Više puta je na forumu naglašeno da su svećenici samo ljudi, s postotkom mana i grijeha prosječnog čovjeka. Zato mi ne treba takav čovjek da bi me približio Bogu...
I automehaničari su samo ljudi pa ipak im vjerujem dati popraviti auto.
I policajci su samo ljudi pa im ipak vjerujem kada usmjeravaju promet.
I doktori su samo ljudi pa im ipak vjerujem kada me liječe. 
Bilaj, nije Vam usporedba adekvatna. Biti svećenik je poziv, a ne profesija, svećenici bi trebali biti namjesnici Krista na zemlji 24 sata na dan, te ne smiju biti obični ljudi, ne smiju biti prosječni ljudi već moraju biti uzor i moralna vertikala.
A, nažalost to nisu. Osilili su se i izgubili kompas.
Katolička vjera i Crkva je sljedbenica Isusa Krista. Pročitajte sva Evanđelja, ako niste, pročitajte ponovo, ako već jeste, kako biste se podsjetili i morati ćete uočiti da
Krist nije politički djelovao, a niti je od svojih apostola takvo djelovanje zahtijevao. U Evanđelju po sv. Mateju je zapisana Isusova poruka apostolima o njihovom poslanju:
«Liječite bolesne, čistite gubavce, izgonite zle duhove! Badava ste primili, badava i dajte!
Ne pribavljajte sebi u pojase ni zlatnog, ni srebrnog, ni bakrenog novca; ni putne torbe, ni dvije halje, ni obuće ni štapa…»
«Nije učenik nad učiteljem,…..Dosta je učeniku da bude kao njegov učitelj.»
«Ne sabirajte sebi blago na zemlji….Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce.»
U Drugoj poslanici Korinćanima apostol Pavao govori o apostolu kao Kristovom poslaniku: «Mi vršimo poslaničku službu u ime Krista – kao da Bog opominje po nama»
Toliko kvalitetnih poruka za izgradnju dobrog vjernika i kvalitetnog ljudskog karaktera zapisano je u Evanđeljima, i ostalim knjigama Novog Zavjeta, ali svećenici sve više se bave se dnevnom politikom, a sve manje vjernike podučavaju u vjeri i ljubavi prema Bogu i ljudima. Svjetovna politika nije njihova zadaća, koliko god neki to opravdavali i tvrdili da je.
Uostalom, i sami su se jako udaljili od svog Učitelja.