Margareta ja sam jučer bio, svtarno za svaku pohvalu. Fenomenalo.
Pridružujem se ocjeni forumaša Tur-a i kikija. I moje je dijete više nego oduševljeno, iako nam muzeji nisu strani pojam, naročito ne ovaj naš turopoljski u kojem smo redovan gost.
Osim toga, tu i tamo se moglo čuti i komentare ostalih posjetilaca, pa nekih ljudi koji znaju i raspričali su se uz neke exponate, tako da smo sa zanimanjem prisluškivale (iako su dovoljno glasno govorili) i naučile nove povjesne činjenice.
Nisam se ovaj put uputila u ZGB (nisam morala kad je i naš muzej ove godine bio otvoren

), ali sam razgovarala s nekim roditeljima koji su sa svojom djecom bili od 18,00 i na povratku se navrnuli i u svoj doma-muzej, i rekli su da su bile strašne gužve, redovi pred ulazima i do 50 m i da mi baš nije pametno da krenem samo da budem tamo, jer se mnogi postavi nisu mogli dobro, ciljano i s pažnjom razgledati.
Velika pohvala organizatorima, i djelatnicama u našem turopoljskom muzeju, i svakako držati se te tradicije, tako da i idući put budemo dio gradova koji otvore vrata muzeja u kasne sate.

Mene se naročito dojmilo grijanje vani. Toliko dobro, toplo i originalno da bi se rado češće grijala tak, vani uz vatru.
To sam skužila tek kad sam na kraju izašla van, jer da sam prije ugledala kamine, više bi vremena provela vani u razgovoru.

Što se „kritika“ tiče – možda bi mogli idući put angažirati neki KUD da dođu u nošnjama malo pjevati i prikazati i nošnju i neke običaje Turopolja (s obzirom da je to naš zavičajni muzej), ili bar da defiliraju tam skupa sa Banderijem, pa recimo neki recital ili kratke skečeve na turopoljskom dijalektu, ili otisnuti brošure s ponekom turopoljskom riječi i prijevodom koje bi tamo netko od turopoljaca znao izgovoriti i objasniti.
Možda je mogao biti i improvizirani štand pa da se mogu kupiti neki domaći suveniri po simboličnim cijenama.