Predsjedniku Gradskog vijeća u Kurilovcu zapriječeno da govori
........... ...........Predsjednik Gradskoga vijeća Goran Beus Richembergh službeno je bio pozvan i odazvao se skupu ali mu nije dozvoljeno da se obrati okupljenima. Naime, protokol svečanosti predvidio je nastupe folkloraša, čitanje poezije i eseja o nastanku hrvatskih prezimena te obraćanje predsjednice i tajnika Vijeća te dožupana Rudolfa Vujevića i gradonačelnika Dražena Barišića. Predsjedniku Graskoga vijeća i saborskome zastupniku Beusu Richemberghu nije bilo dozvoljeno da pozdravi skup.
Pozovu ga i onda mu ne daju da kaže Dobar dan. Ali za isto vrijeme tajnik vijeća (halooo tajnik, a ovaj prvi je predsjednik) ima mogućnost govora.
Koga ste ga vraga uopće pozivali. Mogli ste imati HDZ skup i biti skroz svoji.
Opet dokaz da je Beus na nekim drogama, ponekad na lakšim, a vrlo često i na teškim.
Da sam ja Beus, ne da bi ovi dožupančići, tajnici i ostali nikogovići trčećim korakom hvatali zrak po Kolarevoj u smjeru robne kuće, nego bi uz put i mene nosili.
A Plechingerica bi nosila zastavu Turopolja ispred nas i svima se ispričavala na vlastitom propustu.
Pa ljudi, kak netko može biti toliko ispodzeman?
MI-gliste, vi ste zaista ispod svakog kriterija uljudnosti i pristojnosti.
I nek mi netko veli da ih (ipak ponekad) treba cijeniti. Pa to su gnjide koje nemaju pojma o kulturi.
Ne mogu vjerovati, tko to još drži i tko glasa za takve? Marš svi od reda i oni i vi koji glasate za njih. Zbog vas id***ta je i nama ostalima sve teže baviti ovu vlast i ovu državu.
Marš još jednom, naročito HDZ u Kurilovcu. Sramota. Ne da ste osramotili sebe, nego cijeli Kurilovec koji ima vrlo poštene i dobre ljude, ali na žalost ne mogu doći do glasa od vas puzavaca.
Više ne bum prolazila po tom kvartu iz inata. Pošteni i dobri Kurilovčani, žal mi je, ali kao da su meni to napravili. Nemrem vjerovati.

Da živim kojim slučajem u Kurilovcu ne znam, zaista ne znam kaj bi napravila na ovakvom skupu i nakon njega. No, tko mi kaže da i na mojem brijegu ne bu takvih nebuloza za koji dan. Bolje im je da ne bu, doduše pri meni to nije baš moguće, bar ne u ovom sazivu.