Autor Tema: Zašto više nema foruma?  (Posjeta: 140090 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Goričanka

• Veteran
  • Spol: Ženski
Odg: Zašto više nema foruma?
« Odgovori #135 : Listopad 18, 2009, 09:14:36 poslijepodne »
Oprostetě gospon Ludvič, ampak ovakov gnôj jâ něbum pustil v ovu štalu dok jâ môram nutre kidati i snâžiti.

I nâjtě više takvě gnôjčině ovde puščati.

Moj naklon i respect!
Mislim da se neki kriteriji moraju držati, posebno sad kad nemamo nadređenih koji "paze" na sadržaj i ukidaju gad kad pomisle da je to njima u interesu - upravo zato ne smijemo dozvoliti da ovo mjesto postane kanta za smeće. Reda i ugleda mora biti  :)

Ružica, uz dužno poštovanje, moj želudac je sasvim u redu, fala na pitanju, no neke kriterije ne spuštam ni iz kojih razloga.
Isto tak poštujem zakone ove države, pa ne podržavam i reagiram na simbole svakog zločinačkog režima - posebno četničkog.
To ne zaslužuje ne klik na link, nego se ne smije dogoditi niti slučajno da naletim na neko takvo slovo ovdje.
Thompsona se zdušno zabranjuje i o tome smo napisali stranice i stranice teksta, a istovremeno nudimo klik na četničku nekakvu pizdariju  ???
Dajte me najte prosim vas lepo.
Over and out.
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #136 : Listopad 18, 2009, 09:37:41 poslijepodne »
Kaj,zabadof ti to vevo pišeš jel je Maršal i CK donesel rezoluciju da od foruma ne nič,če si se de da popiknul na GT to si mogel i videti z pera tega Taleta napisano.Moreš to vrči i kak pitajne na portal ali naj se preveč nadati.Neznam kak oni kaj postavlaju pitajna tam imaju tulko optimizma da se nadaju da buju kak jedinka (kec,suljo,jedinica,komad,solo,`e`an,...) nekaj premenili da nas 50 nemre niš napraviti svemi potpisi.

Maršal - Druže Tito mi ti se Kunemo (live)

Offline Rožica-ljutibijes

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #137 : Listopad 18, 2009, 11:15:23 poslijepodne »
Citat:
Oooooo, slatka slobodo!

Fala bogu da ne moramo slušati takove, da velim blago- gluposti!.Poštovana Rožica-ljutibijes ništa u životu niste izgubili ako niste čuli ni jednu od ovih himni. Ima toliko lijepih melodija,pjesama pa i himni ak hočete,i bez ovih sigurno morete živeti.Utažite glad nečim drugim,a ovome, tu sekak ni mesto.
Znam da je Vaša slobodna volja slušati kaj hočete,ali kad ste več spomenuli te pjesme ovak javno, nojte zameriti kaj ja osobno o tome imam, drugačije mišljenje.

Poštovani mlačanin, pa nitko vam ne spori da imate drukčije mišljenje koje je apsolutno, vjerujem identično mojemu i kada sam pokrenula za čuti to tzv. s*anje od "himne" nit sam znala što je, nit što nije. Sad sam je čula prvi put, kao što sam prvi put čula neke od pjesama koje nam vi (hvala vam) tako bogato darite na ovom forumu. I kada uključim nešto poslušati trebalo bi znači znati unaprijed je li to nešto fašističko-nacističko, odurno, ljigavo ili ne znam što. Uključim i poslušam. I nisam gladna slušanja gluparija, već slušam zato što to tu jeste stavljeno.

Tako mi se i ovaj prvi-put-slušan ljiga-uradak našao pod klikom, odslušala bez ikakve impresije ili emocija, jer na glupe **zdarije ne trošim emocije, nažalost potrošila vrijeme, ali eto prvi put čula kako zvuči ta gadarija od "himne". Nije me nešto potresla da bih reagirala, bilo je to prošlo svršeno vrijeme poput lanjskog snijega, prolazno, bezlično, glupo s*anje.

No, reagirala sam i rekla ovo isto u postu, nakon Goričankine reakcije i mnogo iskazane žučljivosti.

"Oooooo, slatka slobodo!" - je u kontekstu da se i takva ili takve gadarije još uvijek negdje mogu naći i čuti, a ja uistinu ne znam niti kako niti gdje, pa je u tom kontekstu poziv da se sada stavi i "ustaška" himna kao protuteža. Znam da nitko od nas nije zasigurno sretan što takve gadarije postoje, ali nažalost, eto kako vidimo one postoje.

No, kako vidim, Stjepan je to fino i jednostavno riješio, skinuo i nema više...a za mene nakon što sam čula, kao da nije ni postojalo (toliko mi je značilo ili bilo važno).

A sad, poštovani mlačanin, koliko sam do sada odslušala vaših postavljenih, meni poznatih i nepoznatih, dobrih ili loših (individualan ukus), slušljivih ili neslušljivih (isto tako osoban ukus), pitam se da li i u buduće da nastavim slušati i ev. nešto i prokomentirati i napisati, sada nisam pametna je li bolje nešto primjetiti, čuti, slušati i saznati, ili "šibati" dalje, preskočiti i ništa staro niti novo čuti, slušati ili...hm...možda je najbolje ovdje mučati. Ako je tome tako, molim, izjasnite se, budemo imali "mučeći forum" ili forum za samo one "jedino-ispravno-misleće".

I još nešto da dodam, uopće me ne zanimaju "hude" himne, tuđe kuće i dvorišta, ono što mene jako muči i može silno uznemiriti jeste nered, jad, bijeda, čemer "moje kuće i dvorišća" i to mi jako utječe na želudac.

Ako mi je grijeh što sam poslušala (hm, bila znatiželjna čuti) i takvo s*anje, molim, MOJ GRIJEH, MOJ PREVELIKI GRIJEH, ??? zato molim forumaše i ine "veće" od mene domoljube, O0 oprost, pogriješila sam - nenamjerno. :'(

Dajte najte, lepe vas prosim, se je krivo shvaćeno. :o

Offline Goričanka

• Veteran
« Odgovori #138 : Listopad 19, 2009, 10:10:17 prijepodne »
Rožica, pretjerujete.
Niti je tema vaše domoljublje, niti ga ovdje itko preispituje.

Moja reakcija je bila kakva je bila, jer mrzim nepravdu, pa nema šanse da prešutim da četnik može di ne može ustaša. Me kužite sad?
Inače, da se razumijemo ne podržavam ni jednu ikonografiju, ali da je stavljena neka ustaška pjesma svi bi skočili ko opareni skup s vama i onda ne bi vrijedilo "o lijepa, o draga, o slatka slobodo...". Zato pustite demagogiju, jasno je i vama da tome tu nije mjesto.

Također, nitko ne krivi vas koji ste kliknuli za Boga miloga, nego onoga tko je svjesnio i namjerno, vama i nama to upriličio, kako bi uvrijedio gradonačelnika i ekipu.
Možemo se srditi na gradske vlasti radi puno toga i to napisati, ali ovakve usporedbe nisu u redu niti služe bilo čemu osim vrijeđanju od gradonačelnika do svih nas i foruma kao takvog.
Ljudevit Kaj te stvari čini perfidno i mudrijaški umotano u jezikoslovlje, ali nije zato manje uvredljivo. Naprotiv.
Meni to ne bu prodaval, niti bum ja na to mučala.

A kaj se tiče žučljivosti koju ste mi zamjerili, čudim se da vam to smeta, jer ne znam da je itko žučljiviji od Vas kad se napada konkretno HDZ i nikom niš.
Zakaj ona "slatka sloboda" za mene ne vredi?

Offline Rožica-ljutibijes

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #139 : Listopad 19, 2009, 11:43:12 prijepodne »
Rožica, pretjerujete

...

Ljudevit Kaj te stvari čini perfidno i mudrijaški umotano u jezikoslovlje, ali nije zato manje uvredljivo. Naprotiv.
Meni to ne bu prodaval, niti bum ja na to mučala.

Jeste se možda zapitali, koliko je gorčine, nezadovoljstva u tom čovjeku kad je to stavio i napravio usporedbu. Dajte malo o tome razmislite, ako se možete malo poistovjetiti sa tim forumašem, kojeg ja izuzetno cijenim, pratim i čiji uradci su za mene hvale vrijedni. Za vas možda ne, vaše pravo.

A kaj se tiče žučljivosti koju ste mi zamjerili, čudim se da vam to smeta, jer ne znam da je itko žučljiviji od Vas kad se napada konkretno HDZ i nikom niš.
Zakaj ona "slatka sloboda" za mene ne vredi?

Moj odgovor na ovo vam se nalazi u niže napisanom: ono što mene jako muči i može silno uznemiriti jeste nered, jad, bijeda, čemer "moje kuće i dvorišća" i to mi jako utječe na želudac.

"Oooooo, slatka slobodo", vrijedi za svakoga i ja je dopuštam doista svakome konzumirati.
Naravno ne na pravo i štetu konzumacije drugog.

Hvala Stjepanu da je to riješio, a nadam se da  se ovaj forum nije riješio Kaja.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #140 : Listopad 19, 2009, 04:27:08 poslijepodne »
Citat:
A sad, poštovani mlačanin, koliko sam do sada odslušala vaših postavljenih, meni poznatih i nepoznatih, dobrih ili loših (individualan ukus), slušljivih ili neslušljivih (isto tako osoban ukus), pitam se da li i u buduće da nastavim slušati i ev. nešto i prokomentirati i napisati, sada nisam pametna je li bolje nešto primjetiti, čuti, slušati i saznati, ili "šibati" dalje, preskočiti i ništa staro niti novo čuti, slušati ili...hm...možda je najbolje ovdje mučati. Ako je tome tako, molim, izjasnite se, budemo imali "mučeći forum" ili forum za samo one "jedino-ispravno-misleće".

I još nešto da dodam, uopće me ne zanimaju "hude" himne, tuđe kuće i dvorišta, ono što mene jako muči i može silno uznemiriti jeste nered, jad, bijeda, čemer "moje kuće i dvorišća" i to mi jako utječe na želudac.

Ako mi je grijeh što sam poslušala (hm, bila znatiželjna čuti) i takvo s*anje, molim, MOJ GRIJEH, MOJ PREVELIKI GRIJEH, Huh? zato molim forumaše i ine "veće" od mene domoljube, Afro oprost, pogriješila sam - nenamjerno. Cry

Dajte najte, lepe vas prosim, se je krivo shvaćeno. Shocked

Pa u samom pozdravnom upoznavanju lijepo sam vam rekao da se ovdje ponekad i a znade biti da doleti i pokoja
onako usput.
rekao sam svoje mišljenje,Vama ne zamjeram,ali mi se to ne sviđa,kaj sam i napisal.
Malo se budemo porječkali i idemo dalje,barem kaj se mene tiće. Ne odobravam postavljanje četničke himne i gotovo tome tu nije mjesto i vi niste za to krivi ali ste meni eto poslužili da se raspišem. Dosta mi je toga za cijeli život. Nebum više pisal o tome. Kvit.Ja sam uvjeren da se izbor "mojih" pjesama isto ne sviđa svima ,ali bože moj nismo ni svi jednako stari ,pa baš zato i postoji ovakovo mjesto.A i to nije nikako za usporedit
Poštovana Rožica-ljutibijes do pisanja ili slušanja,bum Vas se sjetil jenom lepom baladom (na stranici Mali od palube) pozdarv!

« Zadnja izmjena: Listopad 19, 2009, 04:28:49 poslijepodne mlačanin »
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Goričanka

• Veteran
« Odgovori #141 : Listopad 19, 2009, 09:33:12 poslijepodne »

Jeste se možda zapitali, koliko je gorčine, nezadovoljstva u tom čovjeku kad je to stavio i napravio usporedbu. Dajte malo o tome razmislite, ako se možete malo poistovjetiti sa tim forumašem, kojeg ja izuzetno cijenim, pratim i čiji uradci su za mene hvale vrijedni. Za vas možda ne, vaše pravo.

Jesam, zapitala sam se zašto je to tako upriličio i jasno mi je potpuno, ali ne odobravam takav način.
A to nema veze sa time poštujem li ja nekog forumaša. Njegov rad je njegov hobi, ljubav, strast i on to nesebično dijeli ovdje sa svima nama. Na tome mu hvala i skidam kapu.
No ne moram se valjda zbog toga što poštujem njega nužno odreći sebe i svoga mišljenja i prihvaćati bez pogovora sve što od njega dođe?
Svaka čast Kaju i njegovom radu, ali četnici s tim nemaju nikakve veze. Baš kak ni Turopolje s Topolom. I ne dam to dvoje uspoređivati niti se iz toga na taj način rugati.

Poštujem ja i Štulića u onom dijelu u kojem je dobar, ali ne uvijek i svuda, i pljunem mu na logiku nakon devedesetih.
Poštujem i Boru Čorbu tam di je - "daleko mu lepa kuća", nekad je odličan muzičar bio, danas ološ Božesačuvaj.

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #142 : Listopad 19, 2009, 10:27:37 poslijepodne »
Oprostetě gospon Ludvič, ampak ovakov gnôj jâ něbum pustil v ovu štalu dok jâ môram nutre kidati i snâžiti.

I nâjtě više takvě gnôjčině ovde puščati.

Moj naklon i respect!
Mislim da se neki kriteriji moraju držati, posebno sad kad nemamo nadređenih koji "paze" na sadržaj i ukidaju gad kad pomisle da je to njima u interesu - upravo zato ne smijemo dozvoliti da ovo mjesto postane kanta za smeće. Reda i ugleda mora biti  :)

Slažem se. Dobro ste reagirali i vi Goričanka i Admin.  :)

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #143 : Listopad 20, 2009, 12:26:55 prijepodne »
« Zadnja izmjena: Listopad 20, 2009, 12:29:00 prijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Nino_vg

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #144 : Listopad 22, 2009, 10:31:25 poslijepodne »
Od Gradića pa do Kobilića svud su ljudi Draša Barišića!
riječi su isto kao i gomila ljudi, nije nužno znati za sve, izaberi za sebe samo one prave.. j,b.štulić

kekec

• Gost
« Odgovori #145 : Listopad 23, 2009, 08:32:45 prijepodne »
... klepnem te stihom ... pa ti si pravi stihoklepac ... melodija je svima poznata, samo skrpaj tekst do kraja ... mada bi radije nekaj poput "Bankrot mama", "Meni se, duso, od tebe ne rastaje "ili "Usne vrele visnje" ...

Offline Nino_vg

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #146 : Listopad 23, 2009, 09:41:52 poslijepodne »
Misli da više odgovara,"...kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kad vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi..."
riječi su isto kao i gomila ljudi, nije nužno znati za sve, izaberi za sebe samo one prave.. j,b.štulić

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #147 : Listopad 24, 2009, 09:46:33 poslijepodne »
Ima još jedna zgodna stvar: još prošloga utorka, prvi dan kad sam shvatila da ne mogu ući na stari forum, preko gradskog portala sam uputila službeno pitanje Gradskoj upravi što se dogodilo sa forumom.
Nikada nisam dobila odgovor.
Nisi jedina  >:(

I..? Jel koleginica iz "puzavcove" radnje vrnula emajle il se još navek čeka?

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #148 : Listopad 30, 2009, 12:53:50 prijepodne »

Né lôpov samo on teri lôtru drži, nek i on teri krâdě
- (dra)žapovedna i (jeno ili višě)osobna (ne)odgovôrnost.

Zločin protiv bâščině ne zastaréva, kak ni zločin protiv čovečnosti.
Doklom bû višeletno marlivo skuplana for-umska građa o prošlosti i sadašnosti Turopola neumski privatizérana i nepristupačna skuplâčem i jâvnosti?

Doklom portalni Barišiči bûju i spor(taln)i Barbârišiči?

Evo kak to délaju drugi, bradati gradonâčelniki
(varaždinsko iskustvo po pitajnu pristupačnosti stârě forumskě bâščině):
http://www.forumgorica.com/gradonacelnik-gradsko-vijece-i-mjesni-odbori/zasto-vise-nema-foruma/msg4160/#msg4160

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * ** * * * * * * * * *

Barbâri (grčki βάρβαρος) jě bil nâziv v staro-grčkomu za sě teri su slabo ili nikak govorili grčki. Stâri Grk(lan)i su nijov govor nerazumlivo čuli kak bar-bar (bla-bla).

'Barbâri' su za Rimlaně bili neobrazovani, ne(for)umni ludi. Denes sě nâziv barbâr koristi za osobu tera sě ne vuklâpa v društvo i ima jâko necivilizérani, nekulturopôlski pristup, takozvân(dalna)a "sirovina". Sličen nâziv 'barbârem' sě koristi v novešě vrémě i to vandâli (obečajna van-dali, baščinu van-zeli). ..

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * ** * * * * * * * * *

TuroPOčetnička himna:
Turopolě, Turopolě, PO râvne Gorice, sě su strâžě, sě su strâžě, Đenerâla Drâžě!
http://www.forumgorica.com/gradonacelnik-gradsko-vijece-i-mjesni-odbori/zasto-vise-nema-foruma/msg4161/#msg4161
« Zadnja izmjena: Listopad 30, 2009, 01:16:54 prijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

shaka zulu

• Gost
Odg: Zašto više nema foruma? POZNATO!?
« Odgovori #149 : Studeni 07, 2009, 04:07:24 poslijepodne »
Prevencija od svinjske gripe
04. stu. 2009. | Kategorija: Vijesti

Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije oglasila se priopćenjem vezanim uz pojavu nove gripe A, H1N1 koja se pojavila u Hrvatskoj, a kojim pojašnjavaju što treba činiti kod pojave simptoma bolesti.

“Na eventualno oboljele od Nove gripe A, H1N1 (tzv. svinjske gripe) upućuju simptomi koji se naglo pojavljuju: povišena tjelesna temperatura (viša od 38 stupnjeva), glavobolja, bolovi u mišićima, zglobovima, opći umor ili malaksalost. Također su prisutni respiratorni simptomi : šmrcavica, kihanje, kašalj, bolovi u prsima. Mogući su bolovi u trbuhu i učestale stolice, mučnina i povraćanje.
Kod pojave ovih simptoma osoba bi trebala ostati kod kuće u izolaciji nekoliko dana, koja se produžuju za daljnjih 24 sata po prestanku simptoma.
Oboljeli se telefonom treba javiti svome liječniku i navesti koje simptome bolesti trenutno ima, te kad je bolest počela.
Liječenje treba provoditi kod kuće uz uzimanje lijekova za snižavanje tjelesne temperature, mirovanje i lakšu prehranu uz pijenje toplih napitaka (čaj, mlijeko, juhe) u većim količinama, 2-3 litre kroz 24 sata.
Kućni kontakti trebaju primijeniti opće mjere za smanjivanje širenja infekcija, što znači, češće prati ruke, kašljati i kihati u papirnate rupčiće, češće provjetravati prostoriju u kojem je smještena bolesna osoba, izbjegavati primanje posjeta.
Nadležni liječnik nadzirat će liječenje i ukoliko je potrebno teže bolesne uputiti na hospitalizaciju. Stoga apeliramo da bolesnici ne dolaze osobno u ordinacije izabranih liječnika primarne zdravstvene zaštite (osim u težim stanjima), kako se virus gripe ne bi širio i među ostalim pacijentima u čekaonicama.
Iz istih razloga ne treba dolaziti samoinicijativno u ambulantu za infektivne bolesti Opće bolnice u Sisku.
O daljnjem razvoju epidemiološke situacije redovito ćete biti obavještavani” – stoji u priopćenju Zavoda za javno zdravstvo Sisačko – moslavačke županije.
http://www.sisak.hr/?p=6283

Davorko Kefurt 04. stu. 2009. 21:45 :

Dragi moj Gradonačelniće,
Kako nisam u prigodi vidjeti te osobno i reći ti u lice ono što mislim, koristim ovakvu prigodu.
Tvoja komunikacija sa građanima je očajna, bolje reći nikakva. Kad kažem tvoja mislim na osobe koje imaš ili bi ih trebao imati, a koje bi komunicirale sa građanima Grada Siska, istim onima koji su te ODABRALI da vodiš Grad.
Prihvatljivo je tumačenje da fizički ne stigneš komunicirati sa svakim pojedinačno, no tvoja služba,/ ako je uopće imaš, ili ako je imaš,onda bolje da je nemaš / svakako bi trebala odraditi taj posao.

Informacija koju ste na svojim stranicama pustili danas, o4.11.2009.godine, vezano za pojavu svinjske gripe u Sisku, trebala je odavno biti puštena.
Ne znam koliko ti je poznato, no SIŠČANKE i SIŠČANI komuniciraju preko sisak info foruma i jedni druge upućuju na riješenja, koja bi trebale raditi tvoje službe / ako ih imaš /
Dobivši izbore nisi stekao pravo da ne vodiš računa i o “malenoj “skupini građana koja piše na sisak info forumu i koja čita što je na njemu napisano. Usput rečeno, skoro svi iz gradske uprave čitaju a neki i pišu.

Poznato ti je iz iskustva da je najbolji doktor, pa tako i Gradonačelnik onaj koji ima živaca saslušati svoje “pacijente”.
Gradonačelniće !
Sljedeći izbori su vrlo blizo. Poznato ti je koliko znači nekoliko glasova građana.
Potrebno je tako malo dati, da bi se puno dobilo.
Još jednom ti savjetujem /prijateljski, ne za lovu/ da stvoriš ekipu koja zna ,a da raspustiš ekipu koja je dovoljna sama sebi /
Sa poštovanjem,
Davorko Kefurt

Dada 05. stu. 2009. 12:03 :

Potpisujem!!
http://www.sisak.hr/?p=6283