GT Sale, puno riječi koje su krivo i nesuvislo posložene teško da bilo ko može shvatit!
Ja fakat ne mogu.
Prva rečenica donjeg članka spominje Beusa i Piculu, ali poslije im se gubi trag.
Valjda ću dobro prepisati:
..."
dapače, u GV dominantnu poziciju ima veliki manipulant kojem javnost ne zna niti poštenog imena a kamoli da nam je poznat njegov nacionalni ili bilo koji drugi identitet. On je vrlo umješno i spretno na nekoliko važnih političkih i društvenih pozicija instalirao slične sebi, ljude bez jasnog nacionalnog opredjeljenja, s ambivalentnim odnosom prema vjeri i hrvatskoj kulturi.
Svi su oni korektni, ali korijeni i današnje društveno usmjerenje veže se uz jugosferu, taj novi politički termin kojim se definiraju nacionalno neosvješteni pojednici kojima je u političkom ishodištu Jugoslavija jedina konstanta. Njima pomažu suvremeni domaći "mađaroni"...."
1. Tko ima u GV dominantnu poziciju?
Ako se misli na GBR onda to ne odgavara nastavku rečenice, jer manipulant javnosti nije GBR U GV nego ZNA SE nakaza i njegov pomoćnik na čelu sa glavom koja se ne exponira previše, ali "cipelari" svoje ljude ako krivo mignu.
2. Koji je to bilo koji drugi identitet? Spol, rasa? Kaj to na vijećnicima i gradonačelniku nije prepoznatljivo? Ili autor u GT ne vidi dobro tj ne raspoznaje muškarce od žena.
3. Instalirati
"ljude slične sebi" - haloooo?!? pa nisu ljudi Vista windows da ih se instalira.
4. Odnos prema hrvatskoj kulturi - vidi se i iz aviona tko je kulturno osvješten, a tko nije, a zadnja sjednica GV je baš pokazala osvještenost prema Turopolju.
5.
"Jugosfera" - "novi politički termin" - prvi put čujem.
6. Kome "
njima pomažu" domaći - ako se i tu misli na GBR - bar ona ima domaćeg Lučića, Josipovića, Mikulina, a ako se misli na nakazu on ima dogradonačelnika, gradonačelnika - nisu valjda oni domaći "mađaroni"

.
Ili ja autor teksta sam sebi nepoznat po porijeklu i kamenu, pa ne poznaje domaće Turopoljce.
Uopće ne razumijem tko je tko u toj priči, i o kome je riječ?