Vidim da niko to ne spominje ovdje, ali eto, bas me zanima kako ce sada ovi HNS dusebriznici ovdje komentirati ovo:
http://www.jutarnji.hr/cacic--kosor-moze-racunati-na-hns/463406/
Ili ce se i daljepraviti da nevide
Ili ce sada okrenuti plocu i uzdizati HDZ u visine... boze, kaj politika napravi od covjeka, u casu se zaborave sva nacela koja su se do prije par sati zastupala!
....SDP nije spreman podržati Vladu Jadranke Kosor u Saboru, no zato HDZ može računati na HNS. Predsjednik narodnjaka Radimir Čačić je, kako
neslužbeno doznajemo, nekim potpredsjednicima HDZ-a jasno dao do znanja kako sada “kad više nema Sanadera”, ako im bude potrebno, mogu računati na potporu njihovih pet zastupnika u Saboru.....
Pa kako bi SDP mogao podržavati HDZ-ovu Vladu o kojoj već tri godine govorimo kao o nesposobnoj i korumpiranoj - uzvraća potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić. Na potporu svog najvećeg političkog protivnika HDZ bi, kaže Opačić,
mogao računati jedino u slučaju kada bi Hrvatska bila ozbiljno ugrožena, a to, smatra, sada nije slučaj.
Koliko vidim to je sve još neslužbeno.
Nije li Hrvatska ozbiljno ugrožena? SDP očito misli da nije.
Zašto apriori se odbacuje unaprijed suradnja SDP i HDZ? Da li je to dobro za Hrvatsku?
Meni se čini da je HNS samo odgovorna stranka, prema trenutku i situaciji u kojoj se Hrvatska nalazi.
Osim toga HNS čini mi se nije niti HDZ niti SDP, pa prema tome se i razlikuje od te obje stranke, nema predrasuda za razliku od njih.
I to je dobro za Hrvatsku.
Ne bi bilo loše malo dublje i šire sagledati posljedice takvih odluka, ne samo kroz vlastitu prizmu.