U biti najzanimljiviji rezultat je u Zagrebu. Treba ga usporediti sa rezultatima lokalnih izbora. Tada je bandić dobio skoro 50% glasova. Sada su se ti glasovi podijelili na dva djela. 15% bandiću i 35% SDP, što je otprilike isto koliko su dobili i na lokalnim izborima za poglavarstvo. Namjerno sam rekao SDP jer ne vjerujem da bi Josipović sam za sebe dobio više glasova od npr Tuđmana. SDP-ovo biračko tijelu u zagrebu glasovalo za stranku bez obzira na kandidata. I sada se postavlja pitanje- čije je biračko tijelo najdiscipliniranije- po ovome bijelodano ispada da u SDP-u ima daleko najviše discipline. A to je suprotno dosadašnjim tezama da je HDZovo biračko tijelo najdiscipliniranije.
Slažem se da Josipović vjerojatno kao nezavisni kandidat ne bi daleko dogurao, ali govoriti o tome kakoje sdp-ovo biračko tijelo disciplinirano a hdz-ovo nije, je krivi zaključak po mom mišljenju.
Desnicu je svojim spektakularnim odlaskom i šokiranjem javnosti u ljeto prošle godine razbio sam Sander glvaom i bradom.
Javili su se od tada unutar te stranke raznorazni apetiti, ambicije i dugo potiskivane strasti.
Zato je HDZ umjesto jednoga kandidata imao čak četiri.
Obzirom da Kosorica ne provodi stranačku stegu tuđmano-sanaderovskog tipa, onda su i birači dali sebi oduška pa glasali prema svojim uvjerenjima, ali još uvijek desno.
Tko je i zašto na desnom krilu mobilizirao toliko predsjedničkih kandidata, zna samo taj netko, tko i inače vuče sve konce iza paravana.
Hebrang je iznenađujuće puno i dobio, obzirom na desnu konkurenciju - Nadana i Dragana, koji su ipak daleko prihvatljiviji kandidati od njega.
Prema tome hdz-ovo biračko tijelo je itekako poslušno i kompaktno. Štoviše premašili su moja očekivanja nadmoćnom podrškom Hebrangu, čak i sad kad stega višenije tako jaka.
Protiv starih navika teško se boriti

Što se tiče biračkog tijela sdp-a ono je uvijek isto i ne iznenađuje. To je taj postotak, plus-minus dva, tri posto.
Biračko tijelo sdp-a nisu samo članovi stranke i njihovi simpatizeri nego u velikom broju i oni koji znaju da neće za desnicu glasati, pa daju najizglednijem lijevom kandidatu svoj glas kako se glasovi ne bi raspršili.
Osobno, kad ne bih znala za koga da glasam - glasala bih za Josipovića.
U ovom duelu Josipović - Bandić, bojim se da će Bandić slaviti.
I to je ono tragično iz ovih izbora.
Razjedinjena desnica dovući će na predsjedničko mjesto najgoreg mogućeg desnog kandidata iz redova sdp-a

Gore ne može! Može li?