Dečki, ste vi čuli za onu: pametniji popušta! Ajde, baš da vas vidim 
Eto, ja po Točkičinom receptu (uf, valjda je gramatički točno...)... Dobola jednostavno ne može otrpjeti neke stvari, pa stalno skreće temu umjesto da prizna da se zajeb'o... no utjeha je u tome - daleko od toga da je prvi i jedini..

Ja sam se smio u životu baviti sa puno stvari pored onih koje su forsirali u školi, i - hvala dragom Bogu - puno toga sam naučio, sa puno stvari se bavio (od radioamaterstva, glazbe pa redom...), puno toga vidio i doživio, puno sam ulagao i još ulažem u svoje znanje, puno putovao i živio godinama u inozemstvu, govorim 4 jezika, moji interesi su uvijek bili toliki da mi je prečesto i 24 sata u danu bilo premalo, i puno sam naučio o najrazličitijim stvarima (no unatoč tome ne učestvujem u 90% tema ovdje jer se u njjih ne kužim!)... a ima toga još jako puno, no bezveze je pričati o tome, odmah se jave jalnuši koji bi htjeli biti na istoj ravni uz miješanje jaja i gledanje utakmica, a to - ne ide... život je takav, ja dobolu ne osuđujem, samo neka se više bavi sa sobom a manje sa mnom -
ima i tako još puno posla sam sa sobom i bez da se bavi sa mnom...

No u svemu tome najgluplje je - (pr)ocjenjivati ljude o kojima ne znaš baš ništa, praviti se da znaš tko su, što su, kako su i na temelju tih umišljaja donositi javne ocjene i sudove... a to je radio dobola, a ja se nadam da to više neće raditi; ne samo za mene, nego za nikoga ovdje koga dobro ne pozna!... a i onda neka ima kriterije koje ima za sebe; skriva sve podatke o sebi kao zmija noge, valjda čovjek ni nema ništa za pohvaliti se... ja ne znam gdje on radi, što je po struci, kako se zove, što je i što nije prošao u životu - no sve to me ni ne zanima, a najmanje da bih išao izmišljati sve te stvari, a što je njegov "sport"...