Ja se vratih sada s probe. Trebate obvezatno otići i vidjeti!!!
Nisam uspjela niti jednu fotografiju odslikati na večerašnjem prikazu „Posljednje večere“ jer je bilo toliko puno ljudi da se nisam mogla probiti naprijed. A i da jesam, ne bi bilo dosta, jer je bilo nekoliko „pozornica“.
Svi vi koji niste došli, zaista vam neka bude žao.
To što su mladi iz našeg velikogoričkog Nazareta prikazali je neponovljivo.
Velike pohvale i veliko hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju tog prikaza koji je bio vrlo upečatljiv, a naročito mladiću (mislim da je župnik rekao da mu je ime Vjeko)
koji je „glumio“ Isusa.
I tonom, i tijelom i stasom, taj je dečko vrlo dobro odigrao svoju rolu. Nadam se da se nije ozlijedio dok su ga gurali pa je zaista padao pod križem, da se nije jako smrznuo dok je „visio“ na križu, i da neće sutra piti antibiotike. Isto tako i oni koji su bili „učenici“ koji su bili bosi.
Veliko hvala i kapelanu koji nam je objasnio da je
ova Pasija u stvari odgovor „NE drogi“ koja se sve više i češće pojavljuje kod naše djece.
Impresionirao me broj ljudi koji su došli pogledati i slobodno mogu reći sudjelovati u Muci Kristovoj. Vidjeh žene koje je „pribijanje i raspeće“ na križ toliko dirnulo da su brisale suze.
Svakako, jedva čekam slike dežurnih fotografa i kamera.
Jedina zamjerka, koja bi se drugi put (nadam se tom drugom putu) mogla izbjeći je preglasno pjevanje one solo pjevačice (po glasu bih rekla da je iz Emanuela). To je iritiralo, morala je pjevati ili tiše, ili dalje od mikrofona, ili čak i bez mikrofona, kao i kod vikanja svjetine, a onda tu svjetinu nadglasa kroz mikrofon jedan muški glas koji viče Baraba (pred Pilatom) jer tom dečku mikrofon tu nije bio potreban. Naime, sve je bilo besprijekorno tonski, osim eto tih jakih preglasnih zvukova.
Još jednom veliko hvala svima.