0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
SLOVENIJA-HRVATSKADavorin Rudolf: Slovencima ne damo pristup nalazištima nafte i plinaAutor/izvor: SEEbiz / Slobodna DalmacijaSKRIVENI INTERESI SLOVENIJE"Još u ljeto 2001. godine u vašem sam listu prvi otvorio pitanje nacrta sporazuma Račan-Drnovšek i predložio tadašnjem premijeru Račanu da ne parafira taj dokument. On me je tada nazvao mrzovoljnim Hrvatom i godinu dana tvrdio kako je nacrt dobar, a onda ga se i on odrekao. No, i tim bi dokumentom Hrvatska prepustila Sloveniji ili bi se odrekla 164 četvorna kilometra svojeg mora. Ali nije samo riječ o ribolovu, uz obalu Savudrijske vale se nalaze bogata rudna ležišta, a u podmorju izvan zaljeva, prema nekim procjenama, nalaze se ležišta plina, možda i nafte. Pouzdano znam da su Slovenci za ta istraživanja angažirali jedan geološki institut u SAD-u, a česte kontakte s tamošnjim stručnjacima imao je i Dimitrij Rupel dok je obnašao dužnost slovenskog veleposlanika u Washingtonu."http://www.naslovnica.info/biznis/693449/davorin_rudolf_slovencima_ne_damo_pristup_nalazistima_nafte_i_plina
Još da znamo kaj su ove dve smrle - Jaca i Borut potpisali