Možda bi se i složil s tobom da sam bolje upoznat s tim njihovim zločinima
Kako sam si i mislio - voliš raspravljati o stvarima o kojima mnogo toga ne znaš... markirao si povijest? Ili nemaš mentalnih sposobnosti pitati se i rastumačiti si kako to da je engleski jezik toliko raširen? Kako to Britanija ima ingerencije nad komadima kopna desetke tisuća kilometara od vlastita ozemlja? Kako je nastala moderna Australija, i što su prošli Aboridžini? Jesi li čuo za Gandhija i protiv koga se i zašto on borio? Jesi li čuo za priču o nastanku Kanade? Jesi li...
Ali ta dva tipa to nisu izjavili kao predstavnici vlade ili nacije, ili neki iz kraljevske familije, nego kao privatne osobe.
Pa i ne trebaju nastupati kao službeni predstavnici Britanije - ali te se njuške skrivaju, i daju sami sebi legitimitet i uvjerenje kako oni govore "istinu", pozivanjem na svoju stručnost i na etiketu kako su to najutjecajniji intelektualci današnjice... znači, ako je netko jedan običan biolog, kako ti veliš (a nije baš običan, tip se bavi evolucijom, i Crkva mu je u tome direktan oponent!), onda neka se bavi evolucijom, a ne stvarima koje ne razumije i nije stručan u njima. Jer inače ne kužim što će mu predstavljanje kao znanstvenika dok poziva na ubojstvo ili uhićenje Svetog Oca?
To je demokracija? To je znanost? To je biti intelektualac? To je biti pošten ili pametan??
Neka poziva svoje sunarodnjake koji i danas teroriziraju pola svijeta, neka proziva Kraljicu koja je blagoslivljala ubojstva po Indiji i zemljama Trećeg svijeta, kao i općenito svugdje gdje Britanija ima interes... Neka njih proziva - oni su puno direktnije povezani sa tim zločinima nego Papa sa pedofilskim svećenicima negdje u Americi...
To su jednostavno jedan biolog i jedan novinar.
To su dvojica dvoličnih šupaka koji napadaju one koji se ne brane. Neka napadne nekoga sebi bližega, npr. britansku kraljicu ili britansku Vladu. A-ha... i mislio sam; za to trebaju MUDA! I ugrožavanje vlastite egzistencije... a-ha, sad sam skužio... oprosti, malo sam "naivan"...
ako im je bil cilj "podići razinu javne svijesti" kao što su naveli, onda im je to i uspjelo. I na kaj imaju pravo!
Ništa oni nisu postigli, jer se o skandalima pričalo i isti su istraživani i procesuirani i puno prije negoli su se oni smislili pametovati.
I ne samo pravo, nego i obavezu! Imati neki talent i ne koristiti ga je jedan od grijehova.
Naravno - onako nekako "moralno" gledano, jer to službeno nije nigdje grijeh, pa niti u Crkvi.
No ako već imaju talente, neka razotkrivaju direktnije i opasnije zločine kojima su okruženi u svojoj divnoj zemlji (rasizam, terorizam, kriminal, bespravnost, ksenofobija, policijska država). Sve te zločine mogu bar dokazati, dok Papi ne mogu dokazati ništa. Mogu mu samo lijepiti etikete i ispadati budale. Kojima vjeruju isto takvi kakvi su i sami.
Ali nemojte to ni vi braniti onima koji imaju drugo mišljenje.
A gdje si vidio da itko ikome išta brani??
ja sam govorio o moralnoj komponenti - oprosti, ali ako to ne razumiješ, onda ne znam kaj se uopće javljaš u diskusiju u kojoj ne kužiš osnovnu stvar... ili je kužiš kada se slažeš sa ta dva debila, no u obrnutom slučaju (da isti princip kojim napadaju vrijedi i za obranu Pape!) očito ne kužiš, i u tome je tvoja i njihova dvoličnost...
Dok oni prešućuju brdo sranja u svojoj zemlji, to je u redu, tu "nemaju" nikakvu obvezu progovoriti. No ako se radi o Papi (kojeg bahati Anglikanci mrze i zato jer im je višestoljetni projekt "Anglikanske crkve" gotov i maltene propao do kraja...), onda je srati iz svih oružja dozvoljeno i poželjno, a i slađe i sigurnije - jer se napadnuti ne brani. To, naravno, "nije" nikakva dvoličnost, to je valjda "znanost"...
Papa osobno nije počinio nikakav zločin, no njega se proziva zbog MORALNE odgovornosti - obzirom da on NEMA ovlasti da ignorira ili opstruira civilne kaznene zakone, pa time nije ništa niti MOGAO zataškavati, on nema vlast da ikoga zaštiti od kaznenog progona!. Znači,
ništa on nije zataškavao, jer se to i NE MOŽE.
Nikakav Papa ne može spriječiti da oštećenik kaznenim djelom ode na policiju i prijavi kazneno djelo i nezakonite radnje. I sama Crkva nema ingerencije nad civilnim zakonima, i sama potpada pod njih. Prema tome - o kakvom zataškavanju drami i lupeta određena grupacija ljudi?
Ili je možda riječ o tome da se služe pojmovima kojima sami ne znaju značenje?
BTW, kada si već boldao,
daj mi pojasni što su to oni "argumentirali" i sa čime??