Autor Tema: Predsjednički Izbori 2010.  (Posjeta: 373672 )

0 Članova i 9 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Predsjednički Izbori 2010.
« Odgovori #120 : Studeni 22, 2009, 06:18:27 poslijepodne »
Ako Vesna i ne pobijedi dogoditi će se ipak nešto pozitivno u ovoj zemlji, jer će bar neki u ovoj zemlji progledati, za neka buduća i bolja vremena, tako da Vesna Pusić ni u kom slučaju neće biti gubitnik, osim toga to je i njeno najvažnije poslanje i zadatak, koji koliko vidim i pratim vrlo uspješno obavlja na Vašu veliku žalost.

Ma otkuda to da se ja žalostim ako njoj dobro ide??

Nije meni krivo ako ona bude bilo što, iako - budimo realni - ona je potrošeni političar, kojega je narod sit do granice bljuvanja, i debelo izblamiran, čak i ne toliko svojom osobnošću koliko onom najbližih suradnika. O njezinoj autokraciji i diktatu u stranci neću, i sretan sam što nisam član ni jedne stranke, jer u mojem shvaćanju to je jedan od krupnijih dokaza neinteligencije.

Meni je do dobrobiti Hrvatske, i ja procjenjujem da ona nije dobro rješenje za Hrvatsku. Nemam ništa osobno protiv nje, nego je sagledavam isključivo kroz hrvatske interese. Koje ona ne može nikako zadovoljiti, jer je njezin stil kontraproduktivan za interese Hrvatske. Svakako treba slijediti trendove da se potrošene političke karijeriste treba maknuti sa scene, i dati šanse mlađima i neopterećenima, koji imaju vizije koje se ne manifestiraju ispraznim kritiziranjem.
« Zadnja izmjena: Studeni 22, 2009, 06:21:38 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #121 : Studeni 22, 2009, 06:20:26 poslijepodne »
Da li je ona dama, ne zanima me. .......

Oooooo, mene jako zanima. Kao što me jako zanima da ne izaberem balkansku sirovinu tipa Bandić (Kerum, Rojs, Šolić, i mnogi drugi koji su se dokopali vlasti tj kojima ovaj narod vjeruje) ili Hebrang.
Istina, većina je građana debelo, debelo na Balkanu i nema potrebu (na žalost) imati osobu koja zna govoriti, koja ima iza sebe ČISTU savjest.

U našem lokalnom primjeru bolje kapitalac pun janjetine (bljak) nego gospodin.
Bolje ljiga nakaza (bljak) nego gospodin sa VG značkom na reveru.

Ako je pametan način pljuvati po svojoj vlastitoj zemlji da bi sebe prikazala kao pravednu političarku, onda nam takva političarka ne treba. .......

Je, uvijek je pametno reći istinu, otkriti sve.
Iako ona ne otkriva i to je po meni minus, ali možda i zato jer je ne pitaju. Osim toga političari vrlo često ne govore sve kaj znaju, što me žalosti, osim eventualno u nekakvom neformalnom razgovoru koji opet nije dostupan svima.

U čemu je ona ispred Vidoševića ili Primorca??  ??? ??? ???

I ja ovo vidim kao uvredu za Vesnu Pusić, ali i za Kajina.
Ona je ispred  po istini i pravdi, ili ako baš po ničemu onda dosljedna jednoj ideji i jednoj boji kaputa. Niti VŠO, niti Vidošević, niti Primorac nisu ti. Bolje da se maknu i ušute u svojim mišjim rupama, kad tad će odgovarati za nedjela koja su ovome narodu učinili.

U čemu ona nije ispred?

Bilaj

• Gost
« Odgovori #122 : Studeni 23, 2009, 01:42:52 poslijepodne »
Kandidati su odgovarali na neka pitanja pa evo linka

http://www.monitor.hr/clanci/josipovic-eutanazija-ce-biti-dopustena/26607/

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #123 : Studeni 23, 2009, 02:31:27 poslijepodne »
nema potrebu (na žalost) imati osobu koja zna govoriti, koja ima iza sebe ČISTU savjest.

U našem lokalnom primjeru bolje kapitalac pun janjetine (bljak) nego gospodin.
Bolje ljiga nakaza (bljak) nego gospodin sa VG značkom na reveru.

Malo pretjeruješ, ja nisam nešto takvo ni mislio ni rekao.

A o čistoj savjesti nemoj, jer o njezinoj ne znaš ništa.

Je, uvijek je pametno reći istinu, otkriti sve.

To nije nikada bilo ni pametno, ni poželjno. Dapače, takav stav je naivan.

Ti ziher uvijek govoriš, istinu, samo istinu  i ništa osim istine??

Lajati pod svaku cijenu - pa mkakar bila i istina - nije nikada bila ni obveza ni poželjna karakteristika.

I ja ovo vidim kao uvredu za Vesnu Pusić, ali i za Kajina.

Ona je ispred  po istini i pravdi, ili ako baš po ničemu onda dosljedna jednoj ideji i jednoj boji kaputa. Niti VŠO, niti Vidošević, niti Primorac nisu ti. Bolje da se maknu i ušute u svojim mišjim rupama, kad tad će odgovarati za nedjela koja su ovome narodu učinili.

U čemu ona nije ispred?

U svemu. I taj kaput joj je zmazan i naivno avangardan, kao i tvoiji stavovi. Ti si iz Hlebina??

O istini i pravdi nemoj - glupo je stavljatui ruku u vatru za nekoga koga ne poznaješ. To je teško, jako teško ponekad i za članove svoje obitelji, a kamoli za nekoga iz političkog svijeta. Ona tebi nije polagala bilo kakve račune da bi to mpogla tvrditi za nju. Zato nemoj biti naivna.

Primorac je vjeran nečemu boljem - vjeran je sebi! Jer kada to nije mogao provoditi svoje dieje, zahvalio se, okrenuo i otišao. Pusićka nikada nije dala ostavku na bilo što, a mnogo puta svoje dieje nije mogla provoditi, jer je politički uvijek bila, i ostat će, preslaba. NO kada se omasti brk sa vlasti...
« Zadnja izmjena: Studeni 23, 2009, 02:33:11 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline dobola

• Skoro pa pravi član
  • Imagine
« Odgovori #124 : Studeni 23, 2009, 03:46:13 poslijepodne »
O plemenito cijenjena Plemenita gđo.
Možete li mi objasniti pojam " čista savjest" kod navedene kandidatkinje?
Daklem, ona dolazi iz stranke u kojoj djeluje muškarac kojem je, pazi sad ovo, dokazano da je uzeo akontaciju za adaptaciju i nikada istu nije vratio ili adaptirao pa je postupak na kraju otišao u zastaru.
Ona je čiste savjesti predložila da ga se makne iz stranke dok se postupak ne završi jer postoji osnovana sumnja za kazneno djelo?
Nije, zar ne?
Hoćemo drugi primjer.
njezin istaknuti član prijavljen je nadležnim tijelima da je radio za UDBU, OZNU ili nemam više pojma za koga, te se uz pomoć advokata branio ili se još brani. Istina?
Ona je u ime stranke koju predstavlja pokrenula niz kaznenih prijava kako bi zaštitila svog istaknutog člana jer je i stranka takvim napadima stavljena pod sumnju?
Nije, zar ne?
Dakle, s jedne strane imamo osobu koja je jamila, s druge strane lažno optuženu ali vođa stranke se ne bavi time već da li Federacija može ili ne može ostati u komadu.
Molim Vas, pomozite mi da shvatim pojam " čiste savjesti", molim Vas.
Ko to tamo peva?

Offline Rožica-ljutibijes

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #125 : Studeni 23, 2009, 04:14:00 poslijepodne »
 ??? ??? BEZ KOMENTARA! ?     A ima sličnog još!

Citat:
Lajati pod svaku cijenu - pa mkakar bila i istina - nije nikada bila ni obveza ni poželjna karakteristika.

Citat:
Gle, na tvoju razinu lajanja na se ipak ne mogu spustiti, ..

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #126 : Studeni 24, 2009, 10:12:04 prijepodne »
??? ??? BEZ KOMENTARA! ?A ima sličnog još!

Ima, i bit će.

BTW, manje ljuto bijesni, svojim nickom si rekla sve o normalnome...   :D

Offline Rožica-ljutibijes

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #127 : Studeni 24, 2009, 11:30:17 prijepodne »
Ima, i bit će.
BTW, manje ljuto bijesni, svojim nickom si rekla sve o normalnome...   :D

Znam, čitam i vidim!

Pa moj nick i jeste zbog "takvih"i sličnih :D

U pravu ste ???, hahahahaha, kad Vi upotrijebite riječ "NORMALAN" ;)

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #128 : Studeni 25, 2009, 12:34:29 poslijepodne »
"Pitam se nadalje moraju li ti ljudi, samo zato što su se drznuli kandidirati za predsjedničku funkciju trpjeti svakakve uvrede, i zašto nijedan medij nije barem stidljivo generalno osudio postupak građanke?

Ja ne branim Vesnu Pusić.  Ja nikada ne bih postupila kao Vesna Pusić. Rekla bih "Vi ste me, gospođo, s nekim zamijenili," ili: " Žao mi je što tako mislite". Ili bih slegnula ramenima i rekla: "Žao mi je što gospođa ima loš dan". I priči bi bio kraj.

Zamjeram, dakle, gđi Pusić što se nije profesionalno pripremila za ovu situaciju. To je i inače njezin glavni "problem" – što na umu to na drumu. Ali njena nepromišljena reakcija izrečena ipak sa smiješkom manje me brine od  lažnih, napirlitanih i neiskrenih nastupa nekih kandidata.

Osim toga, ukazala bih na još jednu drugu dimenziju incidenta.
Vesni Pusić može se zamjeriti ovo ili ono, ali ne prostakluk. I utoliko je ova situacija paradoksalnija,  jer kad neki drugi, muški kandidati govore o ulasku u Europu  spuštenih gaća ili  na koljenima, onda jako malo  medija i javnosti prepoznaje to kao prostačku, primitivnu, nemuštu retoriku kojom nas još više ponižavaju oni koji bi nas trebali prezentirati u toj Europi.

Jesmo li  mi Hrvati prostaci u duši pa pravi prostakluk ne detektiramo u njegovim umivenim varijantama?"

http://www.index.hr/vijesti/clanak/flundre-i-laznjaci/461784.aspx

Jesmo/jesu - totalni prostaci koji će reći da je prostačenje dio kulture. Halooooo.  :P

Još je „flundra“ dobro i prošla. Kaj bi joj tek ja odgovorila i to bez smješka.
S kojim pravom, bontonom i moralom se građani direktno obraćaju ničim izazvani onima koje ne mogu vidjeti niti nacrtane?

Offline dobola

• Skoro pa pravi član
  • Imagine
« Odgovori #129 : Studeni 25, 2009, 02:07:12 poslijepodne »
Flundra je riječ Švedskog porijekla i u nas se prevodi kao iverak, a iverak je vrsta ribe, tzv. list.
Dakle, mogli bi komentirati da je gospođa kandidatu za predsjednika rekla ili željela reći da ne želi njezin reklamni materijal jer je " tanak ko list".

halooo ;D

Pa zamislite da joj je rekla; " nemoj ti meni mog jarana dirat" ili " a đe si ti bila dok je moj Ljubo jamio kasetofon iz autobusa" ili " neću glasat za tebe jer se nisi zategnula".
Što bi joj ti odgovorila?
Ko to tamo peva?

Offline Newbie

• Jezerača
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
« Odgovori #130 : Prosinac 04, 2009, 12:15:58 prijepodne »
U ovo predizborno vrijeme, nebi bilo lose pogledati ovaj film:
EDIT : ne smiješ stavljati linkove filmova i titlova na ovaj forum
Nije toliko poucan (mozda i je u nekim djelovima), ali je zabavan.

PS. neznam jel se slobodno link na torente stavlja, ako ne, nek admin obrise!

Edit:
Mislio sam na film Swing vote
http://www.imdb.com/title/tt1027862/
« Zadnja izmjena: Prosinac 04, 2009, 08:27:58 prijepodne Newbie »

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #131 : Prosinac 04, 2009, 08:08:55 prijepodne »
"Dajemo glas onome predsjedničkom kandidatu koji će se obvezati:
 1) da će iskoristiti svoje ovlasti predlaganja zakona kako bi se bivšim i sadašnjim javnim dužnosnicima koji posjeduju neobjašnjeno bogatstvo zaplijenila imovina stečena nezakonitim bogaćenjem;
 2) da će osnovati Neovisni odbor za korupciju čiji će članovi biti pošteni i stručni hrvatski te strani suci i tužitelji iz zemalja sa snažnom tradicijom vladavine prava."  ;)

Tko je od kandidata spreman dati ovakvu prisegu?  :-\

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/video/video.php?v=355313115327&ref=nf

za Vesnu Pusić pronađo potvrdu i u predizbornom spotu.

Offline Neo

• Iskusni član
  • mas-tur-bator
« Odgovori #132 : Prosinac 04, 2009, 08:27:37 prijepodne »
Newbie, lijepo od tebe što si nam skrenuo pozornost na film Swing Vote, ali ovo je javni forum i ne bi željeli da bude ugašen zbog krađe autorskih prava.
Zato imaš čast dobiti prvu opomenu na ovom forumu.

Offline Newbie

• Jezerača
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
« Odgovori #133 : Prosinac 04, 2009, 08:28:26 prijepodne »
Moze ovako kako sam ispravio gore?

Offline Neo

• Iskusni član
  • mas-tur-bator
« Odgovori #134 : Prosinac 04, 2009, 08:38:50 prijepodne »
Tako može samo nemoj javno objavljivati zabranjene linkove.
Ako nekog zanima imate PP ili e-mail za razmjenjivanje takvih linkova.