Preočito je da je ova tema očito pokrenuta sa nekim ciljem. Kojim - pitajte našeg dobričinu Stjepana, on će vjerojatno reći da mu se baš učinilo - od svih stvari na svijetu - u redu baš spustiti tu temu, jer su njegove intencije sigurno te da na sve malo educira i ukaže kakve sve stvari postoje na ovom svijetu. I tu leži čudo te "slučajnosti".
Možda ima cilja, a možda nema, ali tvrditi da je nešto "preočito" to bi sad
ti morao dokazati. Kaj je stvarno preočito i kaj se niti ne mora dokazivati, jer se vidi već po količini postova na toj temi, je da se ti osječaš pogođen. Pitanje je samo - kako to?
Glede onog boldanog - nema beda, samo DOKAŽI gdje sam ja to precijenio svoje znanje ili sposobnosti - i nema beda. Priznajem odmah. Ovako je tvoj navod - činio se on tebi ili ne - uvreda i omalovažavanje.
Glede dokazivanja: ti brkaš pojmove. Ne moram ništa dokazati jer nisam ništa tvrdio. Samo sam iznio na kaj me ono asociralo, to znači čije ime mi u tom kontekstu prvo palo na pamet. Dakle dokazivati ne moram, ali mogao bi me pitat odakle mi to, ili na osnovi čega ja to izjavljujem. To bih ti tada, pod uvjetom da normalno komuniciramo, trebao odgovoriti, ali ne da to moram dokazati. To nije tvrdnja, ali sad vidim da te ta asocijacija mogla uvrijediti. Nije mi bila namjera niti da te vrijeđam, niti da te omalovažavam. Jednostavno nemam razloga za to, nisi mi ništa (još,... ko zna...) napravio, a niti ne osjećam neku potrebu biti imalo zloban prema nekome. No kako bilo da bilo, da li sam imao namjeru ili ne, to nema veze, greška je greška, čovjek može i nenamjerno pogriješiti. A izgleda da sam ja pogriješio, zato se ispričavam ako se osjećaš uvrijeđen ili omalovažavan.
Ja znam da je velika većina ovog naroda glupa k'o noć I tu sam našao i tebe... ne znam, čini mi se, asocira me na tebe, a možda i nije... NHF! Jel to u redu? Ne pada mi na pamet - kao ni tebi - ići išta dokazivati. Naravno, i moje samodeklarirano pravo je si umislim bilo što, sviđalo se to nekome ili ne, pa se meni čini upravo to - da si glup. Opet - možda nis, možda jesi, možda bla bla bla, no možda... jebiga, mislim da si ipak nutra... NHF!! Jesam li te uvrijedio - neću se zamarati, nisi se ni ti - kao ni Stjepan - zamarao sa time, iako se lege artis isti može pravdati da na mene nije ni pomislio, a definitivno me nije ni spomenuo (iako on sam sebi to pravda prigovorima nekih jakih forumaša na mene, jer ljudi pokušavaju, kao i u životu, ispasti pametni, a kada im to ne polazi za rukom, onda zlo i naopako, a ja ne valjam jer im to otvoreno kažem (I to su me učili - nije dobro biti otvoren i reći istinu, ljudi ti to ne vole... seri, i ne talasaj..)... 
Ili želiš reći da olako barataš sa pojmovima kojima i ne znaš značenje, jer generalizacija je jedna od osnovnih načina komunikacije i shvaćanja naših ljudi (i "generalni" je dokaz gluposti).
E, sad ne znam ko ovdje brka pojmove. Asocirati da je neko glup nije isto ko i asocirati da neko precijenjuje svoje znanje i sposobnosti. To je za mene velika razlika. Ako hoćeš to mogu i argumentacijama obrazložiti, ali čvrsto vjerujem da ćeš to sad i sam razumijeti. Ili?
Osim toga, mene je život naučio da treba uvijek reći istinu, ali ne treba uvijek sve reći. Dakle - ak se kaj veli onda iskreno, u protivnom šutjeti. To sad nema veze s ovom našom diskusijom, ali sam time samo htio prokomentirat onu tvoju izjavu glede iskrenosti i otvorenosti.
Na žalost, ni ti ni mnogi drugi uopće se ne želite zamarati sa pravim razumijevanjem i značenjem nekog pojma, jer je puno lakše blebnuti neku glupost i onda se braniti kako je to tvoje pravo.
Evo, opet se varaš. Sad bih ja mogao također tražiti argumente (ne dokaze) od tebe za tu tvoju tvrdnju da olako baratam pojmovima i ne znam im značenje (kaj bih ja mogao i interpretirati kao uvredu), ali kaj će mi to? Nisam tolko znatiželjan, niti me ta tvoja tvrdnja tolko pogodila, niti tolko zaintrigirala. Jednostavno znam da to nije točno, i zato ostavljam da bude nekomentirano. Ti si misli kaj oćeš, kolko vidim imam malo šansi da te ubijedim u suprotno, i sada ti teško generaliziraš i izmišljaš, i zato mi se baš i neće navlačiti sa argumentima. Zato nemoj ni ti očekivati da ti ljudi počnu nešto konkretnije argumentirati kad ne vide u tome puno izgleda za neki uspjeh. Ovisno u sugovorniku čovjek već u startu može izgubiti volju. A to ne ovisi samo od toga da li će "pobijediti" u diskusiji ili ne. Ima više od toga, na primjer - da li me sugovornik omalovažava ili respektira.
Možda malo kakva samoanaliza??
A kaj ti veliš na to?
Evo, pogledaj, kolko si se sad na ovoj stvarno neozbiljnoj, ma ja bi to čak nazvao i šaljivoj temi raspisao. Dirnulo te to napisano na ovoj temi. A zakaj? Pa kaj nemaš malo više samopouzdanja i vjerovati da crank nikako nemre pasati k tebi i da je to sve čista šala? Zakaj ti
ta šala ne paše? I da opet ne brkaš neke pojmove - niko nije tvrdio da si ti glup ili slično, ja sam samo napisao da me ta prva točka podsjetila na tebe. I jel to kaj sam citiral tak loše? Kaj stvarno? Ne čini ti se da pretjeruješ? Čim je tvoj odgovor veći, tim više pokazuješ da te to stvarno boli i da ima nešto u tome. Čovjek se češe tam gdje ga svrbi, kaj ne?
Zakaj se niko drugi nije osjetio oslovljen i javio osim tebe? Razmisli malo. Očito
znaš da se o tebi tako može misliti kako piše bar u onom mom citatu. Očito. Znači znaš kakav dojam ostavljaš, onda kaj se buniš kad ja niš drugo ne velim nego
upravo to kaj ti već odavno znaš. Ja sam samo priznao to kaj ti već znaš, i to niš drugo nego kakav dojam ostavljaš. I di je onda sad problem?
I kaj je sad to razlog, da meni pokušavaš dočarati kak se ti čuješ - uspoređujući me sa glupanom? Pa zar je to istovrsna usporedba? Da li tu nema malo nečega tipa "oko za oko, zub za zub"? Da si ti meni napisal da ja precjenjujem svoje znanje i sposobnosti, ja bih te zapitao na osnovu čega si ti stekao daj dojam. I ja bih se zabrinuo jer - evo priznajem - meni nije sve svejedno ko ima kakvo mišljenje o meni. Nije. Ne interesira me baš svačije mišljenje, ali ako mi neko može argumentirat odakle mu takav dojam o meni kakav ima, onda bih bio zahvalan kaj mi daje mogućnost da si ja to malo promislim i analiziram. I možda nekaj naučim. I možda povučem neke konsakvencije iz toga. Možda.
Ali pogledaj malo tvoje postove. Kolko puta članove ovdje na forumu uvrijediš? Puno puta. Ti si direktan, ali baš ne biraš način kako ljudima kažeš to kaj misliš, a trebao bi. Iskrenost nije tumačenje za vrijeđanje. Da ja smatram da si glup, zar bi to bio ok da ti velim da si glup, da te time uvrijedim, i to onda tumačim svojom iskrenošću? Vrijeđanje, omalovažavanje i općenito - nekog povrijediti, nema
nikakvog tumačenja. Čak niti ako je ta osoba stvarno dokazala svoju glupost i možda po nekim mjerilima to i zaslužila. Po mojem čovjek treba biti iznad toga i ne spuštati se na tu razinu da moraš vračati oko za oko. A to oko za oko, pa to je grijeh, zar ne?
Nego, ajmo ozbiljno, tolko si se ispucao na ovoj temi, tebe nekaj tišti, kaj ne? Ajd nam reci kaj. Financije? Ljubav? Zdravlje? Kaj te muči? Pa nije valjda da si zbog nekih likova ovdje na forumu (poput mene recimo) tak napet. Ne vjerujem.