Kakvu promjenu može tražiti član koji je svega 2 mjeseca u stranci? Ma dajte, pa očito je o čemu se radi.
Gdje se u tekstu spominje da netko od 2 mj staža u stranci traži promjenu?I dajte mi pojasnite što je očito?
Anita Šikić dva mjeseca u stranci, ušla je u gradski odbor vjerojatno će uskoro i u još jedno tijelo SDP-a, dok njezina predsjednica gradske četvrti Nevenka Rapa o kojoj je Muha pisao, koja ima veliko iskustvo nije prošla...
Fala na odgovoru, i nadam se da ćete imati još svašta za reći na ovom forumu.
Teško mi je komentirati kad ne znam ustrojstvo stranke, statut i pravila.
Osim toga SDP je vrlo zatvorena stranka, što mene žalosti.

Uvijek naglašavam da pišem prema vlastitim zaključcima i samo iz svojeg životnog iskustva, pa prosim da me se tako i čita tj razumije.
Nedopustiva je uopće mogućnost kandidature bilo kojeg člana koji nema neki određeni staž u stranci. Koliki će taj staž biti, to bi trebalo biti regulirano na nivou cijele stranke, a ne na nivou grada ili nekog manjeg područja. E sad, kako se ovo u VG dogodilo, očito je dozvoljeno. A kako je uopće glasovano za takvu osobu, a ne za onu iznad koja je zadužila gorički SDP – to mi je još manje jasno.
Da bi se novopridošli ljudi u stranci mogli uopće asimilirati i dati svoj udio potrebno je znati i htjeti, a čak i imati talent i karmu.
Kad dođe do problema na terenu, morate moći nekoga pitati da te savjetuje što i kako dalje, što kažu iskustva, što kaže pravilo. I onda ideš pitati onoga tko zna, koji ima iskustva i koji je već rješio takve ili slične prepreke. A tko je taj – onaj koji je godinama unutra i ima rezultate.
I sad, pitam se, kako će jedan takav novoizabrani dvomjesečnik uopće imati hrabrosti pitati gospodu koja su odavno na velikim pozicijama i izvan VG, a nisu izabrani u domicilni odbor.
Osim toga, kako će taj izabrani kadar uopće predstavljati svoj ogranak izvan VG? Zar to radi samo predsjednica?
No, rekoh već, nije moje da sudim, članovi SDP su izabrali i nosit će se s tim.
Jedino mogu apelirati na, kak Muha veli „stručne, kvalitetne socijaldemokrate utemeljitelje SDP-a V.G.“ da se zauzmu za ogranak na pozicijama gdje jesu i da pomažu svoj domicilni ogranak.