Ne vidim nikakvu predsjednikovu pogrešku u isprici u ime Hrvatske. Upravo suprotno, raduje me. To je jedan mali korak za čovječanstvo ali veliki za bolju budućnost u ovom dijelu svijeta. Gadan korak jedino za međudržavne profitere raznih vrsta iz bivšeg rata i one koji bi voljeli biti profiteri iz nekog budućeg rata. Dakle, za gamad.
Dopisujem se, kontaktiram, viđam se, prijateljujem, surađujem s ljudima svih nacionalnosti koji žive u državi BiH (ili su živjeli prije a sad su u Hrvatskoj, Europi, svijetu). Možda se ja samo krećem u takvim krugovima ali čini mi se da je velikoj većini populacije ipak puna kapa fraza tipa "mi smo sveci a vi ste iz pakla".
Slažem se s Alenom.
Rane su svježe, ne može se ništa oprostiti, ovi drugi su krivi. Bla, bla!" – Tko nam to prodaje, tko podsjeća, tko potpiruje, tko stavlja sol na ranu? Politika, ZNA SE! Ljudi bi učili, radili, živjeli, voljeli, ma sve bi to fino klapalo kad ne bi bilo političara kojima je jedini posao gaženje preko leševa radi zgrtanja planina (Himalaja) love.
Dugo se tajilo (jasno, iz političkih razloga) da su hrvatske jedinice uopće prelazile granicu! Ako netko ima amneziju, ja nemam, univerzalni Bog mi ne dopušta, katolički, pravoslavni, Alah i Muhamed, Buda & Company, glavni lokalni afrički bog iz Burkine Faso (trebao sam tamo ići poslovno prije deset-petnaest godina, pa nisam, he, he) – svi oni vrište: "Ne laži, ne pravi se da ne znaš!"
Sad se priča ovako, jučer onako, sutra bi bilo dobro onako?! Ma daj! Profiterčuge, gamad! Njofra, gadiš mi se!!!
Moja podrška predsjedniku, ovakvi potezi su ugodno iznenađenje za sve one koji očekuju čuti u životu još poneku istinu!
Iako se i na harmonici može biti virtuoz, Josipović u javnosti svira trubu (flautu, klarinet, obou? – laicima je sve to slično) ali ne da bi zbog "viših interesa" zvao u boj nego upravo suprotno, da bi pozvao na mir, ljubav, suživot. Ako je netko od nas bacio prvi (ili treći) kamen, predsjednik se ispričava u ime naroda koji ga je izabrao i kojeg predstavlja. Kome to smeta? Vi koji se kunete u odanost katoličkom bogu i njegovim zapovijedima popljuvavali ste ga prije izbora, popljuvavate ga i sad kad je pobijedio na izborima, iako radi po kršćanskim pravilima?! Trk na ispovijed! Znam da neće pomoći ali će vam umiriti savjest.