika Grada u trgovačkim društvima u kojima Grad nema sto posto uloga.
Dražen Barišić obustavio je od primjene navedenu odredbu Statuta, a obustavio ju je i Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji na čelu s predstojnicom Katarinom Belec ( bila na listama HDZ-a na izborima za skupštinu Zagrebačke županije ). Iako joj je nadređeni Ministar još u rujnu prošle godine dostavio mišljenje prema kojem su predstavnička tijela nadležna za sastav skupština trgovačkih društava, nije mijenjala svoje rješenje o obustavi.
Ustavni sud je riješio agoniju pravne nesigurnosti 17. ožujka 2010. i stavio točku na i svojim obvezujućim stajalištem da je predstavničko tijelo nadležno za to pitanje i da gradonačelnici samim izborom za gradonačelnika ne mogu biti skupštine trgovačkih društava.
Da li je to dovoljno gradonačelniku Draženu Barišiću? Nije, on je zakon, on je Ustav!
Ministar uprave donosi Odluku i ukida kao neosnovanu Odluku Ureda državne uprave od 27. kolovoza 2009. kojom se obustavlja od primjene članak 31.stavak 1. alineja 18 Statuta Grada Velike Gorice, kojeg je Gradsko vijeće Grada Velike Gorice donijelo na sjednici održanoj dana 28. srpnja 2009. godine.
DAKLE, GRADSKO VIJEĆE GRADA VELIKE GORICE JE PO USTAVU, ZAKONU I STATUTU GRADA VELIKE GORICE NADLEŽNO ODLUČIVATI O SASTAVU SKUPŠTINA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA!
Kako će sada Dražen Barišić primijeniti zakon, a kako to radi HDZ, vidjet ćemo u slijedećem nastavku!
http://www.sdpvg.org/news.php?subaction=showcomments&id=1274110179&archive=&start_from=&ucat=&