„Nesretna sam kad u školi dobijem jedan. Kad sam s tatom, onda sam isto nesretna jer ne volim kad me tata dira. Ne volim kad me tata mazi. Tata se skine gol i veli da moram spavati s njim ili će me zavezati vani kao psa. Kad idemo spavati, ja spavam, a tata skače po meni i radi nešto prosto. To mene boli. Ja kažem da to mene boli, a on ništa. Tata dugo skače po meni, dok mama ne kaže da je ručak gotov. Mama je vidjela što mi radi i rekla mi je: “Žao mi je, dušo, ne znam od policije broj.” Braco se skriva od tate. Šapnuo mi je da i njemu radi isto.“To je napisala devetogodišnja Jagoda svojoj psihologinji uoči Nove godine, tijekom banalnog razgovora o tome kad je sretna, a kad nesretna.
Oslobođenjem oca više nema razloga da se Jagoda ne vrati u svoju biološku obitelj, iz koje je 2006. godine izdvojena zbog sumnje na seksualno zlostavljanje. Upravo ovog mjeseca istječe odluka o njezinu smještaju kod udomitelja, Jagodine tete Ljubice.Jagodino potresno pismo, koje je šokiralo i iskusne stručnjake, za sud i pravo potpuno je nebitno. Jer - njezin je otac oslobođen i ne može biti dvaput suđen za isto djelo.http://danas.net.hr/drugi-mediji/pregled.html?url=http://www.jutarnji.hr/ne-vracajte-je-ocu--opet-ce-je-silovati/541386/Meni nije Čačić problem, niti do neki dan puč u HDZ, pa Vojković u HSLS, to su unutarstranačka događanja, za koja su stranke pozvane i mjerodavne da ih rješavaju – tko je idući ? Sve samo da se skrene pozornost - država je trula i nemamo novca.
Meni je problem ova država koja je sva rasparana ali ne po šavovima, tu bi se još i dala zakrpati i prišiti.
Otac skače po djeci dok mama kuha ručak i ne zna broj policije?

??
I oslobođen je optužbe, a mama je valjda u međuvremenu saznala broj. Tek tak, reda radi. Svaki građanin ove zemlje taj broj mora znati i kad je najpijaniji i kad ga se probudi, tek tak reda radi.
Na moj sreću, nemam iskustva s socijalnom službom, ali znam neke slučajeve gjde je socijalna služba morala posredovati. Nisam čula pozitivne komentare.
Znate li vi kaj o goričkoj ustanovi?