13. Probludimo Goricu
HN(S)DP-ova Gorica kak Bludnica, Kučkovina, FabijanČičkovina, Čačkovina, Brukovina(Politika je kurva, a negda se tu vumeša i nominalni aspekt)Vesna: “Tak mi mega kučkoga porekla (moji su z Kuč) pretvorili bumo Goricu v Kučkovinu i Fabijančičkovinu, naravno, vuz (posmrtnu) pripomoč Pere z onoga sveta, teri mi se (h)inte(n)greral v stražni tal (prezimena mislim) v FabijanČiče.
Bu tu po
ritičkoga prostora i za FabijanČačkovinu,
gusku vusku suradnu z HNS-ovem (s)ex poglavarom, a sad lePoglavarom gda isti dojde v KP Turopole i osnuje partijsku čeliju v čelije.”
* * * *
Predsednica lokalnoga SDP-a ostala je nem(ic)a glede Zokijovoga sprdajna z Vukovine (i Spičkovine).
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"Zbudimo Vesnu nacionalno!" Negda: "Mi Srbi sela Kûča" *.
Zutra (po kûčke Vesne**): "Mi Srbi grada Velike Gorice."
* Zmed dvemi svetski vojnami Kučani su se "pragmatično" deklarerali kak Srbi, kak bi od krala dobili peneznu pripomoč za ognogasnu špricu i špricere.
** Fabijančiči su (poreklom) z Kûč, kûčki sini iliti greji.
Fabijančić Đuro Šostar (Kuče, ? – 1927), prvi predsjednik HSS u Kučama (1924-1926). On i brat mu Petar zbog sukoba s Franjom Čunčićem načelnikom, napustili su HSS i pristupili SDS* Svetozara Pribičevića. Za njegova posjeta Kučama 1927. organizirana djeca napala su ga jajima, tako da mu je to bio posljednji posjet Kučama.
* Samostalna demokratska stranka (SDS) osnovana je 1924. godine kad je Svetozar Pribićević, politički vođa Srba prečana, istupio iz Demokratske stranke.
http://www.forumgorica.com/povijest/turopolski-vekopisi/msg51298/#msg51298
Ko nas, bre, rastavi ... * * * *
Lezi-lebe-usovina i(l) lezbeusovina – Raj(ko) za homeke turo(s)polske i lezbeusice
* * * *
Vukovina, 02:14
Vukovina