Volim raspravljati o interesantnim temama s namjerom da nekaj novog saznam, sagledam situaciju i s druge perspektive
Ako je tako, onda je neprilično uletavati u temu sa stavom "ja sam činjenica i sve se vrti oko mene". Jer ti si upravo tako nastupio sa time...
pokušavam diskutirati sa ljudima koji se inate, koji su zadrti, koji nemreju sagledati situaciju iz objektivne perspektive, niti to ne žele pokušati, ili jednostavno nisu... recimo intelektualno sposobni shvatiti neke stvari.
Kaj to znači "zadrt"?? To se i prečesto čuje od nekih koji misle soliti pamet o slobodama kojima ni ne znaju značenje i posljedice,i koje to i nisu, i opisuje osobe koje nisu podlegle kompleksaškom mentalitetu kojem robuje ogroman broj ljudi u ovoj zemlji, tako da ti je to nekakva utjeha da nisi sam...
Dobro, onda znači kak sad? Jesu sad Britanci prozivali nekoga ili samo dvije privatne osobe? Prvo veliš ovak pa onda onak. Po tvom zadnjem izlaganju bih rekao da više nisu Britanci nego samo te dvije "njuške".
Ne volim kada mi prodaješ dvoličnost, kada se praviš "grbav", jer ja sam bio itekako precizan. Ta dvojica jesu samo dvije individue, no isti se skrivaju iza puno viših etiketa i ciljeva, pozivaju se na argumentaciju koja ih ne pripada i nisu joj dorasli, koliko god htjeli pompozno dokazati upravo suprotno. Znači, da bi ti bio zadovoljan, riječ je o dvoje britanske njuške.
A glede te tvoje argumentacije da se ti tipovi ne razumiju u nekaj i da nisu stručni - duboko sam uvjeren da se puno bolje razumiju nego ti i ja zajedno, i da se ti nemreš ni malo s njima mjeriti. Mogu nekog tužiti i pozivati za zlodjela isto kolko i ti. Zbog svoje uobraženosti ne akceptiraš ničiju kvalifikaciju i sebe vidiš ko najkompetentnijeg za sve.
Vidiš, ja nemam takav kompleks manje vrijednosti kao ti. Možda govoriš za sebe, no ja se nebih kladio da su isti stručni - obzirom pišu o stvarima koje nisu niti jednom od njih strka, pa prema toma i njihova stručnost je u najmanju ruku deklarativne prirode, a svakako nije iznad moje osobne - koja je isto deklarativna u tom smislu, ali i nimalo amaterska ili prozaična. Ja te i takove stvari gledam pravno i moralno, što je svakako iznad njihovih gledišta koja su zlonamjerna i vrlo dobro zapakirana u nečiju korist i za nečije ciljeve, za što je ta bratija i debelo plaćena.
Nisam uobražen, ali ako je to ono kako to ti shvaćaš i tumačiš pojam uobraženosti - da si nedam srati po glavi od kojekakvih razvikanih samozvanih veličina - da, onda ja JESAM uobražen.
Ustvari, meni spočitavaš stvari koje sam nikako da pokreneš i spomeneš -
reci mi ARGUMENTE kojima oni raspolažu! Znači, ne njihove umišljaje koje bi oni htjeli, već pravni status po bilo kojem zakonu koji bi Papu inkriminirao.. dok mi to ne veliš, dužan si samo ispričati se zbog blebetanja na razini Indexa i 24sata. A to svakako nije ni umno ni inteligentno štivo.
S druge strane - zakaj bi oni morali dokazivati da su pošteni da bi mogli kritizirati druge? Nek bude i sam dokazani ubojica, ni onda ne znači da njegva izjava ne stoji.
Pa moraju dokazivati zato da bismo ih svi mi akceptirali kao takve kakvima se predstavljaju. Inače nisu ništa drugo osim lažova. Da li bi ti jednako sagledavao da ti o ubojstvu kao kaznenom djelu pričaju notorni ubojica i predsjednik kaznenog odjela nekog suda? Vidiš, ja na njih dvojicu nikako nebih gledao istim očima, no ako ti bi - svaka čast... meni je bitno TKO govori, pogotovo takove ozbiljne stvari... a poznavajući i mnige druge, tebi nepoznate činjenbice, jasno mi je i zašto, kao i mnoge druge stvari...
Takva protuargumentacija je bezveze. Pokušava se samo diskvalificirati toga koji je dao tu kritiku bez da se sagleda sama kritika. Tipično za bijeg od argumentacije i diskusije.
Laprdaš. Iako si time upravo opisao sebe. A ako misliš da sam fulao, pročitaj moja pitanja unazad par postova i reci mi na koliko si dao bilo kakav, a posebice imalo zadovoljavajući odgovor... pusti definicije kakav sam ja. Pitao sam te nekaj sasvim drugo, odgovor na što svjesno opstruiraš...
Opet ta protuargumentacija! Jadno. Znači prvo moraju napasti kraljicu da bi tebi dokazali da nisu šupci, pa onda moraju možda još kritizirati Britace i britansku povijest, i tek onda smiju s tobom diskutirati? Nemoj, molim te, to je nadasve jadno.
Ne. Ali i trebaju - jer ako od drveta ne vide šumu, onda jesu šupci. I to je ono kaj ja zovem jadnim.
Imaju milijardu problema, ozbiljnih, dokazivih, zakonom kažnjivih problema pred svojim ružnim kuruznim engleskim nosinama, no bave se nečim i nekim čemu nisu dorasli, nečim što se samo ne brani, idu linijom manjeg otpora jer nemaju muda baviti se ozbiljnim stvarima. A htjeli bi da ih mi shvaćamo ozbiljno.
Možda i jesu šupci. Pa kaj ak jesu? Dal to mijenja sadržaj njihovih izjava? Ne!
Mijenja, naravno.
Jer kada si dam odgovore na to TKO piše, ŠTO piše, ZAKAJ piše i GDJE piše - jasno je da sadržaj njihovih izjava nema veze sa istinom, ali ima sa zlim namjerama koje vrebaju svaku šansu da diskreditiraju Papu...Ti nemreš znati kolko ljudi je počelo tu situaciju sagledavati s te perspektive koju su oni otvorili. A ja po sebi mogu reći da ih nije malo, jer sam i ja počel to gledati iz te pozicije i malo više razmišljal o tome. A zakaj ne bi?
Kak ti "po sebi" možeš reći da tih nije malo?? Pa ti si jedan jedini, jedinka... jedino ako ste dvojica, onda ti, kao 50% tog para, predstavljaš znatan udio...
Vidiš, da bih ja počeo razmišljati na način da se priklanjam nečem drugačijem, morao bih se prvo uvjeriti da je to nešto stvarno utemeljeno, i sagledati to sa svih strana. Tebi je lakše, jer kako i priznaješ - najbitnije strane te problematike su ti tabula rasa...
Pa to je i cijela priča, cijeli smisao - da saznamo kaj oni mogu, a kaj ne, kak daleko mogu dosegnuti sa svokom kritikom. I sad unaprijed znaš kaj mogu, a kaj ne? Nemoj.
A koga normalnoga zanima "kaj oni mogu"?? Ak te zanima kak daleko mogu ići, onda ću ti odmah reći - mogu ići u beskraj! Uz opasku da to kaj rade nisu kritike, već nekaj drugo... a ako im je adrenalina i ispitivanja dokle se stvarno može iči, neka prozovu britansku politiku, kraljicu i povijest svoje zemlje, iza koje su milijuni i milijuni leševa, a ne nekolicina dječaka žrtava pedofilije (a dokazano je samo par slučajeva - ne štitim pedofile, nego je upravo interesantno kako je broj tužbi enormno narastao kada se vidjelo da se može iskamčiti lova...).
Znači, neka dečki pokušaju sa takovim "promišljanjima" kritiziranja, ili ako to ne vide - jasno mi je da kada vidim njihova velikog prijatelja Ratka Mladića, kako bahato i sa podsmijehom sluša za tisuće mrtvih - vidim i njihove njuške...
Zbog tvoje subjektivnosti je svaka kritika nad Crkvom nedozvoljena. Što tebe automatski isključuje iz daljnje diskusije. Jednostavno nisi u stanju diskutirati o tome. Ne zbog tvojih intelektualnih sposobnosti, nego jer nemreš objektivno pratiti argumentaciju i davati razumne protuargumente.
Problem je što je dozvoljeno kritizirati Crkvu - i ja sam je ne jednom kritizirao. No
nije dozvoljeno iznositi laži, objede, uvrede i konstruirati nečiju krivicu bez argumenata i dokaza - koje ti, kao ni ti britanski pljugeri - nemaš. To nije vaše "pravo", jer to nije ničije pravo.A to kaj je Papa učinio ili ne, i kakvu odgovornost on snosi, pa to je tema o čemu ona dva novinara pričaju. Ak ti misliš da sadašnji Papa za te neke njegove odluke nije kriv...
Naravno da nije kriv, barem ne u smislu na koji se pozivaju ta dav "intelektualca". Ako nekoga treba uhititi, onda znači da postoji osnovana sumnja da je taj počinio kazneno djelo. No u slučaju Pape ne postoje niti osnove sumnje. Prema tome, pozivanje na uhićenje ili čak i ubojstvo Pape je kazneno djelo samo po sebi, i da britansko pravosuđe ima samo 1% objektivnosti i pravičnosti kojom se busa u lice cijelom svijetu, uhitilo bi njih i optužilo ih za kazneno djelo uvrede i klevete, jer to što oni pišu nije nikakva sloboda mišljenja. To je kriminal, opisan kao takav u zakonu.
A ti i ta tvoja tvrdnja o mojoj dvoličnosti - baš si jadan. Bježiš u napad. Ja sam (opet) dvoličan jer ne shvaćam da ljudi zasljepljeni Crkvom ne podnose nikakve kritike nad Crkvom i zbog toga ne prihvaćaju i osjećaju kao napad na njih same ak neko nekaj veli protiv Crkve? To nije dvoličnost.
Konstruiraš da izbjegneš odgovore na pitanja koja sam ti postavio.
Kritike su dozvoljene, no pljuvanje, optužbe i laži nisu. A ta dvojica, skupa sa tvojim prihvaćanjem njihovih laži, nisu došli dalje od želje da naude Papi, jer više od želje ionako ne mogu.