Ja tu ne govorim o razini nečijeg intelekta ili sposobnosti nekoga za racionalizacijom cijeloga svijeta, nego o razini svjesti njegova duha. Ono što se Vama možda čini smiješnim i neracionalnim dugo vremena bio je način na koji su ljudi objašnjavali svijet oko sebe u kojemu su se našli i osječali maleni naspram njega.
Danas je čovijek "narastao" i neki svijet u kojemu živi za njega više nije dovoljan, tehnologija se razvija i donekle uništava vjerovanja što su bila i danas se pokušavaju na mukama održati. No uvijek će postojati ono nešto što će biti van shvačanja nekog računala ili "intelektualca" sa, recimo, pet diploma. Ono nešto će visjeti u zraku što će nanovo zapanjiti svijet i, možda, iako to oni sami neće nikada priznati, na tren učiniti sve te ljude malim u istom tom svijetu koji su oni do jučer svojim saznanjima "prerasli".
Duhovni dio čovjeka opstaje i opstati će usprkos navali tehnologije i informacija koje nam se trpaju svakodnevno u glavu bez vremena da ih "provarimo" kroz nju... Opstati će iz razloga što čete Vi sami shvatiti da ako želite u tom svijetu opstati morate zadržati sebe i svoje ja i trebate se, makar na tren, maknuti od svega toga.
I to Vas skromna moja gospodo, po meni, čini duhovnima.
A o vješticama i duhovima, gospodine, bi Vam svašta mogao napričati...