A je se do seća "SMRDLJIVCA" (šudrana između Cvetnoga i 8. marta) i kanala teri je išel od nje prema čićke. Sad je zametan, ali ni celi još navek ide prema prečistaću.
Kaj se tiće šudrane vu Rakarske, nju smo zvali "KLAONICA" i vujne sam se kupal i nafčil plivati i pecal ribe i somice postavljal.
Jeli se do seća onoga železnoga čamca-kosilice kaj je tam kosil travu i onaj lopoć. Tam je bilo puno rib ali i olupina avutov. Kuliko put smo znali tam ostati prek noći na ribičije, peći pecilke i kramper i cvergle na batine, bilo je onda puno lepše nek sad.
A sećam se ja i one šudrane pri groblju, tam sam se pak skoro ftopil, dole pri kraju f levom čošku de je bil onaj sprud de se moglo pregaziti, a ja sem bil još mali i nis znal plivati dobro, probal sem prejti po tomu sprudu, ali sem fulal i onda je nekakvi dečec (stariji od mene ) skoćil za menom i zvlekel me van.
A je se do seća i onih VIROV iza Rakarja i Kobilića tam sam par put išel na ribičiju ko malo stariji dečec s rogovem biciklinom.
Gazili smo svud i po šumice iza cigana Janka prema ZMAJ-u i po čičkom gaju i išli pecat na potok kaj ide od Črnkovca prema Lazinami .... svud nas je bilo. Nostalgija za tem danima ...