Evo vidiš,kao mene savjetuješ, a sam se toga ne držiš.
U čemu? Daj budi konkretan.
Vidim da si se ipak polako počeo mijenjati, i to je dobro, ali ne moraš sebe tako jako kriviti što nisi do sada činio dobro za ovu zemlju.
Daj
pojasni to boldano.
Otkuda ti znaš da ja nisam činio dobro za ovu zemlju? BTW, otkuda ti hrabrosti, morala i prava da to kažeš - jer takvo nešto reći je vrlo ozbiljna uvreda, i vrlo glupa izjava. Ztao ozbiljno mislim da pojasniš tu izjavu, obzirom je tako nešto izjaviti o osobi koju uopće ne poznaš - u najmanju ruku vrlo glupo i nepromišljeno.
I zašto se postavljaš da si ti mjerilo koje će ocjenjivati tko se mijenja, kako i u kojem smjeru? Ne misliš li da je malo prebedasto kretati od sebe kao obrasca bilo čega, onako samozvano?? Jer to je ili bahato, ili glupo, a najčešće oboje... pogotovo umišljati da ikoga poznaješ zato jer se sa njim dopisuješ putem nekakvog foruma??
Imaš vremena , počni sada ,još stigneš.
Stignem - ŠTO? I Kako??
Kada nekoga krivim , tada to činim sa razlogom, i ti to znaš ali se ne osudiš priznati, za razliku od mnogih .
Što ja to ne znam, tj. ne usudim se priznati??
To da si ti obrazac objektivnosti i pravičnog pristupa svemu i svačemu? Nemoj me nasmijavati...
Zar sam ja kriv za stanje u državi?
Nisam ni rekao da jesi - jer nisi u direktnoj poziciji imati toliku vlast i moć. No sa jedne svoje razine i stanja svijesti, lako moguće i da jesi. Ustvari, to si već i dokazao, možda svojim glasom na izborima, dokazuješ svojim stavom da je tvoje mišljenje važnije do zakonskih normi ove države... Iako sama država nema direktne posljedice tvojeg ponašanja i stava, jer je sustav demokracije vrlo manjkav i nepravedan, indikacije postoje...
Zar sam ja okrao i doveo državu u ovakvo stanje?
Ne. Ti si svojim glasom samo dao punomoć nekome da bude takav.
Ne , ne napadam ja tebe, već sam rekao da si po nekag ne moguć, ali i to je dio odrastanja, sazrijevanja, sve dok se postane odrasla osoba.
Kakvog odrastanja, sazrijevanja? O čemu briješ?? Znaš li koliko ja godina imam? Istina i bog - 14 manje od tebe, no ipak dovoljno da sam te tvoje izraze preživio...
Stekao sam vjerujem brojna znane i ne znane prijatelje, kod kojih mogu ako mi zatreba doći potražiti pomoć.
Hvala Bogu da si jedini takav, ja takve ni ne poznam...

Svi smo mi dali dio sebe,bez kalkuliranja, računice, bez ičega.
Ja dajem još uvijek, svaki dan. Jebiga, takav mi je posao.

Kada smo odlazili na intervencija, moja obitelj ostajala je kod kuće sama, čekajući hoću li se ja i ostali vratiti živi?
Ja tako odlazim svaki puta na smjenu.
Zahtijevam da moje dijete, tvoje dijete, sva naša djeca ne prožive ono što smo mi morali . Jedino tada mi sve ovo ima smisla, bolji ljudi, bolji svijet , pomogni bližnjem kao sebi.
Možeš li to shvatiti??
Mogu. No nisam zato naivan, utopist ili onaj koji živi u oblacima. Na sreću ili na žalost - vrlo čvrsto stojim na zemlji.
baš mi je drago kad mi veliš da sam ja kriv za tu bananu.
Očito imaš problema sa shvaćanjem. Da te citiram, to je najbolji odgovor:
"Vidim da sam ne prosvijetljen i da sam sve krivo pobrkao."
Ja sam i dalje tu kad me netko zatreba,spreman pomoći, i spreman tražiti da nam svima bude bolje.
Opet smrdi da imaš vrlo visoko mišljenje o samome sebi, jer smatraš - ne znam zašto - da nitko osim tebe nije takav, a da ja pogotovo nemam veze sa takvim ponašanjem...