Autor Tema: VEČER UZ MUNGOS BROTHERS BLUES BAND  (Posjeta: 12131 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

shaka zulu

• Gost
VEČER UZ MUNGOS BROTHERS BLUES BAND
« : Siječanj 05, 2010, 06:42:36 poslijepodne »
ČETVRTAK, 07. 01.
dvorana Galženica
19:30 sati

VEČER UZ MUNGOS BROTHERS BLUES BAND

Mungos Brothers Blues Band iz Velike Gorice osnovali su 1982. godine Dražen i Davor Mišerić. Diskografiju ovog sastava čine studijski albumi: Skriven od pogleda, On Stage Forever, On the Acoustic Side,album snimljen uživo u produkciji Hrvatskog radija, Live in Cotton Club te kompilacija The Best of MBBB. Sastav je u ovih, gotovo trideset godina postojanja svirao u svim manje i više važnim rock-jazz-blues klubovima(Saloon, K.S.E.T, Cotton Club, Kulušić, B.P.Club, Sax-Klub hrvatskih glazbenika, Klub 100, Siscia jazz klub itd.) te na brojnim moto susretima i blues festivalima u Lijepoj našoj i inozemstvu. Neki od festivala na kojima je sastav sudjelovao su Fontana Blues Festival-Varaždin, Eagle Nest Blues Festival-Čakovec, Blues Festival-Celje(Slovenija), Boom Boom Festival-Vinkovci, Jazz Festival-Graz, Lent Festival-Maribor, Jazz from the Wood-Koprivnica, Kamplin Festival-Krk itd. Počeci sastava vezani su uz velikogorički NAVIS na kojem je sastav osvojio brojne nagrade. Tadašnja postava na svom je prvom nastupu nakon izbora u finalnu večer osvojila nagrade žirija i publike za najbolju izvedbu, najboljeg bass gitaristu, najbolji tekst i najbolju pjesmu. Kasnije je MBBB osvojio još mnoge nagrade, između ostalih za najboljeg gitaristu, najboljeg bubnjara te najbolju autorsku pjesmu.Najdužu i najpoznatiju postavu činili su Dražen Mišerić-Mungos (gitara i vokal), Davor Mišerić (bass gitara) i Miki Sekeli (bubnjevi) koji su svojim virtuoznim muziciranjem bili inspiracija mnogima. Od samog nastanka kroz bend su prodefilirali brojni poznati i manje poznati glazbenici od kojih su neki danas afirmirani na našoj sceni. MBBB od samog početka njeguje blues i rock tradiciju kojoj je vjeran i danas. Na repertoaru se nalaze brojni naslovi iz bogate blues i rock riznice te, naravno, autorski materijal koji ovaj sastav čini prepoznatljivim, a koji se vrti po raznim europskim blues-rock radio postajama. Sadašnju postavu Mungos Brothers Blues Banda čine Dražen Mišerić-Mungos (gitara i vokal), Siniša Canko (gitara), Željko Šimaga-Žac (bass gitara i vokal), Ladislav Slunjski-Laci (bubnjevi).
http://www.pouvg.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=220&Itemid=37

Trs

• Gost
Odg: VEČER UZ MUNGOS BROTHERS BLUES BAND
« Odgovori #1 : Siječanj 05, 2010, 09:21:04 poslijepodne »

Nadam se da to neću propustiti. Po ovome što piše grehota je što ih još nisam slušao.

Offline Muzh

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #2 : Siječanj 05, 2010, 09:44:59 poslijepodne »
Vuzhgi ga Drazh :)

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #3 : Siječanj 05, 2010, 10:41:57 poslijepodne »
dvorana Galženica
...
Sastav je u ovih, gotovo trideset godina postojanja svirao u svim manje i više važnim rock-jazz-blues klubovima(Saloon, K.S.E.T, Cotton Club, Kulušić, B.P.Club, Sax-Klub hrvatskih glazbenika, Klub 100, Siscia jazz klub itd.) te na brojnim moto susretima i blues festivalima u Lijepoj našoj i inozemstvu. Neki od festivala na kojima je sastav sudjelovao su Fontana Blues Festival-Varaždin, Eagle Nest Blues Festival-Čakovec, Blues Festival-Celje(Slovenija), Boom Boom Festival-Vinkovci, Jazz Festival-Graz, Lent Festival-Maribor, Jazz from the Wood-Koprivnica, Kamplin Festival-Krk itd...
Mislil sem si da bu negdo povedal reč o tem zakaj Gaženica a ne klub...

Trs

• Gost
« Odgovori #4 : Siječanj 05, 2010, 11:18:48 poslijepodne »
Mislil sem si da bu negdo povedal reč o tem zakaj Gaženica a ne klub...

Ja ne znam zakaj, al meni paše. Upad se ne plaća, sedi se udobno, nema galame od koje se nemre uživati u koncertu, popit se može i prije i posle koncerta.  :)
A ne bum ni pušil tu vuru. :)

Trs

• Gost
« Odgovori #5 : Siječanj 09, 2010, 11:26:02 prijepodne »

Drago mi je što sam bio. Dečki su prva liga. Drapali su legende, kao Fleetwood Mac, Doors, Pink Floyd, Hendrixa, a i vlastite stvari. Ugostili su i nekoliko mladih goričkih gitarista, klinaca od nekih 13 do 16 godina. Bilo mi je toplo oko srca kad sam čuo te klince kako rasturaju đitru bluesom, i to u ovo vrijeme rappera i cajki!
Ovaj u sredini je isto mladi dečec, on je član MBBB-a, ali je već virtuoz. Tu i tam preuzme dionicu od dvije-tri minute i rastura da se sve praši! A ovaj desni, poluskriveni, je čif. Taj, kad zapraši, čini ti se da ti oči imaju predugu ekspoziciju pa mu od desne šake vidiš samo mutni flek dok prebire po žicama.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #6 : Siječanj 09, 2010, 03:30:25 poslijepodne »
Evo i jedna slika od mene.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #7 : Siječanj 09, 2010, 05:26:45 poslijepodne »
Mogu se samo pridružiti ostalima sa lijepim čestitkama na pokazanim majstorijama i svirci. Bend je bio dobar,a nastup mladih svirača treba posebno pohvaliti.
Osobno sam impresioniran sa pokazanom razinom znanja i volje mladića  za sviranjem i nisu se dali pokolebati nego su hrabro odsvirali svoje do zadnjeg takta.
I najviše u tome sami uživali.

Bravo,svaka čast,zavrijedili su sve pohvale!
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Goričanka

• Veteran
  • Spol: Ženski
« Odgovori #8 : Siječanj 09, 2010, 09:09:24 poslijepodne »
Nisam bila, ali je bilo moje dete, a to me još više veseli, jer ljubav i afinitet prema nekoj vrsti muzike se uči doma od malena  :)
Ne plaćam bezveze sve te silne sate gitare i klasične i električne.

Čini mi se da je to bil pravi "susret generacija".
Daj Bog da bu češće!
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

Offline delta force

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #9 : Siječanj 09, 2010, 11:49:47 poslijepodne »
Ma Mungosi su prave legende, da vam je samo videti Draža kad je u efektu, to se đitra svira kroz noge, iza glave na leđima itd. A pokojnoga Sekelija, kad je poćel nabijati po tuđe kože (bubnjevima), ruke mu nisi videl, a palice su samo letele po zraku, bila su to dobra vremena, da, daa...

hornet34

• Gost
« Odgovori #10 : Siječanj 10, 2010, 12:19:24 poslijepodne »
mika je nabijal z rukami po stolu kad su bili i na pauze...mungos,brat mu i mika kad su zasvirali ,mislil sem da sem unekem blues klubu u new orleansu...to je bilo lepo za slušati
novu postavu još nesem čul,ali verujem vam na reč...to sigurno nemre biti loše...i drago mi je da mladi ljudi sudjeluju u tome...svaka čast...