Autor Tema: Europska unija - Vaš stav  (Posjeta: 17479 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Trs

• Gost
Odg: Europska unija - Vaš stav
« Odgovori #15 : Veljača 13, 2010, 03:50:51 poslijepodne »
...unatoch tomu si se mi josch z nekog romantichnog razloga na neki nachin nadamo i verujemo da je josch navek moguche uspostaviti demokratsku, poschtenu i razvijenu samostalnu Hrvatsku.

Muž, romantika mi je u vezi s tim otišla, zna se kam.
Prije petnajst godina cval sam od sreće, disal punim plućima, svud sam po svetu pričal da konačno imam državu. Makar sam živel lošije neg prije, govoril sam da je to zbog rata, zbog uništavanja, da bu to sve selo na mesto, samo se treba malo strpiti.
U bivšoj državi, umetnoj tvorevini, u kojoj su nas tak jako pljačkala "braća po slavenstvu", živeli smo ko ljudi. Tata mi je delal za strojem u jednoj firmi celi radni vek, nikad ga nije zanimala politika, nikad nije bil u KP ili SK a ipak je dobil zabadava stan od firme nakon cirka 15 let rada u njoj. Je, delal je i prekovremeno, i u tri smene, delal je i "na akord" kak se to zvalo al je za sve bil pošteno, na vreme, fer plaćen. Nikad nije štel u gastarbajterstvo, i tu se je moglo preživeti ak se je štelo delati. Tam negde do šezdeset pete il sedamdesete je bila frka, bila je popularna fraza "preživeti od prvog do prvog". Al se delalo, pušilo se dan i noć posvud iz dimnjaka firmi koje su proizvodile, ne samo da niko nije dobijal otkaz neg je bilo posla za svakoga novoga, bilo da je izašel iz škole ili se spustil iz vukogrebine neke, samo ak je štel delati. A kak je danas, u Lepoj našoj?!
Ni ja nikad nisam bil član tih organizacija, nisam štel nutra, ježim se od politike, pa sam imal i nekih (ali manjih, nije vredno spomena, zapravo) problema zbog toga.
I ta pljačkaška država koja je isto bila devastirana u WW2, puno više neg moja Hrvatska u zadnjem ratu, napravila je inozemni dug od cca 20 milijardi DM (ak se dobro sećam), dakle, 10 milijardi današnjih eura u 45 godina postojanja. A moji Veliki Hrvati su našoj maloj zemljici napravili u 15-20 godina dug od 40 milijardi eura, dakle, cirka 10 puta veći dug na godinu. De je ta lova, kam je to nestalo?! Kaj bi trebal biti sretan da me moj pljačka, rađe nego strenđer, pa makar i deset puta drskije?! Deset puta nekršćanskije me pljačkaju VHK (Veliki hrvatski katolici) nego neki tam ateisti! Fala!
Fala lepa, nek me rađe pljačka Evropa, nemaju oni tam lopova takvog kalibra ko mi.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #16 : Veljača 13, 2010, 06:21:11 poslijepodne »
...unatoch tomu si se mi josch z nekog romantichnog razloga na neki nachin nadamo i verujemo da je josch navek moguche uspostaviti demokratsku, poschtenu i razvijenu samostalnu Hrvatsku.

Muž, romantika mi je u vezi s tim otišla, zna se kam.
Prije petnajst godina cval sam od sreće, disal punim plućima, svud sam po svetu pričal da konačno imam državu. Makar sam živel lošije neg prije, govoril sam da je to zbog rata, zbog uništavanja, da bu to sve selo na mesto, samo se treba malo strpiti.
U bivšoj državi, umetnoj tvorevini, u kojoj su nas tak jako pljačkala "braća po slavenstvu", živeli smo ko ljudi. Tata mi je delal za strojem u jednoj firmi celi radni vek, nikad ga nije zanimala politika, nikad nije bil u KP ili SK a ipak je dobil zabadava stan od firme nakon cirka 15 let rada u njoj. Je, delal je i prekovremeno, i u tri smene, delal je i "na akord" kak se to zvalo al je za sve bil pošteno, na vreme, fer plaćen. Nikad nije štel u gastarbajterstvo, i tu se je moglo preživeti ak se je štelo delati. Tam negde do šezdeset pete il sedamdesete je bila frka, bila je popularna fraza "preživeti od prvog do prvog". Al se delalo, pušilo se dan i noć posvud iz dimnjaka firmi koje su proizvodile, ne samo da niko nije dobijal otkaz neg je bilo posla za svakoga novoga, bilo da je izašel iz škole ili se spustil iz vukogrebine neke, samo ak je štel delati. A kak je danas, u Lepoj našoj?!
Ni ja nikad nisam bil član tih organizacija, nisam štel nutra, ježim se od politike, pa sam imal i nekih (ali manjih, nije vredno spomena, zapravo) problema zbog toga.
I ta pljačkaška država koja je isto bila devastirana u WW2, puno više neg moja Hrvatska u zadnjem ratu, napravila je inozemni dug od cca 20 milijardi DM (ak se dobro sećam), dakle, 10 milijardi današnjih eura u 45 godina postojanja. A moji Veliki Hrvati su našoj maloj zemljici napravili u 15-20 godina dug od 40 milijardi eura, dakle, cirka 10 puta veći dug na godinu. De je ta lova, kam je to nestalo?! Kaj bi trebal biti sretan da me moj pljačka, rađe nego strenđer, pa makar i deset puta drskije?! Deset puta nekršćanskije me pljačkaju VHK (Veliki hrvatski katolici) nego neki tam ateisti! Fala!
Fala lepa, nek me rađe pljačka Evropa, nemaju oni tam lopova takvog kalibra ko mi.

Apsolutno ispravno razmišljanje, naša realnost, a da je pogubno, pogubno je ali ne Vaše razmišljanje gospon Trs nego to što su nam učinili u samo 15 godina, da se mene pita. ;) :'(

Tur

• Gost
« Odgovori #17 : Veljača 13, 2010, 10:25:49 poslijepodne »
I ta pljačkaška država koja je isto bila devastirana u WW2, puno više neg moja Hrvatska u zadnjem ratu, napravila je inozemni dug od cca 20 milijardi DM (ak se dobro sećam), dakle, 10 milijardi današnjih eura u 45 godina postojanja. A moji Veliki Hrvati su našoj maloj zemljici napravili u 15-20 godina dug od 40 milijardi eura, dakle, cirka 10 puta veći dug na godinu. De je ta lova, kam je to nestalo?!
Apsolutno se slažem sa ovim djelom. Međutim svaka rečenica koja počinje sa "ak već moram biti rob" ili "bolje da me pljačkaju ovi neg oni" je za mene apsolutno pogrešna i pogubna, usuditi ću se reči i neodgovorna. Takvi stavovi su nas i doveli ovdje gdje smo sad.

Tur

• Gost
« Odgovori #18 : Veljača 13, 2010, 10:31:33 poslijepodne »
Apsolutno ispravno razmišljanje, naša realnost, a da je pogubno, pogubno je ali ne Vaše razmišljanje gospon Trs nego to što su nam učinili u samo 15 godina, da se mene pita. ;) :'(
A znate što je još žalosnije i pogubnije? To što nam rade SADA i DANAS velike političke stranke. Danas, ne prije 15 ni 20 godina. Što nam rade? Pljačkaju kao i prije 15 godina. I znate što je još žalosnije? To što postoje ljudi koji im slijepo vjeruju! To je naša tragedija! Što postoje takve, oprostite na izrazu - budaletine.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #19 : Veljača 14, 2010, 11:27:26 prijepodne »
A znate što je još žalosnije i pogubnije? To što nam rade SADA i DANAS velike političke stranke. Danas, ne prije 15 ni 20 godina. Što nam rade? Pljačkaju kao i prije 15 godina. I znate što je još žalosnije? To što postoje ljudi koji im slijepo vjeruju! To je naša tragedija! Što postoje takve, oprostite na izrazu - budaletine.

Da, u većini se mogu složiti s Vama, ali se postavlja jedno logično pitanje, što svatko od nas čini da se to promijeni?
Odgovorno tvrdim da u ovoj zenlji ima poštenih ljudi, ljudi koji znaju i hoće raditi, koji mogu zapeti i koji su i naučili jedino tako raditi, koji su odgovorni i prema sebi, kao i prema svojoj obitelji ali jednako tako bi bili odgovorni i prema zajednici, samo takvi ljudi nemogu doći do izražaja i nemogu dobiti priliku da to i potvrde.
Bilo bi zanimljivo od Vas Tur čuti a koji su to onda u Hrvatskoj koji su dobri, koja je to politička opcija koja bi bila u stanju biti odgovorna ili poštena?

Koja je to politička opcija koja je u stanju biti poštenija ili više poštenija, jer nijedna nije idealna? Ali razlike postoje i to velike u shvaćanju politike i odgovornosti prema javnom dobru, upravljanju i vođenju za opće dobro svih građana. Te razlike postoje i one su dokazive kako svih ovih godina tako i danas.

Pokušati ću to ukratko objasniti na našem lokalnom nivou.
Predhodna vlast u Velikoj Gorici je preuzela od HDZ-a cca 15 mil duga/minusa.
Nije potezala tužbe u vezi kriminalnih radnji oko obnove PUO Velika Gorica, bez obzira što su učinjene mnoge kriminalne radnje i pokradeno jako puno novaca.
Nego se primila posla, unaprijedila sve segmente života u Gradu, realizirala bezbroj projekata koji nisu bili veliki kao POU ali su ravnomjerno razvijali cijelo Turpoplje, što nažalost građani nisu prepoznali na zadnjim izborima a za što je i sama predhodna vlast pomalo kriva jer to nije prezentirala i isticala. Zašto? Jer su smatrali da je to njihov zadatak i da nema ni potrebe da to ističu.

Na zadnjim izborima je došlo do promjene vlasti, HDZ je s koalicijom naslijedio preko 20 mil kuna gotovih, napravljenih novaca(i ako pridodamo oko 15 mil minusa koji su predhodni  naslijedili to je ukupno blizu 40 mil kuna stvorenih uz sve tekuće troškove grada, realizirane projekte širom Turopolja) i što se događa?

Da se dvorana za koju je sve bilo spremno, kako projekti, dozvole, natječaj javne nabave, odabrana firma, gotovi novci i umjesto da se krene u gradnju kreće se u sitno, jadno, licemjerno politiziranje, ide se optuživati predhodnu vlast i dokazivati kako je tobože kriminalna, vidimo otprilike kako će to završiti.
Ide se u degradiranje GV i politiziranje s GV kao zakonodavnom predstavničkom vlašću, s svim svojim odgovornostima i ovlastima koje je u konačnici zakon propisao.

Uskok odbija sve optužbe ide se u nove tužbe koje će na kraju kako su počele završiti na nekom od Mjesnih odbora.

Šta se radi? Ništa, osim što se cijelo vrijeme politizira, troše naši novci, dvorane kako stvari stoje neće biti, vidimo kako nam je zimska služba ažurna kod raščišćavanja snijega, vidimo kakav nam je Fašnik, vidimo sve projekte koji su se najavljivali a vidjet ćemo i još puno toga do kraja mandata ove vlasti, jednostavno zato što neznaju, zato što su po prirodi stvari klijentelistički, jednostavno zato što je to već izgrađeni model vladanja za sebe a ne za javno dobro, potvrđen na državnoj razni itd.,itd. Mogao bi sattima o tome pisati.

E tu se razlikuju jedni od drugih dragi moj Tur.koliko god to Vama ne bilo pravo i neshvatljivob. A o svijesti jednog dijela naših građana bi se dalo jednako tako anlazirati satima, danima, godinama, pa ne vjerujem da bi i renimirani psiholozi mogli objasniti taj fenomen, pokušavaju godinama ali ne uspijevaju do kraja nikako.

Isprika na nešto dužem postu.
« Zadnja izmjena: Veljača 14, 2010, 12:19:28 poslijepodne JosipJoža »

Tur

• Gost
« Odgovori #20 : Veljača 14, 2010, 11:58:41 prijepodne »
Po meni to trebaju biti ljudi koji će nas uvesti u EU (pošto nemamo izbora) kao ponosnu i snažnu zemlju koja ima očuvane temeljne vrijednosti. Ljudi koji neće krasti i pljačkati napaćeni narod. Kada bi se ovo dvoje ostvarilo, gdje bi nam bio kraj? Međutim, jako je malo takvih na današnjoj političkoj sceni.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #21 : Veljača 14, 2010, 12:18:28 poslijepodne »
Mislim da je najmanje problem u pojedincima koji su u politici ili vode politiku; problem je u narodu koji puši fore, dozvoljava si to, pada na nerealna obećanja (sjetimo se samo koliko je predsjedničkih kandidata brijalo gluposti o stvarima koje im uopće kao predsjedniku ne bi ni bile u ingerencijama ili u opisu posla!!), problem je što generalno vlada jedna atmosfera straha sa filozofijom "ne talasaj", ljudi idu maltene isključivo linijom manjeg potpora i ne žele shvatiti bitne elemente potrebne da bi im stvarno i bilo dobro... a sva ta ponašanja idu isključivo u prilog onima koji kradu i grabe, jer isti jako dobro poznaju filozofiju i psihu naroda, pa se i ne boje raditi sranja...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #22 : Veljača 14, 2010, 12:27:27 poslijepodne »
Po meni to trebaju biti ljudi koji će nas uvesti u EU (pošto nemamo izbora) kao ponosnu i snažnu zemlju koja ima očuvane temeljne vrijednosti. Ljudi koji neće krasti i pljačkati napaćeni narod. Kada bi se ovo dvoje ostvarilo, gdje bi nam bio kraj? Međutim, jako je malo takvih na današnjoj političkoj sceni.

Da imamo takve ljude i da imamo pravnu državu u kojoj ne caruje korupcija koja se proteže do najviših dužnosnika onda bih bio protiv ulaska u EU.

Ali kako mi sami očito ne možemo odabrati takve ljude i sami ne možemo postići to da se u državu uvede kakav-takav red, onda je izgleda jedini način da nas drugi natjeraju da se malo pomete i napravi malo reda. Nemam nikakve iluzije o EU-u i znam da i vani ima korupcije i da su privatni interesi često iznad javnih interesa, ali ipak ima više reda i običan čovjek ima više prilika da normalnim radom živi normalnim životom.

A oni koji smatraju da nas EU uglavnom za.ebava zbog topničkih dnevnika (a prije zbog Gotovine) su izmanipulirani od strane domaće političke vrhuške i ostalih interesnih sfera koje javnosti bace kost koju onda svi glođu, a nitko se ne pita zbog čega nisu sređene puno važnije stvari koje imaju više utjecaja na život većine stanovnika.

Da smo napravljena reforma pravosuđa kako treba i da nema tako očite korupcije sigurno nas nitko ne bi pitao za topničke dnevnike koje uostalom nijedna vojska ne svijetu na vodi za vrijeme rata.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #23 : Veljača 14, 2010, 12:27:45 poslijepodne »
Mislim da je najmanje problem u pojedincima koji su u politici ili vode politiku; problem je u narodu koji puši fore, dozvoljava si to, pada na nerealna obećanja

Problem po meni nije najmanji ni u pojedincima koji su u poltici, jer oni bi trebali biti odgovorni prema izbornim rezultataima
a s ovim problemom u narodu se u potpunosti slažem.

Stjepan i s Vama se slažem najvećim dijelom i mislim da je veliki problem i u nama samim, svakom po na osob, pojedincu koji će znati procijeniti i prepoznati svako iskreno, realno, pošteno obećanje od strane političara, koji će i sam poduzeti nešto da se stvari promijene, koji će sudjelovati u kreiranju društvenog života u svojoj zajednici.
Ma molim vas lijepo pa vidimo koliko pritisak javnosti ipak može ujecati na neke događaje i koliko ih može promijeniti, razotkriti itd., pa da to činimo od Mjesnog odbora do vrha države zasigurno bi bilo bolje, ne ovako veći dio građana se distancira kao da nas se to ne tiče, po onoj narodnoj izreki "ne bi se štel mešati" i onda se otvara prostor za manipulaciju i marifetluke od Mjesnog odbora do Vlade.

Primjer :
koliko MO u Turopolju nemaju uopće dječje igralište?
Koliko MO uopće zna da se u Gradićima na već postojeće dječje igralište postavljala/postavila rasvjeta gradskim novcima u iznosu od cca 100000 kuna?
Koliko MO koji nemaju igrališta je uopće na to reagiralo i otišlo kod gradonačelnika i reklo da to nije u redu jer se sa toliko novaca skoro moglo u jednom MO napraviti novo dječje igralište i da osvjetljavanje dječjih igrališta može doći na red tek kada u svim MO budemo imali izgrađena dječja  igrališta.
Jer ja iz Podotočja jednako plaćam sve moje obaveze prema gradu kao i svaki građananin Gradića.

Navodim jedan banalan primjer ali takvih i sličnih primjera, gorih, financijskih daleko većih, opasnijih, kako god hoćete, imamo svakodnevno bezbroj, na svim razinama od lokalnog nivoa do državne razine.
« Zadnja izmjena: Veljača 14, 2010, 12:56:40 poslijepodne JosipJoža »

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #24 : Veljača 14, 2010, 12:54:22 poslijepodne »
...

Baš o tome sam i ja bil pričal. Da imamo sređenu državu onda nam EU možda i ne bi trebal. Možda. Ovak nam se niš bolje nemre dogoditi. Kolko god to imalo negativnih strana, a ima, nečemo se zavaravati, ali kad se sve sabere i oduzme, bez EU smo definitivno osuđeni na propast.

Čak ni EU nam ne garantira opstanak, gledaj Grčku, ali trebamo biti optimisti i vjerovati da iz te lekcije i mi možemo nešto naučiti.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #25 : Veljača 14, 2010, 01:06:16 poslijepodne »
U svakom društvu, u svakoj zajednici koliko si sam jaki toliko ćeš biti cijenjen i tražen u tom društvu.
Stoga bi naš prioritet trebao biti da sami sebe ojačamo i budemo kak treba pa će nas i drugi sami tražiti u društvo, nećemo trebati mi njih nego oni nas. I sve dok sami to ne shvatimo, da sve što činimo, činimo prvenstveno radi sebe samih biti će ovako kako je a ta društva nas baš i neće puno cijeniti i uvijek će se pokušavati poigravati s nama u ovom ili onom smislu. Zalagati se za EU iz nekog banalnog razloga što je to danas in, sdruge strane ništa ne činiti da naša zajednica bude sretna i zadovoljna, organizirana i sigurna, jednaka i pravična za sve koji u njoj žive, sa jednakim šansama i mogućnostima u početnoj poziciji je ravno izigravanju dvorske lude na nekom bogatom Europskom dvorcu.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #26 : Veljača 14, 2010, 02:33:41 poslijepodne »
...
Stoga bi naš prioritet trebao biti da sami sebe ojačamo...

Upravo o tome ja i pričam.

Samo kaj sami sebe, sa ovakvim mentalitetom kakav imamo, mi ne bi mogli uvesti kod sebe reda, kaj je največi preduslov da bi ojačali, ni za sljedečih 20 godina. Ko drugačije misli nije optimista, nego utopista.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #27 : Veljača 14, 2010, 03:40:39 poslijepodne »
...
Stoga bi naš prioritet trebao biti da sami sebe ojačamo...

Upravo o tome ja i pričam.

Samo kaj sami sebe, sa ovakvim mentalitetom kakav imamo, mi ne bi mogli uvesti kod sebe reda, kaj je največi preduslov da bi ojačali, ni za sljedečih 20 godina. Ko drugačije misli nije optimista, nego utopista.

Zar vi doista mislite da naši politićari imaju o tim pitanjima takav stav?

Zar mislite da će nas o tome uopče pitati?

Ja mislim da neče,iako bi itekako trebali.

Što nam je činiti ako to ne učine
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #28 : Veljača 14, 2010, 11:34:16 poslijepodne »

Zar vi doista mislite da naši politićari imaju o tim pitanjima takav stav?

Zar mislite da će nas o tome uopče pitati?

Ja mislim da neče,iako bi itekako trebali.

Što nam je činiti ako to ne učine

Stav naših političara je nam vrlo dobro poznat: ko šiša državu i druge, glavno da se ja obogatim. S tim stavom bi nam još dugo trebalo da takve skinemo s vlasti. Tek kad više ne bu bilo nikaj za prodati i obogatiti se, tek onda bi starija generacija dopustila da dođu mlađi političari koji stvarno vjeruju u ideale i delali u prvom redu za državu i narod. A to bi moglo još dost potrajati.

Problem je (ovo je vjerojatno već milion puta bilo rećeno) kaj starija (vladajuća) generacija potiče od komunista i kod njih se sve delalo ispod ruke (halo Bing) i državno (u njihovim očima - ničije) vlasništvo se dijelilo šakom i kapom. Tak se nastavilo i u lijepoj našoj, a ponovo ih se bira je je narod glup. Znam, nije lijepo reć da je naš hrvatski narod glup, ali kako nazvat narod koji po ne znam koji put bira stranku na vlast koja ju krade na očigled sviju, a da se čak ni malo ne pocrveni? Kak se stranka zove, to uopće nema veze. Dok su god na vlasti ti stari komunisti, tak dugo tam vlada isti stav prema državnoj imovini.

Sve smo si sami krivi. Dal zbog našeg postkomunističkog mentaliteta, dal zbog slabe obrazovanosti.

I sad krivit za neznamkaj EU? Pa još EU nije niš napravila lošeg, ili? Samo nam neke peneze daju da... primjerice moderniziramo katastar. Kaj je to loše?

Ajde ljudi, najte samo pljuvat po EU, nego navedite konkretno kaj je, ili bude EU napravila loše za Hrvatsku. Ali konkretno, a ne filozofirati i fantazirati. E onda bi mogli i nabrajat kaj je do sad pozitivnog napravila za Hrvatsku, pa te dvije liste stavit na vagu.

Oče li nas naša vlada pitati dal želimo u EU? Ne znam. Pa to je vlada koju smo mi svi izabrali, i kad smo birali oni su se izjasnili za EU. I onda su dobili većinu, kaj ne? I kaj sad? Dobili bumo ono kaj smo izabrali. Mislim, mogli bi nas pitat, ali jel to razumno? Meni se čini da nije. Mi bi opet krivo izabrali, kak smo i glasanjem za aktualnu vladu.

Mislim - već godinama se pripremamo za ulazak u EU, i sad da narod veli NE. Kak bi to zgledalo? Pa kaj se narod onda to nije prije pital? Kaj to niste prije tražili i poduzeli demokratske korake da to postignete? Sad se žaliti da vlada koju ste birali ne dela ono kaj već godinama veli da bude, sad je malo kasno.

Al opet, dajte nabrojite konkretno kaj je sve loše. Konkretno, prosim. Meni se sve čini da se ovdje love duhovi. S tim da se razmemo, ja ne velim da je sve dobro kaj dobijamo s EU, ali tvrdim da sve u svemu mi svakako od toga imamo više koristi nego štete. Samim time kaj moderniziramo državu uvođenjem novih zakona, pravilnika, ustanova, tak da ne bu više tak lako krasti i varati ko nekad. Ali i kad uđemo u EU, opet puno ovisi o nama. Ak bumo samo doma sedeli skršenih ruku i cmizdrili da smo sad naj.bali, onda bumo stvarno naj.bali. Ali ni to me ne bi čudilo. I to je tipično za nas Hrvate.

Samo još ovo za kraj - kad koristim prvo lice množine, onda govorim o nama kao hrvatskom narodu, a ne o svakom pojedincu, tek da se razmemo. Ovo napominjem iz razloga da se nebi neki pojedinci javljali i tvrdili da oni nisu. Kao da to ima kakve veze. Svi smo u istom brodu. Sad pokazivati na drugog i tumačiti da ti nisi glasal za njih nema smisla.

Kaj je najsmješnije - u mom krugu poznanika niko nije glasal za stranku na vladi. Malo čudno. Jel kod vas isto tak?  :)
« Zadnja izmjena: Veljača 14, 2010, 11:47:29 poslijepodne BobRock »

Offline domovinesin

• Skoro pa pravi član
    • hsp velika gorica
« Odgovori #29 : Veljača 15, 2010, 09:54:46 prijepodne »

Samo još ovo za kraj - kad koristim prvo lice množine, onda govorim o nama kao hrvatskom narodu, a ne o svakom pojedincu, tek da se razmemo. Ovo napominjem iz razloga da se nebi neki pojedinci javljali i tvrdili da oni nisu. Kao da to ima kakve veze. Svi smo u istom brodu. Sad pokazivati na drugog i tumačiti da ti nisi glasal za njih nema smisla.

Kaj je najsmješnije - u mom krugu poznanika niko nije glasal za stranku na vladi. Malo čudno. Jel kod vas isto tak?  :)
da, poštovani nosonjo, ali u mom krugu poznanika je većina glasala upravo za stranke sada vladajuće koalicije, pa ti to zavisi o krugu. kaj se pak broda dotikavle, to si svakako u pravu. bili mi za ili protiv, u demokraciji odlučuje većina sviđalo se to manjini ili ne (naravno, hvala europejcima i njihovim zakonima, to se ne odnosi na nacionalne i spolne manjine jer po nijihovim zakonima nacionalne i spolne manjine imaju veća prava od većine. ....š takav rođendan).
Tu ne cede malis sed contra audentior ito