... I ja bih rado da se naguram na kakav posao, da sam na državnim jaslama. Ne pamtim kad sam dobio božićnicu, godišnji ne mogu koristiti kad ja hoću nego kad me dopadne (tako je već godinama), za desetu i dvadesetu godišnjicu nisam dobio ništa, a o regresu za godišnji ni ne pomišljam.
Pa za to si si sam kriv, I kao svi takvi jadnici, želiš da se tvoje sranje rješava kompleksaški, na način da "ako nemaš ti, onda neka nemaju ni drugi", jer sam nemaš muda išta reći svojem poslodavcu, no imaš muda prodavati pamet drugim poslodavcima kako bi trebali postupati sa svojim radnicima.
Nisko i gadljivo do bola, dvolično do riganja...
Birao si ekipu koja se slaže da ti nemaš ništa, jer te ni zakonski ni ikako kao šljakera nisu zaštitili, jer ta kamarila služi krupnom kapitalu, a ne krupnim budalama koje ništa ne čine i nemaju jaja išta napraviti da im bude bolje... koliko si puta zvao inspekciju, nekoga prijavio, bio žviždač, napravio išta osim šutio pokunjene glave i čmrljio?? Koliko puta? NITI JEDNOM!!!
Biorao si ekipu kojoj je u interesu da si bogec i da ovisiš i o najmanjim stvarima, da nemaš izbora, da te gule i jebu jer kada god treba pokazati muda i pamet, kada treba pokazati zrelost odluke i procjene budućih događaja i osoba koje se bira, biraš pogrešno. A za to se cijena plaća dugo i skupo.
Ti prosvjetari i ini su zaslužili to što im se želi ukinuti, to već imaju, ne traže nešto što im ne pripada i na što nemaju pravo..., a država neka nauči biti pravedna i poslovna, jer
novaca ima, samo ga ekipica nema muda uzeti od onih koji ga imaju. Možda i zato jer im ta ekipa - koja ima love - plaća kampanje i osigurava buduća radna mjesta kada popljugaju vlast.
Kada ti budeš došao dati meni potporu u mojim potrebama i štrajkovima, a ne ovdje bezočno pljuvao i rigao liječeći komplekse, onda ću dati i ja tebi. Onda ću ja prvi doći na trg ili gdje već treba i dati potporu, dati masu koja će uz moj način razmišljanja (d a moramo biti jedno, a ne mnogo) predstavljati snagu dovoljnu da se nešto pokrene, kao što je to bilo sada za prosvjetare. No dokle god ti misliš da te se ništa ne tiče osim tvoje male jadne guzice, i da ništa nije bitno dokle se ne radi o tebi, do tada će ti biti onako kako je.
Jer vlasti idealno odgovara da smo mali, razjedinjeni i posvađani, jer dok je tako - oni znaju da im ne prijeti nikakva opasnost, da se - dapače - bahato ni ne moraju osvrtati što ti je život ograničen šefovom voljom, njegovim kompleksima i njegovim privatnim potrebama, koje su daleko iznad toga da ti budeš išta više nego samo mali, beznačajan broj. Tješi te jedino činjenica da nisi sam. Na žalost, takva je velika većina zaposlenih. Upravo zato jer vlast propisuje zakone koji poslodavcima daje široke mogućnosti da radnika ponižavaju do kraja, da ga ucjenjuju, gaze i tlače nekažnjeno jer im je to dozvoljeno. Od isplata minimalca i prijava na minimalac pa nadalje. Kada bi poslodavac imao isto strah da će najebati jer jede govna, drugačije bi se ponašao. Ovako ima i toliko bahatih da šljakeru veli da će mu malo kasniti plaća jer si je gazda kupio novi auto... da je po meni, taj bi to rekao samo jednom i nikada više, jer mrtvi ne govore.
Državni službenici rade u sustavima koji moraju poštovati zakone. Da li bi oni - po tebi - trebali živjeti isto u bezakonju da bi se ti osjećao bolje? Ili bi bio red da i sustav u kojem ti radiš isto funkcionira po principu poštovanja zakona? Što misliš? Jesu li važniji tvoji kompleksi i frustracije - ili zdrava pamet, poštenje i poštovanje zakona??
Ukoliko ti je do ovoga drugoga, vrijeme je da radikalno promijeniš retoriku koju prodaješ. I da to širiš dalje. I kada ojačamo zajedno, nešto će se mijenjati na bolje za sve nas.
Ako ti je do ovoga prvoga, nisi za drugo nego da do kraja života hodaš pokunjene glave - jer su ti očito važnije partijske knjižice od tvoje radne knjižice. Zbog tog plemensko.kompleksaškog mentaliteta nam i je tako kako je, nesposobni moroni vladaju a još veći moroni im se dive i brane njihove stavove, u biti isprazna obećanja, a moje riječi tumače kao napad na njih same. Kada im jezik ne bi bio brži od ono malo pameti, malo bi zastali i barem pokušali shvatiti što sam rekao, a ne na prvu pucali gluposti samo da se nešto kaže, i da se bude defaultna opozicija meni. Jer i to ide nekome u prilog. Naravno, protiv tebe. Ja ću svoje imati, moja prava meni nitko neće uzeti - a ti misli zbog čega ti ne ostvaruješ niti jedno pravo koje te pripada... za to ti nisu krivi državni službenici, nego oni koji loše stvari koje su sami stvorili ne žele mijenjati. MOžda i zato jer bi time priznali da su loše napravili, a ponos je jebena stvar... pa makar i cijela država zbog toga bila u banani, ponos stranke je najvažnija stvar u državi.