Autor Tema: Neka se zove Zvezdan: Ili kako sam naučio ne brinuti se!  (Posjeta: 5460 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mali_od_palube

• Skoro pa pravi član
  • Spol: Muški
Neka se zove Zvezdan: Ili kako sam naučio ne brinuti se!
« : Veljača 05, 2010, 11:54:39 poslijepodne »
Zanimljivo je to u državnim tvrtkama!

Kad se iz tih tvrtki izmuze i posljednja kuna, euro, jen, dolar, odmah tvrtku treba prodat/privatizirati! Evo, sad imamo problem u državnom avio prijevozniku, čiji "menađer" vozi Lexusa, kojeg je valjda dobrim poslovnim potezima i zaslužio, ali zbog tih njegovih "odličnih" poteza, tvrtku odmah treba prodati!  Kad vidiš tko je u NO CTN-a, sve ti je jasno, počevši od Miomira Žužula(bez kojeg niti jedna afera nema svoj početak) do "Bijanke" Matković! Sve junak do junake HR-provizije!

I sad, Mišetić, koji je naručio ovaj članak, svu svoju nesposobnost svaljuje na leđa monopolistima, cijeni goriva i eventualnom štrajku pilota i stjuardesa, a nikako da nađe problem u svome menadžmentu, u jako lošem marketingu i nadasve, Star Alliance grupaciji, koja sve karte prema inozemstvu i dalje šalje na Lufthansu! Ne treba zaboraviti niti cargo promet, kojeg od ove godine Croatia airlines obavlja isključivo na domaćim linijama!

Uglavnom, CA već godinama radi u gubitku, pa zašto nije prije zavapio, ovako, sve mi se čini da će dio novca iz novog fonda ići i u CA, a da će isti taj nesposobni menadžment ostati na čelu tvrtke i kasnije prodati nacionalnu kompaniju po pet puta nižoj cijeni(sjetimo se svih hrvatskih banaka)!

Uostalom, evo naručenog članka:
http://www.jutarnji.hr/misetic--samo-prodaja-moze-spasiti-croatia-airlines/535735/

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Neka se zove Zvezdan: Ili kako sam naučio ne brinuti se!
« Odgovori #1 : Veljača 06, 2010, 11:09:36 prijepodne »
Pa kada i sami nisu nikada željeli istinski poraditi na bilo kakvim uštedama...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline dobola

• Skoro pa pravi član
  • Imagine
« Odgovori #2 : Veljača 06, 2010, 11:23:03 prijepodne »
Slažem se sa većinom komentara forumaša mada bi možda trebali gledati situaciju i iz druge situacije. Postavlja se pitanje potrebe da država koja ima toliko radno sposobnih stanovnika i eventualnih korisnika avio prijevoza uopće u svom vlasništvu ima avio kompaniju sa svim pripadajućim troškovima. Možda je nekad, na području bivše Juge to i imalo smisla s obzirom na broj stanovnika, društveno uređenje i niz drugih stvari ali danas kad ogromne kompanije iz država kao što su Japan, SAD, Arapski lanac i sl. imaju problem ogromnih troškova poslovanja nas još uvijek opterećuje avio prijevoznik koji, po mom mišljenju nije strateški čimbenik sistema. Prije bi forsirao modernizaciju željezničkog prometa i tranzitnu funkciju zračnih luka, a avio prijevoznika prodao ili pripojio nekoj velikoj globalnoj kompaniji,bez obzira kojoj. Jer, pošteno gledajući, ona nikada ne može konkurirati svojim cijenama jer nikada neće dobivati tolike olakšice ( u nabavci i modernizaciji zrakoplova, poticaju, trenskontinentalnim vezama i sl.) kao konkurencija. Na kraju će sama sebe pojest i završit kao JAT, koji je nedavno promijenio vlasnika za vrlo malo novca, možda samo za dio duga.
Mi smo tranzitna zemlja, kako u zraku tako i na zemlji i moru i morali bi tu prednost naplaćivati i koristiti, a ne razvijati industriju koja je u cijelom svijetu pokazala da više ne funkcionira. Umjesto da se bacimo na proizvodnju hrane, turizam ( ali ne samo na moru), putarine, vjetrenjaće za proizvodnju el.energije, skladišta za plin, proizvodnju vode i sl. konstantno se opterećujemo neisplativim subvencioniranjem propalih sistema.  CA vjerujem da nikada, ako ćemo realno analizirati poslovanje bez državnih subvencija, nije poslovala u pozitivi.
Ko to tamo peva?

Offline mali_od_palube

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #3 : Veljača 06, 2010, 01:27:23 poslijepodne »
Slažem se i sa kolegom Sledgehammer-om i sa kolegom dobola!
Makar, moje je mišljenje da bi Hrvatska trebala imati svoju aviokompaniju, ne pod svaku cijenu i ne sa ovakvim menadžemntima kao što je i u HAC-u, HŽ i sada u CA! Ali bi svakako trebala imati svoju aviokompaniju!

Ali evo i novog članka sa Index-a:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sindikat-kabinskog-osoblja-croatia-airlinesa-zbog-kolektivnih-ugovora-krece-u-strajk-26-veljace/474265.aspx

Offline Muzh

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #4 : Veljača 06, 2010, 07:07:52 poslijepodne »
Kaj drugo nek da josch jemput napomenem. Vuchimo se od najbolschih - onih kaj su uspeli rasturiti najveksche i najjaksche svetsko gospodarstvo "ko bugarin churku" :)