Citati sa aktualnog sata:
Tajana Amšel Zelenika: „Gospodine gradonačelniče…….Ne mislite li, gospodine gradonačelniče, da je sramota, bez obzira tko obnašao službu Pauka u Velikoj Gorici, bio to čovjek kojem smo dali mi koncesiju za prošlog mandata ili netko deseti, da Grad Velika Gorica nema osnovnu službu! Grad koji je šesti po veličini u Republici Hrvatskoj, da nema Pauk službu koja u ovakvim slučajevima može uskočiti! Hvala.“
.........................
Šest mjeseci je prošlo, odnosno punih pet od kada je raskinuta koncesija s dotičnim koncesionarom. Mene zanima zašto se nije uzeo netko drugi? Zašto se nije našlo alternativno rješenje?"
Gradonačelnik Dražen Barišić: …..Treći moment, koji je vrlo bitan kada govorimo o Pauku, je nova organizacija prometa koja nas čeka u Gradu Velikoj Gorici.
Postavlja se pitanje otvaranjem, a ubrzo će se otvoriti, već na proljeće i do kraja godine sve ceste na području Grada Velike Gorice. Govorim o obilaznicama, auto cesti, sjevernoj takozvanoj ‘južnoj’ kroz Miošićevu, auto cesti Zagreb – Velika Gorica prema Sisku i takozvanoj istočnoj obilaznici, u drugoj fazi, hoće li nam trebati Pauk ovdje u središtu Grada koji će biti rasterećen tranzitom i ostalim prometom, a na to će nam odgovoriti prometna studija koju očekujemo na proljeće.
gotovi citati
http://www.gorica.hr/2010/01/aktualni-sat-6-sjednice-gradskog-vijeca/Inače, čitala sam to jučer, i vidjeh da gradonačelniku uopće pauk nije potreba, naročito ne dok ne dođu nove naručene prometne studije koje će dati odgovor na pitanje treba li u VG pauk služba ili ne.
Jer kad se naprave zaobilaznice onda se auti ne budu zaustavljali na žutoj traci da bi vozač skoknul do bankomata, ili iz čiste škrtosti da ne plati 4 kn, ili još gore lijenosti.
A i biciklisti se ne budu vozili po žutoj traci, nego valjda po cesti jer po novoj prometnoj studiji auti ne budu prometovali po centru grada, nego po šumama i gorama kak veli dobola.

A do tada – mislim onaj, imali smo promet i bez pauka do sad, kaj ne bi i dalje. Ide to nama.
A još nam više ide popikavanje (vidim da i Štarkelj provodi istu strategiju) stupića, banderica, raznih prepreka po cijeloj dužini i širini grada, pa uz zelene površine gdje svaka budala ionako ne bi ni u ludilu parkirala itd…..
Užas…….. domaći dečki se ponašaju kak da se građani voze po poljskim linijama, a ne po gradskim ulicama. Ništa čudno, to im je u krvi. Tam odkud su neki došli ionak ni bilo asfalta dok nisu došli u VG.
Isto tako nije potreba niti na novoj ulici u gradu (od Zubaka prema Betonirki) obnoviti tj zbetonirati „ležećeg policajca“ na pješačkom prijelazu od škole Nikola Hribar prema crkvi.
Zašarafili su onu glupost u pod, i sad već fali više pola. A dok netko tko potegne od Konzuma shvati da djeca idu prek ceste bit će kasno.
Da li je ta cesta dobila uporabnu dozvolu? Ali to je za drugu temu.