Anonimno ili ne, prijava je podnijeta, i zakon jasno kaže što je policiji za činiti.
Istina, gradonačelnik je u pravu jer je s razlogom poslao zadužnice na naplatu.
Postoji Ugovor (valjda) u kojem se decidirano kaže kad posudba mora biti vraćena, rok nije ispoštovan i sasvim je ispravno pokušati naplatiti gradsku pozajmicu.
Međutim, kako je poduzeće TVG prestalo s radom i zadužnicom još i dodatno blokirano, ne vidim način naplate zadužnice. A da se nastavilo s radom, možda bi se stvorilo dio sredstava pa do punog iznosa pozajmice da bi se mogla vratiti.
Problem je jednostavan, dodatna proizvodnja programa iziskuje i troškove koji nisu mali, i koje treba pokriti i stvoriti višak vrijednosti za daljnju proizvodnju, za plaćanje dobavljača, a naravno i za povrat pozajmice, dok o eventualnoj dobiti se može sanjati. Niti jedan projekt u prvoj godini (ili čak pola godine) ne može polučiti pozitivne rezultate.
Možda se može npr. prodajom imovine TVG (ako je imovina bila u vlasništvu) namiriti dio dugovanja. Ne želim izletavati, neki to bolje znaju, ali mogu pretpostaviti da je imovina otuđena i vrlo lako iskoristiva u nekim drugim medijskim kućama (hihihi pitam se kojim?), pa se opet neće namiriti gradski žiro-rn.
(Sad budete rekli da sam zlobna, ali ne mogu si pomoći, misli idu u tom smjeru poznajući rabote ZNA SE glista).

Usput, a što je s imovinom ostalih investitora u TVG?
U svakom slučaju, po meni,
G.Picula nije napravio nikakvu pogrešku pogotovo ne za kaznenu prijavu, ako je posudio novac. Posudba znači da je očekivao povrat novca. Dakle, apsolutno nije oštetio gradski proračun. To što do povrata nije došlo, to nije kriv Picula, jer je TVG prestala s radom u doba mandata novog gradonačelnika. E sad zašto?

Osim toga grad je tada imao novca (opet potvrda da nije oštetio grad.proračun), kao što je imao i kad je bivši postav odlazio s vlasti, kao što je imao i ušteđene i spremljene novce za bar 10 gotovih projekata koje je ovaj gradonačelnik mogao i morao već realizirati. (čak si i pripisati te zasluge) No, ništa od toga.
Ima pogrešne ilustrišimuše i krive savjetnike. Svi skupa ovaj grad vode na loš i nedozvoljen način.
Novca nema, bar ga ne vidim da je iskorišten – što znači da se kao i ovaj snijeg vani, istopio. A u pitanju su milijončići. Ne pitajte ni mene ni sebe gdje, jer naravno to nećemo saznati.
Na žalost, novi postav koji će jednom doći, će opet grcati u dugovima, i pokušati vratiti rijeku u korito, a za to treba veliko znanje, sposobnost, ideje, stručnost što ovaj postav jednostavno nema. Ili možda misle da imaju zato jer imaju Kolarca (čitaj uši od kapitalca), ili možda onog majstora od grafoskopa (čitaj volontera dogradonačelnika s pravim turopoljskim dijalektom), ili novozaposlenih 5 podobnih, ili onu nakazu koja već svojim izgledom plaši ljude, ili onog debelog (čitaj expert za vatrogasce), ili možda onog iz S zavoja, ili , ili.. ima ih još – ne da mi se nabrajati dalje.
Koliko će tek prijava biti u nekom drugom razdoblju?
MI-gliste rade i dalje kako jedino i znaju – pritisak na ljude i nebulozna obećanja pred izbore, pa dodatni pritisak na neistomišljenike i one koji gledaju svojim očima, i onda idemo se namiriti, a imovina, pa to je sve naše, kaj bi vi htjeli, gledate krivu TV i čitate forum, umjesto naše novine. FUUUJJJJ.
Dodatak:
@ dobola – česititam, (fulali ste temu), super ste usvojili Kuntine instrukcije. Bravo za vas.
Još kad počnete koristiti korak 2 (tj birati one brojke koje se nude) sve bu savršeno.
Edit: dodatak