Podcjenjujete i 7,41 % velikogoričana koji su svoj glas dali upravo Vesni Pusić, kao i jednako toliki broj Hrvata koji vjeruju Vesni Pusić, taj rezultat je kontinuiran po cijeloj Hrvatskoj, ne samo u jednom Gradu ili jednoj regiji.
Da, pa što? Naravno da potcjenjujem, jer je i njihov rezultat i odabir rezultat loše procjene, što su i potvrdili rezultati izbora. I ne potcjenjujem samo tih mizernih 7,41%, ja potcjenjujem puno veći krug ljudi, dapače debelo više od polovice hrvatskih građana, smatrajući ih neškolovanim seljačinama bez mozga i elementarnog shvaćanja i političko-povijesne providnosti. Jer ne smatram da ljudi koji nemaju ni osnovnu školu mogu donositi intelektualne procjene i ocjene interesa jedne države. Da to mogu, prije bi procijenili da sa nezavršenom osnovnom školom, ili samo sa njom, ne mogu prosperirati u životu, pa bi nešto i popravili po tom planu. A ako su i za to nesposobni, onda su budale. A takvih je skoro polovica punoljetnih građana Hrvatske.
To pokazuje da Hrvatska dolazi, promišlja, sazrijeva u pogledu demokratskih rješenja, oslobađa se emocija, stihije, gleda malo šire oko sebe.
To se isto može reći i za mnoge druge, nije Vesna Pusić ekskluzivni nositelj tih vrlina, dapače ima i puno drugih i jačih nositelja...
Jednom prilikom sam rekao da je Vesnin problem samo u tome što je 5-10 godina ispred prosječnog Hrvata, istina se vremenom potvrđuje i potvrditi će se do kraja kroz neko vrijeme koje nam je očito potrebito još.
Njezin problem je upravo u tome što se ne zna postaviti na mjesto koje joj pripada, i što nema osjećaj za vremenski, tradicijski, vjerski, kulturološki i svaki drugi položaj ove zemlje i naroda, već brije neke svoje nebuloze, potpuno neusklađene sa realnošću ove zemlje i naroda. I zato je sa svojim idejama propali političar.
Da, neki ovdje smo se i nadali da bi možda mogla i pobjediti ili ući u drugi krug, s punim pravom što potvrđuje i njen rezultat u konačnici.
Stvarno ste nadobudni ako bajate da je 7% glasova realitet za nadu ulaska u drugi krug...
Nažalost našu, nažalost Hrvatske nije uspjela ali to ne znači da je svijet propao, Hrvati su birali legitimno i imat će predsjednika kakvog i zaslužuju, kao i Vladu, kao i sve ostalo.
Na žalost vašu, jer ja ne smatram da je izborna propast Vesne Pusić ikakav gubitak za Hrvatsku, upravo zbog već izrečenih stvari. Ja pak kažem - hvala Bogu i na sreću da je tako!! I možete uzeti zdravo za gotovo da još 92,nešto % ljudi misli kao i ja.
Bez obzira koliko Vi mrzili ili nevolili Vesnu Pusić ona je svoj legitimet itekako potvrdila i na ovim izborima, zasigurno.
Tko se zna utješiti, nikada mu nije teško. Vele i da tko se zna snaći, ni na zahodu nije gladan.
Dobro je i da ima jedan Sledgehammer ili više njih, koji je u stanju toliko pljuvati po Vesni Pusić jer to joj daje snagu i motiv za daljnji rad i borbu u promicanju pozitivnih vrijednosti za širu društvenu zajednicu, jer kada ne bi bilo više takvih onda sve skupa ne bi ni imalo smisla.
Kada shvatiš da te "pozitivne vrijednosti" baš i nisu pozitivne vrijednosti, možda budeš pričao drugačije, zajedno sa Vesnom Pusić.
Njezina vizija "pozitivnih vrijednosti" ovoj zemlji ne treba. I to je i praksa pokazala. Bez ikakve milosti i utjehe.