Autor Tema: Štrajk liječnika i medicinskih sestara  (Posjeta: 8697 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Štrajk liječnika i medicinskih sestara
« : Rujan 24, 2013, 08:34:08 poslijepodne »
Otkrivamo kolike su plaće u zagrebačkoj bolnici!

Za pacijente i režije dosad se trošilo 5% budžeta, a sve ostalo išlo je na plaće

Liječnici i medicinske sestre već tjedan dana štrajkaju kako bi prisilili Ministarstvo zdravlja da ispuni njihove zahtjeve i na snagu vrati kolektivni ugovor koji su još 2011. godine potpisali s HDZ-ovim ministrom Darkom Milinovićem i po kojem su imali i 30 posto veće plaće sve dok ga sud u srpnju nije proglasio ništavnim. Iako pacijenti podržavaju liječnike u štrajku, nikad se dosad nije jasno reklo kolike su plaće liječnika te je li povećanje koje oni traže u ovoj krizi uistinu i realno. Večernji list dobio je podatke o plaćama liječnika i sestara za kolovoz u jednoj velikoj zagrebačkoj bolnici iz kojih se jasno može vidjeti za koliko se to povećanje liječnici bore. Tako su u kolovozu specijalisti sa stažem od 10 godina u toj bolnici dobili prosječnu neto plaću od 13.750 kuna.

Sestre bez privilegija

Oni specijalisti koji u bolnici rade 20 godina dobili su plaće više od 17.000 kuna. Primjerice, jedan od njih u kolovozu je dobio 17.279 kuna, od čega je za pet dežurstava dobio 3900 kuna, za dolazeću pripravnost 2200 kuna, a za nedolazeću pripravnost dobio je 2800 kuna, što znači da je novac dobio samo zato što je tih dana bio, u slučaju potrebe, spreman doći na posao. Kako su u kolovozu bili i godišnji odmori, Večernji list istražio je i kolike su neto plaće dobili liječnici koji nisu radili dio mjeseca, dakle nisu ni dežurali ni bili pripravni, već su vjerojatno bili na moru. Tako je jedan profesor i pročelnik zavoda od bolnice dobio neto 11.120 kuna plaće, ali još 10 posto dobio je od Medicinskog fakulteta. Da je kojim slučajem i ovaj profesor odradio pet dežurstava i pripravnosti kao i gore spomenuti liječnik, njegova bi plaća prešla 21.000 kuna. Najveća plaća liječnika u ovoj je bolnici u kolovozu iznosila 24.980 kn.

Medicinske sestre u istoj su bolnici za kolovoz dobile daleko manje plaće od liječnika jer one rade u smjenama i nemaju privilegij da im u plaću ulaze dežurstva i pripravnosti. Tako je za kolovoz odjelna sestra (SSS) sa 10 godina staža dobila plaću 5015 kuna, a sestra sa 20 godina staža 5582 kune.

http://www.vecernji.hr/vijesti/otkrivamo-kolike-su-place-zagrebackoj-bolnici-clanak-617838
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Štrajk liječnika i medicinskih sestara
« Odgovori #1 : Studeni 06, 2013, 08:26:10 poslijepodne »
Meni je najljigaviji moment bio kada je došao onaj bezlični Babić iz njihova Sindikata i sav zajapuren rekao kako je maltene nečuveno što je dodatak na plaću za jednu instrumentarku po operaciji 25%, a liječnika "samo" 20%, kao da oni imaju iste plaće i kao da očito "doktori" moraju baš u svemu biti iznad te sestrinske sirotinje koja pokriva sranja i pacijenata i liječnika... on ima plaću 3 i više puta veću od sestre, no i tu mu postotak mora biti bahato i demonstrativno jači... nabijem ih... kada ih se bude vagalo i bodovalo za svako sranje kao u onim američkim serijama i kada će mu svako sranje debelo određivati daljnju karijeru, onda pristajem, no dok su zaštićeni kao međedi, tjeranje takvog neopravdanog bahatluka ne podržavam...

Od tog trenutka ne smatram štrajk opravdanim, jer je baš suprotno od socijalno opravdanog, a problem liječnika bih riješio i kao policiju i vojsku - štrajk je zabranjen, imaš radnu obavezu, štrajk može biti samo "bijeli" (znači da sporije i detaljnije radiš svoj posao), a ako ti se ne sviđa - odšeći do kadrovske, uzmi svoje papire, no tvoja licenca više ne vrijedi u Hrvatskoj, da ne bi lik malo išao u privatnike iz štrajka...
« Zadnja izmjena: Studeni 06, 2013, 08:29:29 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”