Anketa

Podržavate li osnivanje KPH

Da
3 (27.3%)
Ne
8 (72.7%)

Ukupno Glasova: 10

Autor Tema: Josip Joška Broz  (Posjeta: 30664 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

plemenitashica

• Gost
Odg: Josip Joška Broz
« Odgovori #15 : Studeni 22, 2009, 08:43:15 poslijepodne »
 a Titovi pioniri  :-[su danas "stoka sitnog zuba" i oni kaj su im kontejneri - bauštele. :(

A ne, ne...Pa sam i ja Titova pionirka, čak sam i loklanu štafetu nosila. Hihihihih
A Muha je itekakav Titov pionir.
Nemojmo se sramiti prošlosti.  ;)

Bilaj

• Gost
« Odgovori #16 : Studeni 22, 2009, 08:50:22 poslijepodne »
Hm..namjerno sam dodao Hrvatski....

Joj joj joj, namjerno obmanjuješ ljude s krivim imenima :-\
Nabu bilo dobro.
A di je nestalo P od Pionira (P=Pošten, I=Iskren, O=Odan, N=Napredan, I=Istrajan, R=Radin)

Offline Rožica-ljutibijes

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #17 : Studeni 22, 2009, 09:13:26 poslijepodne »
a Titovi pioniri  :-[su danas "stoka sitnog zuba" i oni kaj su im kontejneri - bauštele. :(

A ne, ne...Pa sam i ja Titova pionirka, čak sam i loklanu štafetu nosila. Hihihihih
Nemojmo se sramiti prošlosti.  ;)

Ma ne sramim se ja (vjerujem i mnogi drugi) naše prošlosti, ali se sramim i mučno mi je od onih koje sam opisala iz te prošlosti "Lopine iz Titovog doba" i onog što su postali. Jer i ja sam Titova pionirka  :-\

A di je nestalo P od Pionira (P=Pošten, I=Iskren, O=Odan, N=Napredan, I=Istrajan, R=Radin)

kao što napisa Bilaj. Ponosna sam što me lijepo opisao. Hvala Bilaj! :)

U jednom vrtiću, a nakon privatizacije i pretvorbe, kad su ljudi shvatili koji lopovluk i kriminal se dogodio, roditelji naučili dječicu koja su pjevala:

"Tito krao, al je i nama dao,
Tuđman krade, nikom niš ne dade"  ;)

Kaj to nije istina? O0

A Muha i njegova Bratija ZNA SE, koliko ja znam, su prije hapali žličicom, a danas su to toliko vrtoglave cifre i vrijednosti da ne znam niti napisati te brojke, pak mi se muti v glave. ???

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #18 : Studeni 22, 2009, 09:46:57 poslijepodne »
a Titovi pioniri  :-[su danas "stoka sitnog zuba" i oni kaj su im kontejneri - bauštele. :(

Nemojmo se sramiti prošlosti.  ;)

Ma ne sramim se ja (vjerujem i mnogi drugi) naše prošlosti, ali se sramim i mučno mi je od onih koje sam opisala iz te prošlosti "Lopine iz Titovog doba" i onog što su postali. Jer i ja sam Titova pionirka  :-\

kao što napisa Bilaj. Ponosna sam što me lijepo opisao. Hvala Bilaj! :)

U jednom vrtiću, a nakon privatizacije i pretvorbe, kad su ljudi shvatili koji lopovluk i kriminal se dogodio, roditelji naučili dječicu koja su pjevala:

"Tito krao, al je i nama dao,
Tuđman krade, nikom niš ne dade"  ;)

Kaj to nije istina? O0

A Muha i njegova Bratija ZNA SE, koliko ja znam, su prije hapali žličicom, a danas su to toliko vrtoglave cifre i vrijednosti da ne znam niti napisati te brojke, pak mi se muti v glave. ???

Kakva bratija?..čija bratija?...o čemu ti pričaš?..KOJI PARADOKS...davne 1990 bio sam protiv raspada SFRJ...zastupao sam konfederalni pristup ..smatrao sam da rat neće nikom dobro donjeti, odnosno da je nepotreban jer postoji mirno rješenje (DOGOVOR KUĆU GRADI).....po radi toga sam imao i neugodnosti...čudna vremena tada...Njemačka se ujedinila a mi se razjedinili...naravno smišljeno, čista prevara, sve to silno naoružanje, uniforme i ostalo smeće trebalo je nekom uvaliti, tj. prodati za novac...he..kome drugom nego blesavim Jugoslavenima, posebice Hrvatima, naravno preko posrednika, nezaobilaznih ratnih profitera...1999 godine sa nekolićinom istomišljenika proslavio sam 1 maj uz limenu glazbu prodefiliravši cijelom Goricom dijeleći crvene karanfile...sjećam se jako dobro građana, svi su sa zadrškom promatrali glupane koji su se usudili tako nešto...i sad se ti mene našla etiketirati sa ZNA SE...

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #19 : Studeni 22, 2009, 11:37:20 poslijepodne »
.............1999 godine sa nekolićinom istomišljenika proslavio sam 1 maj uz limenu glazbu prodefiliravši cijelom Goricom dijeleći crvene karanfile...sjećam se jako dobro građana, svi su sa zadrškom promatrali glupane koji su se usudili tako nešto.......

Muha - hvala na iskrenosti. Ipak vas ponekad "lupi" dobar stav.
Zakaj ste onda toliko kontradiktorni s vremena na vrijeme.
Ali, 1999. pa kaj se onda nije slavio 1. maj? Ne kužim, prvi maj se slavi stalno, pa to je praznik RADA. Ili se ovima lijenima i neradnicima ne čini da je to praznik?

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #20 : Studeni 23, 2009, 10:26:31 prijepodne »
Citat:
Muha - hvala na iskrenosti. Ipak vas ponekad "lupi" dobar stav.

Nema na čemu. Niš mene ne lupi ponekad, moj stav je stalno isti...spadam u kategoriju ljudi koji misle da "svaka istina, ma kakva ona bila bolja je od bilo kakve laži"...

Citat:
Zakaj ste onda toliko kontradiktorni s vremena na vrijeme.

ako poimate istinu kao nešto kontradiktorno onda jesam....

Citat:
Ali, 1999. pa kaj se onda nije slavio 1. maj? Ne kužim, prvi maj se slavi stalno, pa to je praznik RADA. Ili se ovima lijenima i neradnicima ne čini da je to praznik?

vidim amneziju, no dobro...1 Maj osnivanjem nove države smatran je kao nešto (neslužbeno) nepoželjno, sjećam se da se tada upravljački aparat zna se služio nedemokratskim metodama, odnosno zaposlenicima je bilo sugerirano da je bolje doć na posel...he..tko bi se nakon toga odvažio ostati doma?..he..na taj su način kontrolirali neistomišljenike...točnije oni malobrojni koji su ostali tada doma imali su kasnije mobing na radnom mjestu... 

Offline Neo

• Iskusni član
  • mas-tur-bator
« Odgovori #21 : Studeni 23, 2009, 12:37:00 poslijepodne »
Joža pokušava nastaviti obiteljski biznis, evo što je izjavio prije šest godina

http://www.nacional.hr/clanak/10802/nostalgicari-za-mojim-djedom-titom-dovest-ce-me-u-parlament

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #22 : Studeni 23, 2009, 12:58:10 poslijepodne »
.........Nema na čemu. Niš mene ne lupi ponekad, moj stav je stalno isti...spadam u kategoriju ljudi koji misle da "svaka istina, ma kakva ona bila bolja je od bilo kakve laži"...

Muha – u svemu se slažem s vama. Baš me zanima do kad? (valjda dok vas nekakav bivši ili sadašnji kum ili forumaš ne odvede na krivu vodu na ribičiju na pastrve) 8)

........vidim amneziju, no dobro...

1 Maj osnivanjem nove države smatran je kao nešto (neslužbeno) nepoželjno, sjećam se da se tada upravljački aparat zna se služio nedemokratskim metodama, odnosno zaposlenicima je bilo sugerirano da je bolje doć na posel...he..tko bi se nakon toga odvažio ostati doma?..he..na taj su način kontrolirali neistomišljenike...točnije oni malobrojni koji su ostali tada doma imali su kasnije mobing na radnom mjestu... 

Da, očito je amnezija. Ja tak nekaj nisam doživjela. Ali Muha, ova država postoji od 1990, a vi spominjete 1999 zato sam pitala.

Offline dobola

• Skoro pa pravi član
  • Imagine
« Odgovori #23 : Studeni 23, 2009, 03:48:58 poslijepodne »
Ova država postoji od 1992 godine. Ono prije od 1990 - 1992 su bile visinske pripreme u odmaralištu " Karađorđevo welnes centar", sa poznatim sudionicima naše buduće reprezentacije.
Ko to tamo peva?

Offline Goričanka

• Veteran
  • Spol: Ženski
« Odgovori #24 : Studeni 23, 2009, 04:03:41 poslijepodne »
Kaj nije KPH davno krepala, a i Tito je već par desetljeća "rahmetli", pa kak se nekome da o tome raspredati kao o ozbiljnoj stvari  ???

Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

Jaguar

• Gost
« Odgovori #25 : Rujan 25, 2011, 08:47:58 poslijepodne »
 ;D ;D ;D

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #26 : Rujan 30, 2011, 05:33:01 poslijepodne »
Vrijeme je da odeš u sto pički materini, skupa sa onima koji te zazivaju!... Zločinačko smeće - drago onima koji ne vide dalje od nosa...

==================

http://www.hkv.hr/vijesti/svijet/9104-europski-sud-pravde-zabranio-registraciju-komunistikog-znakovlja.html

Europski sud pravde zabranio korištenje komunističkog znakovlja

Europski sud pravde prošli je tjedan donio odluku kojom se zabranjuje registracija kao zaštićenih znakova simbola bivšeg SSSR-a sa srpom, čekićem i crvenom zvijezdom. Presuda je donijeta povodom žalbe britanske kompanije Couture Tech Ltd, koja je spomenuti grb 2006. godine htjela registrirati kao prepoznatljivu oznaku svoje robne marke.

Europski sud pravde svojom je odlukom potvrdio prvobitnu presudu, istaknuvši kako je uporaba spomenutog znakovlja uvredljiva za narode nekih od država pripadnica Europske unije.

Primjerice u Mađarskoj se srp, čekić i crvena zvijezda proglašeni su i službeno simbolima despotizma. Uvredljivo znakovljeEuropski sud istaknuo je kako je uporaba komunističkog znakovlja uvredljiva za narode nekih od država pripadnica Europske unijeTakođer, mnogi u Češkoj imaju negativan stav prema bivšem SSSR-u, posebice nakon gušenja pokušaja protukomunističkih reformi u kolovozu 1968. i godina represije koje su nakon toga uslijedile.

No, u Češkoj uporaba tih simbola još uvijek nije službeno zabranjena, ponajprije stoga što se smatra da bi izazvala više problema u svakodnevnom životu. Primjerice, crvena zvijezda još uvijek je simbol jednog od najvećih čeških nogometnih klubova Slavije iz Praga.

Češka vlada trenutno razmatra mogućnost ukidanja većim dijelom nereformirane lokalne Češke komunističke partije, iako Ministarstvo unutarnjih poslova smatra da to toga ne će doći jer djelovanje strane nije u suprotnosti s češkim Ustavom.

O Hrvatskoj vjerojatno ne treba trošiti riječi. U našoj zemlji nekima je Josip Broz Tito zaslužniji za stvaranje Hrvatske i od Franje Tuđmana. U skladu s time, partizanski zločini se drže dalje od očiju javnosti, a najljepši trg u Zagrebu nosi ime po komunističkom diktatoru i ubojici.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #27 : Rujan 30, 2011, 09:12:04 poslijepodne »
Vrijeme je da odeš u sto pički materini, skupa sa onima koji te zazivaju!...

Eto dragi moji svi Vi koji ste se rodili u to vrijeme koji ste proživjeli i ono dobro i ono loše u vremenu odrastanja, upravo sada znadete kam Vam je ići.....

Iako je ovo postavljeno više kao vic, kolega po forumu, je pokazao sav svoj raskoš i talent promišljanja, ništa novo, poznat već po tome svima nazočnima na ovom forumu......sad mu je čak dobra EU i Europski sud pravde, po kojima inače pljuje svakodnevno na ovom forumu, izuzetno mi je drgao da sam ga doveo u situaciju da promovira, upravo ono, protiv čega stalno sere po ovom forumu. ;D

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #28 : Listopad 01, 2011, 12:14:27 prijepodne »
Eto dragi moji svi Vi koji ste se rodili u to vrijeme koji ste proživjeli i ono dobro i ono loše u vremenu odrastanja, upravo sada znadete kam Vam je ići.....

Iako je ovo postavljeno više kao vic, kolega po forumu, je pokazao sav svoj raskoš i talent promišljanja, ništa novo, poznat već po tome svima nazočnima na ovom forumu......sad mu je čak dobra EU i Europski sud pravde, po kojima inače pljuje svakodnevno na ovom forumu, izuzetno mi je drgao da sam ga doveo u situaciju da promovira, upravo ono, protiv čega stalno sere po ovom forumu. ;D

Eto, ti ne propuštaš niti jednu prigodu da nam pokažeš svoju smanjenu sposobnost shvaćanja, pa se onda služiš podmetanjima i povezivanjem nepovezivog.

Ja velim da je on zločinac - i to se ne odnosi na nikoga, pa ni na mene, koji sam rođen 1966.-e - dovoljno rano da dugogodišnje osjetim svu raskoš i veličinu njegove ideologije. Zašto u moju osudu zločinca uvlačiš sve koji su živjeli u socijalizmu, valjda "znaš" sami ti. Ili ne shvaćaš, ili si pokvaren pa podmećeš - odluči se!

Nije mi dobra EU (otkud to??), a Europski sud pravde NEMA VEZE sa EU (no ti to ionako nemreš shvatiti, malo je to preteško gradivo za tebe). Citiranje njega ne znači da mi je dobar, no daje primjer kako drugi (jer se ne odnosi na nas) tretiraju ono što i u tekstu, u prenesenom značenju, kaže autor - kod nas još ima na tisuće maloumnika koji mu hodočaste i nose štafete, tisuće bedaka koji jednostavno ne shvaćaju veličinu Titove politike, ili da baš citiram - "O Hrvatskoj vjerojatno ne treba trošiti riječi. U našoj zemlji nekima je Josip Broz Tito zaslužniji za stvaranje Hrvatske i od Franje Tuđmana". Odlično rečeno.

A čak je i taj sud shvatio zloćudnost komunizma i njegovih ideologija i metoda. I zato mu hvala - jer to je veliki plus boljem razumijevanju crvenila unutar petokrake... za sve na ovom svijetu!
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline spoofy

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #29 : Listopad 01, 2011, 03:27:22 poslijepodne »
Jel se i nama ostalim bude tolerirqalo pičkaranje po forumu? Mislim,ak da, imam i ja solidan repertoar...