Ja hoću Japance. Kak da s njima uspostavim kontakt? 
Благородный, вы не можете получить самураев, когда ты даже не казаки obljubili.

Dakle, Japanci nemaju namjeru širenja na ova balkanska područja jer trenutno imaju svojih problema i nemoguće ih je uspoređivati sa kinezima.
Kontakt možete uspostaviti preko interneta ali budite oprezni jer Vaš kompjuter je proizveden u Kini pa svaki put kad stisnete riječ Japan možete dobiti par miliona emailova iz Kine. Oni se ne vole, a i kineza ima malo previše.
Poanta je u tome da polako postajemo ovisni o njima i njihovoj proizvodnji, jeftinoj radnoj snazi i nemogućnosti da im se konkurira u bilo kojem segmentu. Ulaskom na balkan jasno pokazuju da je nekakva unija koja sveukupno ima radno sposobnih stanovnika ko srednja Kineska provincija u situaciji da gubi tlo pod nogama jer takav udarac ne mogu usporiti ni otrpjeti ni velesile.
Iz prostih kolonizatorskih, pohlepnih, namjera mislili su da će izmještanjem proizvodnje u Kinu povećati svoj profit, a Kinezi su dobili ono najskuplje što si nisu mogli priuštiti - besplatno školovanje. Sada, nakon 20 godina, uzvraćaju udarac.
Mi se i dalje bavimo temama o korupciji koja je već milijardu puta dokazana i ližemo razne organe svaki put kad nas netko iz Unije nazove.
Naslućujem da je Sledge, možda griješim, dobro rekao da se i dalje bavimo intelektualnim egzibicijama umjesto da se stvarno zapitamo kakve bi to posljedice mogli mi osjetiti dolaskom Kineskih proizvođača i radne snage na ove prostore. 70% automobila koje vozimo ionako sklapaju u Kini, mobitele i njihove sastavne dijelove ionako proizvode u Kini, da ne pričamo o drugim stvarima. Jedino još hranu ne proizvode u dovoljnim količinama da bi izvozili kobase ali imaju oni sigurno i za to rješenje.